כך תכינו בבית פיצה של מסעדה איטלקית

הידעת? למעלה מ-350K עוקבים אחרי חדשות חיפה והקריות בסושיאל.

עוד חדשות:

הרצאות לאירועים | צילום AI: CHATGPT
כשהמרצה המצחיק גונב את ההצגה - הרצאות לאירועים עם הומור והשראה
PEXELS שטיחים לבית בסטלינקס
שטיחים לבית - סיבים טבעיים מול סינתטיים
PEXELS פינת אוכל בסטלינקס
פינת אוכל לסלון - איך מקבלים החלטה נכונה?
קולנוע בסטלינקס Shutterstock
להתראות נטפליקס: הקולנוע חוזר ובגדול עם הטבות משתלמות
פרגיולה בסטלינקס
קבוצת עצי חזון - החברה שבונה פרגולות באזור הצפון כבר מעל שלושה עשורים
סושי אילוסטרציה
לאחר תלונות סועדים: השמדת מזון וצו סגירה מינהלי לסניף "אצה סושי בר"
מבנה מסוכן למגורים | אילוסטרציה: PEXELS
איך להתמודד עם צו מבנה מסוכן?
מסחר בבורסה Shutterstock בסטלינקס
מסחר עצמאי בבורסה: איך דור ה-Z משנה את כללי המשחק
זהב, אילוסטרציה | NOVITA בינה מלאכותית
מי קונה זהב ברמת גן ואיך מתנהל התהליך?
מסעדה, שף, אירוע, אולם, אוכל אילוסטרציה
בית הדין לעבודה דחה בקשה לפיצול סעדים של עובד קבוצת המסעדות שגב משה
Jan van der Wolf באתר PEXELS בסטלינקס
איך המרכז לעבודות אלומיניום מוביל את תחום התקנת חלונות האלומיניום בקריות
אילוסטרציה
"ממצאים חמורים שהתגלו לאחר תלונה על הרעלת מזון": צו סגירה לסניף ג'פניקה המוכר
מדידה מודד בסטלינקס FREEPIK
איך טעות קטנה במדידה עלולה לעלות ביוקר – על חשיבות של כיול מדויק
גיזום בסטלינקס אילוסטרציה: NOVITA
גיזום נכון מציל עצים – מתי ואיך לגזום בלי לפגוע
תל אביב shutterstock בסטלינקס
היצע וביקוש: למה כדאי לקנות דירה להשקעה בתל אביב
כסף, כלכלי, משכנתא, בסטלינקס, freepik
ריבית יותר גבוהה, אבל פחות ביורוקרטיה: מתי משכנתא חוץ בנקאית עדיפה?
המדריך המהיר: כך תשוו ביטוח נסיעות לחו"ל ותחסכו מאות שקלים
המדריך המהיר: כך תשוו ביטוח נסיעות לחו"ל ותחסכו מאות שקלים
צילום אילוסטרציה של מסעדה
"סכנה מיידית לבריאות הציבור": צו סגירה למסעדת "זברה" בכרמל הצרפתי
צילום אילוסטרציה של מסעדה
מסעדה הודית בשוק תלפיות: מבית בושת לאוכל אותנטי
מלון כפר גלעדי צילום יחצ
לקראת חגי תשרי: המלונות בצפון נערכים לחופשה ישראלית
בורקס אילוסטרציה
משרד הבריאות סוגר את "בורקס בכר העגלה" בקריית חיים: עובש, חלודה וסכנה לציבור
המבורגר | אילוסטרציה
ברגר קינג תפתח סניף בחיפה
אטליז דוכן דגים כפר המכבי
"עובש, חלודה, ג'וקים ומזון רקוב": צו סגירה לאטליז דגים בקרית אתא
רשת צ'אנג בה חוגגת עשור: מסיבת רחוב תאילנדית מגיעה לחיפה
רשת צ'אנג בה חוגגת עשור: מסיבת רחוב תאילנדית מגיעה לחיפה
לייק מובייל
מגן מסך בשקל ומגוון הטבות: חגיגת שבועות ב"לייק מובייל"
למה לבחור בלימודי אֲחָיוּת דווקא עכשיו? בסטלינקס
למה לבחור בלימודי אֲחָיוּת דווקא עכשיו?
מבזקים עדכונים שוטפים חדשות חיפה והקריות
חוסן תעשיית המזון: איך הייצור המקומי הציל את ישראל במבצע "עם כלביא"
עמרי פז, מייסד ומנכל ויגן פרנדלי - צילום פרטי
עושים היסטוריה: רשת סופרמרקטים טבעונית ראשונה תוקם בישראל
מה כדאי לדעת לפני שמזמינים תיקון פסנתרים? טיפים לבעלי פסנתר
מה כדאי לדעת לפני שמזמינים תיקון פסנתרים? טיפים לבעלי פסנתר
ליטל פרגן
אתגר 21 הימים של ליטל פרגן חוזר במחיר מיוחד לקראת הקיץ
קניון עזריאלי חיפה, פאט ויני
השוטרים נדהמו: שב"ח מג'נין עובד בקניון עזריאלי חיפה
אולם אירועכם pixabay מאמרים
אולם אירועים בחיפה: למה דווקא הקטן הוא הגדול באמת
מנוף סל
מנוף סל - הכלי המתאים לעבודה הנכונה
כך תבחרו את הפרגולה הנכונה לחצר או למרפסת
כך תבחרו את הפרגולה הנכונה לחצר או למרפסת
גלידה אילוסטרציה
גלידריית "בוזה" קובעת דגל בקריות
חסדי נעמי
להיות שם בשבילם: אפשרויות תרומה והתנדבות בעמותת חסדי נעמי
באגט הדודים, מסעדת בשרים כשרה בקרית חיים
באגט הדודים - הסיפור מאחורי מסעדת הבשרים הכשרה שעל ציר אח"י אילת, שתעבוד כרגיל (כשר לפסח) כל החג
יד 2 | אילוסטרציה
מתחם UPTOWN | הדמיה: סטודיו 84

קרית ביאליק מתחדשת: מתחם UPTOWN יוצא לדרך ועתיד לשנות את פני המטרופולין

עם חברים, משפחה, או בדייט ראשון. פיצה מוסיפה טעם לכל אירוע, וריח הגבינה המותכת, בשילוב ריח הרוטב הרענן והבצק הפריך מלמטה יכול: הופכים את המגש העגול לדבר הכי משמח שכדי להכין פיצה של סבתא מאיטליה, אין צורך לעלות על מטוס, ואפילו אין צורך להסתבך עם מתכון ב-30 שלבים שאורך שלושה ימים ברצף. מה כן? חשוב להקפיד על חומרים איכותיים וטריים, על טיפול נכון (בבצק, ברוטב, בגבינה) ולהשתמש בטאבון אמיתי. אבל גם אם אין לכם טאבון גחלים לוהט במרפסת, מוקדם לנטוש את הרעיון! בהמשך המאמר תמצאו טיפ קטן שמתחקה עד כמה שאפשר אחרי המקור, מבלי לצאת מהמטבח. 

הבצק

בצק הוא התחתית שעליו יושב כל העונג הזה והוא חלק מרכזי במנה. חשבו על זה: בכל ביס אתם מרגישים את הבצק- כמה הוא דק (א עבה) וכמה הוא קרנצ'י (או רך). איך להכין בצק בסיסי יוצא מן הכלל? כמו סבתא איטלקייה, בלי מיקסר ועם הרבה אהבה: ערבבו בקערה קמח, סוכר ושמרים, צרו גומה במרכז הקערה ושפכו לתוכה חלק מהמים, שמן ומלח. התחילו ללוש (בצק אוהב מגע אנושי, יש בלישה ידנית חום שנפלט מהגוף, ועוזרת לפתוח את הגלוטן בצורה מיטבית). הוסיפו תוך כדי לישה את המים שנותרו על שייווצר בצק גמיש ואחיד. צרו כדור שמנמן וגדול, קמחו אותו קלות ותנו לו לנוח. 

כמה זמן? תלוי כמה שמרים הוספתם. ככל שתשימו בו פחות שמרים, כך הבצק יזדקק ליותר זמן תפיחה. כמו כן, אם מכינים את הבצק בחורף. כך או כך, לילה הוא הזמן המקובל להתפחה, ואם חם- תנו לבצק להעביר את השעות החשוכות במקרר. ביום שלמחרת, חלקו את הבצק לכדורים שווים בגודלם ולאחר התפחה נוספת של שעתיים, רדדו כל כדור לעיגול דק, ולרוטב!

הרוטב

עגבניות טריות, שמן זית, שום, מלח וזהו! כמה פשוט ככה טעים. ובאמת, למרות שהנטייה של הרבה מתכונים להתחכם עם הרוטב ולהכניס לו מרכיבים חדשים ומרעננים, האמת היא, שרוטב אמיתי עומד בפני עצמו בגאווה, וממש לא זקוק לשחקני חיזוק, שרק גונבים ממנו את תשומת הלב. חממו כמות יפה של שמן זית. הוסיפו עגבניות טריות חתוכות ושום טרי כתוש (בלי מים). הביאו לרתיחה והמשיכו לבשל על אש קטנה עד שהטעמים מתלכדים ומתקבל רוטב אדום וסמיך. צננו בצד, וכשתמרחו אותו על הבצק, הקפידו לשים על כל פיצה שכבה קטנה של רוטב, ולמרוח אותו באמצעות מצקת בתנועות סיבוביות. ועכשיו לחלק לו כולנו חיכינו: הגבינה!

הגבינה

פתיתי מוצרלה זהובים, חמים ומותכים, הם אולי הסיבה העיקרית שאנחנו מזמינים את המנה הזו כשאנחנו רוצים לחגוג, לקבל נחמה כשאנחנו להתגבר על לב שבור או פשוט להתפנק עם סדרה מול הטלוויזיה. נכון, עדיף לא לפני השינה, אבל בכל שעה אחרת- שמיכת הגבינה השמנונית הזו היא כנראה מה שהופך פיצה לארוחה שמזינה את הנפש בנחמה ואת המוח בדופמין. את הגבינה אפשר ורצוי להוסיף לאחר חצי אפייה של הבצק, שכן לוקח לו יותר זמן להיאפות מאשר לפתיתי הגבינה הקטנים. ובבית, כמו בבית, אם אין לכם מוצרלה, לכו על גבינה צהובה, בולגרית או גאודה. כי בינינו, בתנור, כל גבינה זוכה להראות את הצד הטוב שלה. ועכשיו, רק נותרת השאלה, להוסיף או לא להוסיף?

התוספות

למרבה ההפתעה, הרעיון של תוספות הוא לגמרי תוספת ישראלית למקור. בגרסה האיטלקית הקלאסית, פשוט לא מקובל לשים תוספות- אפילו לא בצל או פטריות. תוספות רק מפריעות למיזוג המקודש בין הגבינה לרוטב העגבניות. אבל פה, בארץ הקודש, אוהבים הרבה מהכול. אז עם כל הכבוד לנאפולי, ובמיוחד אם אתם מכינים את הפיצה עם ילדים, במסעדה האיטלקית שלכם אפשר לעשות מה שרוצים! חקרו שילובים קלסיים וילדותיים כמו זיתים ובצל, ועד שילובים מבוגרים ונועזים, כמו מנגו (בתנור) ורוקט (טרי) למשל.

טאבון או תנור?

אם יש לכם אפשרות לבחור- ברור שטאבון. דק אחת של אפייה ב-500 מעלות, והופ, יש לכם בצק לפיצה פריך ומושלם. ועם זאת, גם לחסרי הטאבון יש תקווה: עם כמה התאמות, מסתבר שתנור ביתי יכול לחקות טאבון בצורה לא רעה. איך? חממו את התנור לחום הכי גבוהה, בתוכו חממו גם תבנית רגילה (הפוכה!), משומנת קלות. כששניהם לוהטים, החליקו את הבצק על התבנית בזהירות עם מרדה (כף פיצה), ל-8 דקות לערך או עד שהחלק העליון משחים ומפיץ ריח שמשגע את הבית.

📊 מחפשים בעל מקצוע באזור? בדקו במדד העסקים » (אלפי עסקים, עשרות אלפי המלצות)

הידעת? למעלה מ-350K עוקבים אחרי חדשות חיפה והקריות בסושיאל.

עוד בחדשות

[the_ad_placement id="360placement"]

חדשות חיפה והקריות אנחנו משתמשים בעוגיות לשיפור חוויית המשתמש. בהמשך שימושך באתר, אתה מקבל עוגיות.