סגן רופא מחוז חיפה, ד"ר יהונתן דובנוב, חתם היום (ראשון) על צו הגבלה מינהלי המורה על סגירה מיידית של קונדיטוריה בלינדר ברחוב החלוץ 70 בחיפה. הצו הוצא בעקבות ביקורת שנערכה בעסק ביום 28 באוקטובר 2025, במהלכה נמצאו ליקויים תברואיים חמורים המסכנים את בריאות הציבור.
הביקורת נערכה על ידי מפקחת בכירה בשירות המזון של לשכת הבריאות המחוזית חיפה, וחשפה מצב תברואי ירוד במיוחד בקונדיטוריה שבבעלות מיכאל פריד. בין הליקויים שתועדו נמצאו הצטברות שאריות מזון, לכלוך ועובש נרחב, וכן סימני חלודה על גבי ציוד שבא במגע ישיר עם מזון.
המפקחת תיעדה לכלוך מצטבר על מיקסרים, סירי בישול, קופסאות אחסון, כלים, שולחנות, דלתות וגומיות מקררים. בנוסף, נמצאו קורי עכביש, התקלפות צבע ואבק על גבי קירות, רצפה ותקרה באזורים רבים בעסק. הממצאים מצביעים על חוסר תחזוקה שוטפת ותנאי היגיינה לקויים במשך תקופה ממושכת.
אחד הליקויים החמורים ביותר שנמצא בקונדיטוריה היה הצטלבויות באחסון ובייצור בין מזון גולמי למזון מוכן לאכילה. בחדר הקירור ובמקררים נמצאו עוגות מוכנות לצריכה מאוחסנות יחד עם חומרי גלם, מה שמהווה סכנה ממשית להרעלות מזון. על גבי שולחן עבודה נמצאו פחזניות אפויות, דליים עם מליות, קרטונים ואריזות חיצוניות מונחים יחד ללא הפרדה.
במהלך הביקורת עלה כי נציגת העסק גילתה חוסר הבנה משמעותי בכל הקשור לייצור מזון בטוח לצריכה, הן מבחינת תנאי ההיגיינה והן מבחינת מניעת הצטלבויות בתהליך הייצור ובאחסון. כמו כן, התגלה שבעסק לא מתבצע ניהול עקיבות כנדרש בחוק ההגנה על בריאות הציבור (מזון) מ-2015.
ליקוי נוסף שתועד נוגע למוצרים ארוזים מראש שנמצאו בעסק ללא כל סימון, בניגוד לנדרש בתקן ישראלי 1145 המסדיר את סימון מזון ארוז מראש. העדר סימון תקין מונע מהצרכנים לקבל מידע חיוני על המוצר, לרבות תאריך תפוגה, רכיבים ואלרגנים.
ביום 2 בנובמבר נערך שימוע לבעל העסק, במהלכו מסר פריד כי טרם התחיל לטפל בליקויים וכי יוכל להתחיל בתיקונם רק במהלך השבוע. התשובה, יחד עם חוסר ההבנה שהפגין בנושא ייצור מזון בטוח, הובילו להחלטה על הוצאת צו ההגבלה המינהלי.
תחולת הצו היא מידית, והעסק נדרש להיות סגור ללא כל פעילות מרגע קבלתו. החל ממועד זה אסור לבצע כל פעולת ייצור בקונדיטוריה, לאפות מוצרי מאפה או לשווק מזון המיוצר, המוכן או הנאפה בעסק עד לביטול הצו. צו ההגבלה המינהלי הוצא לאחר התייעצות עם היועצת המשפטית, עורכת הדין שירי בן ארי.
תוקפו של הצו הוא עד 30 יום, אך ד"ר דובנוב רשאי להאריך את תוקפו לתקופות נוספות כך שסך התקופות לא יעלה על 60 יום. בעל העסק רשאי לבקש ביטול הצו מבית משפט השלום, אך הגשת הבקשה לא תעכב את ביצועו כל עוד בית המשפט לא יחליט אחרת.
במידה ויפר בעל העסק את הצו, רשאי סגן רופא המחוז לנקוט באמצעים סבירים הדרושים כדי להבטיח ציות להוראות, כולל קבלת סיוע ממשטרת ישראל. העתק מהצו נשלח לגורמים רלוונטיים כולל ראש עיריית חיפה, יונה יהב, מנהלת רישוי העסקים אתי אסולין, והתברואנית הראשית חגית אדרי אלחרר.
שאלות ותשובות
למה נסגרה קונדיטוריה בלינדר בחיפה? הקונדיטוריה נסגרה בצו הגבלה מינהלי בשל ליקויים תברואיים חמורים שנמצאו בביקורת של לשכת הבריאות. הליקויים כללו מצב תברואי ירוד עם הצטברות לכלוך ועובש, הצטלבויות בין מזון גולמי למזון מוכן, חוסר ניהול עקיבות ומוצרים ללא סימון תקין.
אילו ליקויים תברואיים נמצאו בקונדיטוריה בלינדר? נמצאו שאריות מזון, לכלוך ועובש על ציוד שבא במגע עם מזון כמו מיקסרים וסירים, חלודה, קורי עכביש, התקלפות צבע ואבק. בנוסף, נמצאו עוגות מוכנות לאכילה מאוחסנות יחד עם חומרי גלם במקררים, מה שמהווה סכנת זיהום צולב והרעלת מזון.
כמה זמן קונדיטוריה בלינדר תישאר סגורה? צו ההגבלה המינהלי תקף ל-30 יום מיום הוצאתו, אך סגן רופא המחוז רשאי להאריך אותו לתקופות נוספות עד 60 יום בסך הכל. במהלך תקופה זו אסור לבצע כל פעילות ייצור, אפייה או שיווק מהעסק.
איפה ממוקמת קונדיטוריה בלינדר שנסגרה? הקונדיטוריה ממוקמת ברחוב החלוץ 70 בחיפה ונמצאת בבעלותו של מיכאל פריד. הסגירה נעשתה על ידי סגן רופא מחוז חיפה, ד"ר יהונתן דובנוב.
מי מוסמך לבטל את צו הסגירה של קונדיטוריה בלינדר? בעל העסק רשאי לפנות לבית משפט השלום ולבקש ביטול הצו. בית המשפט מוסמך לבטל את הצו או לאשרו עם או בלי שינויים, אך הגשת הבקשה לא מעכבת את ביצוע הצו אלא אם בית המשפט יחליט אחרת.














