איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים פרסם ממצאים חשובים על ביצועי תעשיית המזון הישראלית לאחר סיום מבצע "עם כלביא". הנתונים חושפים כיצד הייצור המקומי שימר את ביטחון המזון לכלל האזרחים במהלך אחד האתגרים הביטחוניים החמורים שעמדו בפני המדינה בעשור האחרון.
הישג מרשים עלה מהדו"ח: יצרני המזון בישראל הצליחו לשמור על רמת אספקה העולה על 90% מהצריכה הרגילה לאורך כל התקופה. רק ביום הראשון למבצע, 13 ביוני, נרשם מחסור זמני ומוגבל במוצרים מסוימים.
פעילות הייצור המתמשכת התאפשרה בזכות מאמץ משותף של אלפי עובדים ומנהלים, יחד עם תשתיות ייצור הפזורות בכל רחבי הארץ – מהצפון ועד לדרום. המפעלים החברים באיגוד, האחראים לייצור של למעלה מ-85% מהמזון המקומי, המשיכו לפעול ללא הפסקה במהלך הלחימה תוך הבטחת תפוקות גבוהות.
למרות האתגרים הקשים – גיוס מילואים נרחב, עבודה תחת אזעקות וירי טילים, וחסמים רגולטוריים שונים – כ-80% מהעובדים במפעלי המזון החיוניים וכ-65% במפעלי המזון האחרים המשיכו להגיע לעבודתם. אספקת המזון הסדירה הובטחה לכל אזורי הארץ, כולל אלה שהיו תחת אש ישירה.
אביב חצבני, מנהל איגוד תעשיות המזון, מסכם: "תעשיית המזון הישראלית הוכיחה שהיא משאב אסטרטגי. למרות מחסור חמור בתשתיות וכוח אדם, והעבודה תחת אש, היא עמדה במשימה והמשיכה לספק מזון רציף לכלל האזרחים. הנתונים מוכיחים שרק תעשיית מזון מקומית חזקה, יציבה ומבוזרת יכולה להבטיח ביטחון מזון אמיתי – בימי שגרה ובמיוחד בעתות חירום."