מדור ביזנס מדווח כי משרד הבריאות הוציא צו סגירה מיידי לאטליז "י.ד. ארוחות" בתחנת הדלק "מפגש שלו" בקרית אתא, בעקבות ממצאים חמורים שהתגלו בביקורת חוזרת. הליקויים, שכללו ירוקת, חלודה, שאריות מזון ישן וטמפרטורות אחסון לא תקינות, מהווים סכנה מיידית לבריאות הציבור.
בקצרה:
- האירוע: אטליז "י.ד. ארוחות" בקרית אתא נסגר בצו מידי של משרד הבריאות.
- הסיבה: ליקויים תברואתיים חמורים, כולל ירוקת, חלודה וחוסר עמידה בתקני טמפרטורה.
- הליך מקדים: הצו הוצא לאחר שימוע וביקורת חוזרת שהעלתה כי הליקויים לא תוקנו.
- השלכות מיידיות: איסור מוחלט על מכירה, הכנה, הוצאת או הכנסת סחורה לעסק.
- כמות מושמדת: כ-30 ק"ג מוצרי בשר נפסלו והושמדו בצו וטרינר.
אטליז "י.ד. ארוחות", הממוקם בתחנת הדלק "מפגש שלו" בקרית אתא, נאלץ להפסיק את פעילותו לאלתר בצו מנהלי של משרד הבריאות. ההחלטה הדרמטית התקבלה בעקבות שורה ארוכה של ליקויים תברואתיים ותפעוליים חמורים, שנמצאו גם בביקורת חוזרת, ואשר הוערכו כמסכנים את בריאות הציבור.
הדוח המפורט של משרד הבריאות, שנערך ב-17 ביולי 2025 ולאחר מכן בביקורת מעקב ב-23 ביולי 2025, חושף תמונה עגומה: נמצאו שאריות מזון ישן, יבש ודביק על ציוד, עמדות עבודה, ידיות מקררים ומקפיאים. כמו כן, מקפיאי תצוגה סבלו מירוקת וכתמי חלודה. דוח הביקורת ציין במפורש כי ליקויים אלה היוו עילה לשימוע קודם, אך לא תוקנו כמובטח על ידי בעל העסק.
בין הממצאים החוזרים והחמורים ביותר שצוינו בדוח היו שאריות בשר עוף ישן ויבש וירוקת במקררי התצוגה, טמפרטורות אחסון לא תקינות בוויטרינת העוף (16 מעלות צלזיוס במקום 0-4 מעלות נדרשות) ובמקפיאי התצוגה (2-7 מעלות מתחת לאפס במקום 18- נדרש), וכן פעילות טיפול בעוף על עמדת בקר – מצב המהווה סכנה מוחשית לזיהום צולב. בנוסף, נתגלו סכינים חלודים, בשר גולמי ללא סימון יצרן, היעדר הפרדה מספקת בין עמדות עבודה לבקר ועוף, ואף אריזות בשר שלא עמדו בדרישות החוק לסימון. כתוצאה מהממצאים, הושמדו כ-30 ק"ג מוצרים שונים בצו רופא וטרינר, בשל חוסר סימון, טמפרטורה לא תקינה, פגי תוקף או שינויים אורגנולפטיים.
בעקבות אי-עמידה בהתחייבויות לתיקון הליקויים, הורה משרד הבריאות על סגירה מיידית של האטליז. הצו קובע כי העסק אסור לכניסת לקוחות, למכירת מזון, להוצאת או הכנסת סחורה ולכל פעילות אחרת. אי-קיום הצו עלול לגרור עונש מאסר של עד 18 חודשים. המהלך נועד להגן על בריאות הציבור, ויידון בבית משפט השלום, אשר רשאי לאשר או לבטל את הצו, או להאריכו ללא הגבלת זמן.
פשיטות וביקורות יזומות כאלה הן חלק מהמאמץ המתמשך של משרד הבריאות להבטיח את בטיחות המזון בישראל, ובמיוחד באזור חיפה והקריות, ולמנוע סכנות בריאותיות לתושבים. המקרה הנוכחי מדגיש את הצורך בעסקים לשמור על תקנים תברואתיים מחמירים באופן קבוע.














