איך להחיות פרחים?

איך להחיות פרחים?

אילוסטרציה freeepik

זה קורה לכולנו לפעמים – אנו מקבלים או קונים לעצמנו זר מקסים, או אפילו משהו חמוד וקטן לשבת, שמים את הזר באגרטל האהוב עלינו בבית ועוסקים בעניינינו. לאחר כמה שעות אנחנו נחרדים לגלות שהפרחים היפים שקנינו קמלו כמעט לנגד עינינו – הראשים נשמטו וקצות עלי הכותרת מתחילים לנבול. לא להיכנס לפאניקה! עדיין יש מה לעשות עם זר הפרחים ויש איך להציל את המצב. להלן כמה טיפים יעילים ומוצלחים שיעזרו לכם להפיח שוב חיים בפרחים וליהנות מהם עוד לפחות מספר ימים. ואם לא, לפחות תדעו שעשיתם את כל מה שאפשר לפני שזרקתם אותם.

למנוע מוות בטרם עת

תחילה, נתחיל מכמה טיפים של משנה זהירות שעשויים לעזור למנוע את הנבילה המהירה. יש לדאוג להניח את זרי  הפרחים במיקום קריר, בשונה מחנויות פרחים המציבות את הפרחים בכניסה לחנות/ על שפת הרחוב. כשאתם מביאים אותם הביתה – לא להניחם בשמש ולא מול מנורות, משום שזה מאיץ את הליך הקמילה. 

ניתן לשים אותם אפילו במקרר, אך רחוק מהמאוורר. אם אתם מחכים להעניק את הזר למישהו, עדיף שתחשפו מעט את הגבעולים בעטיפה ותשימו אותם במים קרירים. כשהפרחים כבר ניתנו לבעליהם, יש לשים אותם באגרטל נקי, להחליף את המים מדי כמה ימים ולשטוף את האגרטל, ולהימנע מקרני שמש ישירות. במידה ומדובר בפרחים מזנים שונים, כדאי לשקול להפריד ביניהם, על מנת שכל אחד ישהה "עם מינו" וירגיש בנוח. אם אינכם בטוחים באיזה אגרטל לבחור ישנן חנויות המוכרות את סידור הפרחים כבר עם אגרטל.

עזרה דחופה לפרחים

אם הפרחים מתחילים לנבול לאחר כמה ימים, ובהנחה שביצעתם את כל הפעולות המתוארות מעלה, יכולות להיות לכך כמה סיבות. אם הפרחים היו מחוץ למים יותר מדי זמן, יתכן שנוצר גלד בקצה הגבעול, מה שמונע מהמים להגיע למעלה. או שהמים באגרטל נהיו עכורים וזיהמו את הגבעול. מה שניתן לעשות זה לגזום כמה סנטימטרים מהגבעול, להוסיף שלוש כפיות סוכר למים הפושרים באגרטל, ולהחזיר לתוכם את הפרחים. הסוכר מהווה את מזון הפרחים האולטימטיבי, המאפשר להם להתאושש במידה רבה ומאריך את חייהם ככל הניתן. ברגע שהצלחתם להחיות את זר הפרחים, המשיכו לטפל בו באותו האופן. 

הזנה ב"מזון על" לפרחים

ואם בהזנה עסקנו, יש דרך לעשות זאת בצורה מקצועית ולהפיק את מלוא התועלת.

חברות פרחים רבות מוסיפות לזר שלהם שקיק של חומר הזנה. אך אם כבר השתמשתם בו, או שזרקתם אותו בטעות – ניתן ליצור את זה גם בבית ולהוסיף מעבר לסוכר הרגיל. רכיבי הבסיס של שקיות הקסם הללו הם הסוכר, חומצה כגון חומצת לימון וטיפת אקונומיקה. הסוכר מעניק לפרחים מזון. 

החומצה מורידה את דרגת החומציות של המים, מה שעוזר להם לנוע מהר יותר בתוך הגבעול, והאקונומיקה (על אף שזה נשמע מפחיד, להזין פרחים בחומר ניקוי) מונעת מבקטריות להתרבות בתוך המים. במינונים נכונים (של כפית אחת), כל החומרים האלה יכולים לעזור לפרחים שלכם להתאושש ולשרוד עוד תקופה מסוימת, של בין 12 שעות ליומיים. דבר נוסף שהיה יכול לעזור בשמירה על חיי הפרח הוא צורת הסידור שלו. סידור הפרחים והמרווח שיש להם בתוך הכלי הוא עניין לא פחות חשוב. עציצים בשונה מפרחים ישנם חיים ארוכים יותר.

תנו להם זמן

התאזרו בסבלנות! אם עשיתם את כל הצעדים המובאים כאן, תנו לפרחים כמה שעות "לשתות" את החומרים ולהתאושש. אם אתם רואים שזה לא עוזר, ניתן לנסות לחזור שוב על הצעדים הקודמים: להחליף מים, לנקות את האגרטל, לגזום את הגבעולים, ולתת הזנה.

החייאה מחדש ומקרי חירום

אם הפרחים נבלו מהר, כנראה שהם מלכתחילה היו לא טריים, או שהוחזקו בתנאים לא מיטביים, מה שאומר שיתכן שתצטרכו לחזור על הפעולות מפעם לפעם כדי להאריך את חייהם עד לשבוע ימים. במקרה וקצב הנבילה מהיר במיוחד, ניתן לעשות קודם פעולה רדיקלית – להוציא את הפרחים מהאגרטל ולשים אותם בדלי או קערת מים (כך שכל הפרח ישקע) בטמפרטורת החדר. זה מאיץ ומאתחל את הליך ספיגת המים שלהם, מה שיעזור אחר כך גם בספיגת המזונות. אם החלטתם כי אינכם רוצים להחיות את הפרח תמיד תוכלו לעצב את הבית מחדש עם ייבוש פרחים כאקססורי עדין לסלון או למטבח.

מוזמנים להגיב ברשתות שלנו

או כאן אך שמרו על שיח ענייני ומכבד

תפריט נגישות

Scroll to Top