לרגל פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-41 בחיפה: מסעדות, בתי קפה ומאפיות מומלצים בשוק תלפיות, העיר התחתית, ואדי סאליב ובת גלים • "עיר של ניגודים והרמוניה"
לרגל פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-41 בחיפה, פרסם אתר prtfl מדריך מקיף עם 22 המלצות לאכול ולשתות בעיר לפני, אחרי ובין ההקרנות. הכתבת מרב סריג כתבה כי "זה כבר כמה שנים טובות שחיפה היא אחת הערים המעניינות בישראל מבחינה גסטרונומית: עיר של ניגודים והרמוניה". לדבריה, "בצד מוסדות אוכל ותיקים ומיתולוגיים שפועלים בעיר פועל דור חדש של שפים ויזמים שמבקש לספר סיפור מקומי חדש, גאה ומעורב".
המדריך מציין כי האופי היחודי של העיר המעורבת בא לידי ביטוי גם בצלחת, עם "חמארות, מסעדות שף ופועלים, פיצריות, ביסטרואים עכשוויים ונוסטלגיים, ברי אוכל ויין, מאפיות ארטיזנליות, בתי קפה ספיישלטי ואוכל רחוב".
בשוק תלפיות התוסס, המדריך ממליץ על "חמארה תלפיות" של אילן פרון, המתוארת כחלוצת המסעדות בשוק. על פי הדיווח, במקום "יש דגים, פירות ים ועוד דברים טובים שנרכשים ברובם אצל סוחרים ודייגים בשוק עצמו". המדריך מציין כי "תפריט המסעדה מושפע מהעונה וממצב רוחו של פרון, שמנצח על התזמורת. האווירה: בין מסעדת שוק לביסטרו מקומי".
מקום נוסף בשוק הוא "התאילנדית בשוק", שמתוארת כ"מסעדה קטנה, מלאת אופי, עם תפריט מצומצם אך מדויק, כמה שולחנות פורמייקה, כיסאות פלסטיק, פלייליסט שמח ואווירת שוק משוחררת". במטבח עומדים אם ובנה, ויסיטיני סאנגסוון וגיא בלאו. היא מתוארת כ"שפית ותיקה ממוצא תאילנדי" והוא כ"טבח צעיר". על פי הדיווח, "יחד הם מבשלים אוכל אותנטי (מהמסורת והבית שלה) וטעים".
"מלמעלה" היא מסעדה נוספת בשוק, שם השפית רבקה ויזנפלד, לשעבר חמארה תלפיות, "מבשלת בקומה הראשונה של בניין נטוש בסירקין 21, אחד הבניינים המעניינים ברחוב הראשי של השוק, אוכל אישי ומנחם". המדריך מציין כי "בקומת הכניסה של הבניין יש קפה מצוין ב'קפה טלק' ויין טבעי מעולה בבר היין 'זירו זירו'". על פי הדיווח, "בשעות הצהריים המקום מתפקד כמעין מסעדת פועלים עכשווית, עם מנות בראנץ' ואוכל כיפי, ובערב התפריט מצטמצם והמקום הופך מעט יותר אלגנטי. יש גם מרפסת עם בריזה נהדרת".
"עראבסקה" מתוארת כ"בית אוכל לבנטיני שמח שהקימו אכרם עבד ועידן מאדב, בני זוג (ערבי ויהודי) ופעילים חברתיים הפועלים לקידום להט"בים בעיר ולהתפתחות השוק". המדריך מציין כי "במטבח, על הסירים: אמאל, אימו של אכרם, מנשות השוק הראשונות, מבשלת מעדנים מהמטבח הלבנוני-חיפאי. טעים, עוטף, מלא חום ונשמה".
מקומות נוספים בשוק תלפיות שמוזכרים הם קסר (הודית), רומה (בר אוכל סובייטי), פיצה חללית, זית זיתון (לבנטיני) ופו (אסייתי).
באזור שוק הפשפשים והעיר התחתית, המדריך ממליץ על "סאלי", מאפיה בשכונת ואדי סאליב. הכתבה ממליצה "תתחילו את היום שם, עם קפה ולחמניית הל שמרים (קחו בחשבון שב-12:00 בערך היא נגמרת), או שתקפצו לצהריים לצלע חזיר עם פירה". נוסף על כך, "תוכלו גם לקנות לחמי מחמצת הביתה, לשתות קפה מבית הקלייה נעימה, שנמצא ממש מול ומציע קפה ספיישלטי מצוין, ולהתענג על מנות בראנץ'".
בין המנות המוזכרות: "אינגליש מאפין עם תבשיל מנגולד, מקושקשת חמאת עשבים ובוטרגה על מחמצת כפרי ולביבות זוקיני ובצל". המדריך מציין גם שהקפה והמאפים מוגשים על כלי קרמיקה של "לפיד".
"קימיקו" מתוארת כמסעדה שבה "מטפלים בדגים בחרדת קודש, עם המון כבוד לחומר הגלם המקומי (בלבד) ומייצרים מהם ניגירי נהדרים המשתנים מדי יום בהתאם לדגה שיש בים ובשוק". על פי הדיווח, "אפשר לבוא לארוחת טעימות ואפשר ללכת על מסלול אומקסה, שבו תקבלו את הטוב ביותר שיש למטבח להציע באותו היום". המדריך מציין כי "קימיקו בהובלת קובי שנאן היא מסעדה לאוהבי הדגים הנאים ולאוהבי הניגירי בפרט".
"וניה ביסטרו" מתוארת כ"ביסטרו החיפאי הוותיק והטוב שמוביל השף מיכאל גרטופסקי (ורמוטריה וצ'יקטי התל אביביות, לשעבר מיכאל ביסטרו מקומי בגליל)". על פי הדיווח, במקום "מגישים מנות מהמטבח המקומי ומאגן הים התיכון – דגים ופירות ים מהים התיכון, כבשים מהגליל, שמן זית ממורדות הכרמל ושפע של עשבים, ירקות ופירות טריים. הספיישלים משתנים על בסיס שבועי".
"ניאופוליטן" היא "פיצריה נפוליטנית שמעניקה פרשנות מקומית מודרנית למאכל המסורתי מדרום איטליה". המדריך מציין כי "הפיציולו והבעלים, אורן אבני, נוטע את הפיצות שלו במרחב שבהן הן מוגשות ומחבר אותן ליצרנים וחקלאים מקומיים". נוסף על כך, "יש גם כמה מנות מטוגנות, שנפוצות בדוכני אוכל רחוב ובפיצריות בדרום איטליה, כמו פיצה פריטה (פיצה מטוגנת) ופריטטינה, כדורי ספגטי מטוגנים".
באזור העיר התחתית מוזכרים גם שווארמה אמיל, מעיין הבירה (אוכל ממזרח אירופה ובירה) וראסיף 33 (מטבח שף לבנטיני).
בשכונת בת גלים, אחת השכונות המתחדשות בעיר, המדריך ממליץ על "סאנפלאוור" של ינון נשרי ומאי מאור. על פי הדיווח, הם פתחו "בית קפה-מאפייה במבנה נטוש ויפהפה משנת 1923 ששופץ". המדריך מציין כי "המאפים בסאנפלאוור מבוססים על זכרונות הילדות והחוויות שלהם ושל הצוות והם כוללים בורקס, מאפה עם סלט כרובית, כריכים מעולים (בלחמי מחמצת, פוקאצ'ה ועוד), מאפי בוקר מושלמים, גרנולה, יין וקפה טוב". בנוסף, "החצר הקסומה והאווירה הקהילתית החמימה הם בונוס".
באזור בת גלים מוזכר גם מלאמוק (נקניקיות בוטיק), וכן, לאוהבי הנוסטלגיה, פלאפל אחי וסנדוויץ' ויקטור.














