משרד הבריאות הוציא צו הפסקה מינהלי מיידי למפעל להכנת מוצרי בצק ממולאים הפועל בשוק העירוני בעכו, לאחר שנמצאו במקום ליקויים תברואיים חמורים שעלולים לסכן את בריאות הצרכנים. הצו נמסר לבעל העסק, סרגיי שמייב, בעקבות ביקורת שנערכה במפעל ב-28 באוקטובר 2025.
פעילות ללא רישיון בתנאים מסוכנים
הממצא המרכזי שעלה מהביקורת הוא שהמפעל מייצר כיסונים ממולאים בבשר ללא רישיון ייצור תקף, תוך הפרת תקנות בריאות הציבור. על פי הדיווחים, תהליך הייצור במפעל אינו עומד בסטנדרטים הנדרשים, כאשר כל שלבי ההכנה מתבצעים באותו חלל ללא הפרדה נאותה. מצב זה מנוגד לעיקרון הייצור החד-כיווני הנדרש למניעת זיהום צולב ושמירה על בטיחות המזון.
בשר ללא תעודות ואחסון לקוי
אחד הממצאים החמורים ביותר הוא השימוש בבשר ללא תעודות וטרינריות, דבר המעלה חששות רציניים לגבי איכות חומרי הגלם ומקורם. במפעל נמצאו כיסונים המאוחסנים במקפיאים ללא מדי טמפרטורה, מצב שמונע בקרה על שמירת המוצרים בטמפרטורות בטוחות ועלול להוביל להתפתחות חיידקים מזיקים.
בנוסף, התברר שבעל המפעל אינו מנהל כל תיעוד של מקור חומרי הגלם או של מקומות שיווק המוצרים. היעדר תיעוד כזה מונע מהרשויות את היכולת לבצע מעקב אחר מקור המוצרים ולאתר בעיות במקרה של הרעלות מזון או בעיות בריאותיות אחרות.
תנאי ניקיון ירודים וציוד לא תקין
הביקורת חשפה תנאי ניקיון ירודים במפעל, כולל קירות לא אטומים, קמח מפוזר על הרצפה וציוד מזוהם. תנאים אלה יוצרים סביבה פוריה להתפתחות חיידקים ומזיקים, ומסכנים את בריאות הצרכנים שרוכשים את המוצרים.
ניסיון להסתרת הפעילות
על פי הדיווחים של משרד הבריאות, בעבר נסגר מחסן השייך לעסק בהסכמה, אך המידע על פעילות המפעל הנוכחי הוסתר מהפיקוח. עובדה זו מעידה על כך שבעל העסק ידע על הליקויים והמשיך לפעול בניגוד לדרישות החוק.
צו הסגירה והשלכותיו
צו ההפסקה המינהלי המיידי אוסר על כל פעילות במפעל עד לתיקון הליקויים וקבלת האישורים הנדרשים. בעל המפעל נדרש להפסיק את הייצור לאלתר, ופתיחה מחדש תותר רק לאחר שהמפעל יעמוד בכל הדרישות התברואתיות ויקבל רישיון ייצור כדין.














