בעיתון הארץ פורסמה כתבה שסיקרה את ההתפתחות הקולינרית בשוק תלפיות בחיפה, עם דגש על שלושה מקומות אוכל חדשים שמביאים מגוון תרבותי לאזור. הכתבה הדגישה כיצד השוק הופך למוקד בילוי מבוקש, אך גם ציינה אתגרים כמו תחזוקה וביטחון שמשפיעים על חוויית המבקרים. תושבי חיפה והקריות, שמגיעים לשוק דרך צירים מרכזיים כמו כביש 4, יכולים ליהנות מהמקומות הללו, שמציעים טעמים מזרח אירופיים, יין וגבינות, ואוכל נורדי עם נגיעות מקומיות. להלן פירוט השלושה שקיבלו חשיפה בולטת בכתבה.
הראשון הוא גורל'ס קיטשן, שנפתח על ידי אולגה גורל בסירקין 28. בכתבה בהארץ, גורל מתרפקת על זיכרונות משפחתיים מאודסה, כולל הכיסונים של מאמא פרידה, ומספרת על ימיה כסטודנטית חיפאית שבהם טיגנה פילמני לנשנוש. כיום, היא מגישה אותם בחרוט נייר כמו צ'יפס הולנדי. "עברתי ליד החנות הזו וראיתי שהיא למכירה, וידעתי באותו רגע שהמקום הזה חייב להיות שלי", סיפרה גורל בעיניים נוצצות. החנות, ששימשה בעבר כפיקט – חנות יין ותקליטים ליד חמארה תלפיות – הוסבה למטבח רחב עם דלפק מכירה. המקום מתמקד באוכל מוכן הביתה, כמו פילמני, חינקלי עם בשר, צ'יבורק עם בשר וורניקס מתפוחי אדמה, במחיר 75 שקל לחצי קילו, זמין במקום או במשלוחים.
בימי חמישי ושישי משתנה האווירה, והמקום הופך למסעדה קטנה עם שולחנות על המדרכה. התפריט כולל מרק בורשט ב-59 שקל, סלט קוויאר מחצילים ועגבניות ב-45 שקל, פילמני מטוגנים ב-28 שקל לשמונה יחידות, סוגי חצ'אפורי ב-40 עד 60 שקל, פרוסת עוגת נפוליאון ב-40 שקל וסירניקי – לביבות גבינה עם שמנת – ב-39 שקל לשלוש יחידות. למתקשים לבחור, גורל מציעה סט טעימות ב-50 שקל ליחיד או 90 שקל לזוג. הבצקים משתנים בין הכיסונים, אך כולם עדינים ומשקפים את הכבוד לשורשים. סלט החצילים איזן את ריבוי הבצקים, והחינקלי הוגש עם רוטב טקמלי אדום משזיפים. עם זאת, מספר השולחנות מוגבל, מה שמקשה בשעות עומס, והכלים חד פעמיים עלולים להשפיע על החוויה. גורל'ס קיטשן פתוח חמישי 18:00–22:00, שישי מ-11:00 עד הכיסון האחרון.
השני הוא בר היין של אלי, שפועל בערבים במעדניית בית הגבינות בלונץ 9, בין הבר של התאילנדית בשוק למסעדת עראבסקה. בכתבה בהארץ, אלי בן חיים מספר על הקמת המעדנייה לפני שלושה עשורים עם אחיו חנניה, בעקבות עלייה מברית המועצות שהגבירה ביקוש לגבינות. כיום מוכרים כאן למעלה מ-140 סוגים, לצד חטיפים ושתייה, עד שזה נראה כמו מכולת. בנו אבירן, לאחר שירות צבאי, יזם את הבר בערבים כדי להתאים למגמה בשוק. הישיבה חיצונית על גינוע (פארקלט) שהציבה העירייה, כפי שעשתה מול עסקים אחרים.
התפריט כולל יינות מישראל, איטליה, ניו זילנד ופורטוגל ב-28 עד 49 שקל לכוס או 99 עד 179 שקל לבקבוק, לצד בירות, קוקטיילים וצ'ייסרים. צלחות גבינות מוגשות עם פירות, אגוזים, לחם וממרחים, במחירים מ-69 עד 179 שקל בהתאם לכמות הגבינות. דוגמה: צלחת גבינת ברי קמבוזולה עם ריבת תאנים, ריבת שזיפים ולחם ב-49 שקל. הכתבה ציינה שסצנת ברי היין בחיפה מוגבלת, עם סגירת אווירון בבת גלים, ובשוק פועלים חמרמורת וזירו זירו. אופי הבר שכונתי, והוא פתוח שלישי עד חמישי 18:00–23:00. בן חיים ציין שהמסחר דועך, אך הבילוי מתחזק.
השלישי הוא נורד 26, של האחים פאדי וענאן זייד בסירקין 26, שבולט במבנה משודרג בתמ"א 38. בכתבה בהארץ, הם מספרים על השראה מנורווגיה, שם יש להם משפחה, ועל ילדות בעכו ליד מסעדה של הסב. פאדי, עורך דין לשעבר, מנהל מסעדות בחיפה; ענאן מנוסה ברשתות כמו מקדונלד'ס ועד העצם. המקום כולל שלוש זרועות: בית קפה-מעדנייה עם סמורברוד – כריכים פתוחים סקנדינביים ב-38 עד 50 שקל, סלטים כמו תפוחי אדמה נורדי ב-34 שקל או שרימפס ואבוקדו ב-36 שקל, דגים מעושנים ב-34 עד 36 שקל, וסקיר – יוגורט איסלנדי ב-16 שקל. מאחורי הדלפק מכונת קפה עיצובית, אם כי בעיקר גימיק.המסעדה האחורית, בהובלת שף פלאביו פרנקל מברזיל עם ניסיון עולמי, מתמקדת בעישון דגים ובשר, עם מנות כמו סלמון בגריל ב-90 שקל, פוגלסטק – שניצל עוף נורדי ב-68 שקל, קראב קייקס ב-90 שקל ופסטות ב-66 עד 99 שקל. המחירים גבוהים יחסית לשוק, והכתבה תהתה כיצד יתקבלו. הזרוע השלישית, בשלבי תכנון, היא דוכן קובה מודרנית עם מילויים כמו אבוקדו, חציל, גבינות או שרימפס, על בצק אורז, תפוחי אדמה או סלק – גרסה שונה מקובה תלפיות של אפי זריאן עם קובה עיראקית קלאסית. נורד 26 פתוח ראשון ושישי 08:00–18:00, שני עד חמישי 08:00–20:00.














