משרד הבריאות הוציא צו הפסקה מנהלי חמור למטבח מלון "מגדל חיפה" שברחוב הרצל 63 בעיר. הצו, שנכנס לתוקף ביום רביעי, ה-16 ביולי 2025, בשעה 14:00, מורה על סגירה מיידית של המטבח ואוסר כל פעילות מזון במקום. ההחלטה התקבלה בעקבות ממצאים קשים שהתגלו בביקורת תברואתית מקיפה, המצביעים על סכנה מיידית לבריאות הציבור.
בקצרה:
- צו סגירה: משרד הבריאות הוציא צו הפסקה מנהלי למטבח מלון "מגדל חיפה.
- תוקף: החל מיום רביעי, 16 ביולי 2025, בשעה 14:00.
- מיקום: רחוב הרצל 63, חיפה.
- סיבה: ליקויים תברואתיים, תחזוקתיים ותפעוליים חמורים המהווים סכנה מיידית לבריאות הציבור.
- השמדות מזון: הושמדו כ-14.7 ק"ג חלקי עוף בהקפאה עצמית וכארבעה ק"ג המבורגר קפוא שאינו בתוקף.
- גורמי ביקורת: מפקחת המחלקה לבריאות הסביבה והווטרינר העירוני של עיריית חיפה.
הצו הדרמטי הוצא לאור ביקורת פתע שנערכה במטבח המלון ביום שלישי, ה-15 ביולי 2025. במהלך הבקרה, שבוצעה על ידי מפקחת המחלקה לבריאות הסביבה והווטרינר העירוני של עיריית חיפה, נחשפו ליקויים חמורים ביותר. המטבח נמצא במצב תברואתי, תחזוקתי ותפעולי ירודים באופן קיצוני, מה שהוביל להערכה כי הוא מסכן באופן מיידי את בריאות הציבור.
דוח הביקורת מפרט שורה ארוכה של כשלים חמורים בכל חלקי המטבח. במחסן המזון היבש נמצאו שאריות מזון וסוכריות על המדפים ועל הרצפה, וסחורה אוחסנה ישירות על הקרקע. מקפיאי האמבט היו חלודים מבפנים ומבחוץ, עם אי-סדר והצטברות קרח. חלק מהמזון במקפיאים אוחסן ללא סימון תקין. בחדר קירור הירקות הגולמיים הורגש ריח חזק של עובשים, ועל הארגזים נראו כתמי עובש ולכלוך רב. ירקות גולמיים רבים נמצאו שאינם טריים וחלקם רקובים.
בנוסף, במקפיא הגיבוי נצפו אריזות של עוף בהקפאה עצמית ללא סימון, פעולה האסורה בעסק. הווטרינר העירוני השמיד במקום כ-14.7 ק"ג חלקי עוף אלו. כמו כן, הושמדו כארבעה ק"ג המבורגר קפוא שחורג מתוקפו, ומזון מבושל שהוקפא עצמית, לרבות בשר, עוגות וירקות ירוקים. המקפיא כולו היה עמוס בסחורה, חלק ממנה סודר בערמות על הרצפה, ולא אפשר בדיקה יסודית של כל המוצרים. תעלות הניקוז במחסן לא היו נקיות, ועל רצפת המחסן הצטבר לכלוך רב, כולל מוצקים שחורים שמקורם לא זוהה.
במטבח עצמו, תהליכי הפשרת עוף ודגים בוצעו באופן לקוי ומסוכן: עוף הופשר בתוך שקית במקום במסננת עם כלי לאיסוף נוזלים, ודגים הופשרו מחוץ למקרר בתוך מים, מה שמגביר את הסיכון לשגשוג חיידקים פתוגניים. מדפי המקררים וקרקעיותיהם היו עם שאריות מזון, חלודה והצטברות נוזלים. מגשי מזון מבושל במקררים אוחסנו ללא סימון. בעמדת הכנת הירקות נמצאו ירקות שטופים, שחלקם רקובים, וחלקם היו בתוך הכיור על פתח הניקוז, בעוד עובד מטבח חתך וקילף אותם ללא מיון. רצפת המטבח הייתה קרועה ובלתי שלמה, וכלי שטיפה הוחזקו על הרצפה. על המדפים נראה אבק רב, וצוין כי מתבצעים תיקונים בתשתית המטבח, אך הודגש כי שיפוץ מחייב השבתה וניקוי יסודי של המקום לפני חידוש פעילות עם מזון.
במטבח הירקות וההגשה, נראה ארגז תפוחי אדמה מלוכלכים ולא מקולפים במגע ישיר עם קוצץ הירקות, מה שיוצר סכנה לזיהום צולב. גם במקררים אלו נמצאו מגשי מזון מוכן ללא סימון, שנראה כי נותרו מהיום הקודם לביקורת.
תגובות והשלכות
משרד הבריאות הבהיר כי מצב זה מסכן באופן חמור את בריאות הציבור, ועל כן הוצא צו הסגירה המנהלי. הצו מחייב את המלון להפסיק באופן מיידי כל ייצור, הכנה, טיפול, הוצאה, שיווק או שימוש במזון הנמצא במטבח, וכן אוסר על הכנסת מוצרים חדשים. המטבח יישאר סגור עד לביטול הצו, שיינתן רק לאחר תיקון כל הליקויים החמורים לשביעות רצונם של מפקחי משרד הבריאות. ההשלכות המיידיות כוללות פגיעה בשירותי המלון וצורך בשיקום מקיף של תשתית המטבח ותהליכי העבודה בו.














