דילוג לתוכן

הדירוג שחשף את המהפכה: כך הקריה האקדמית אונו מובילה בזירה הדיגיטלית

הקריה האקדמית אונו | צילום: האתר הרשמי
הקריה האקדמית אונו | צילום: האתר הרשמי

הדירוג שחשף את המהפכה: כך הקריה האקדמית אונו מובילה בזירה הדיגיטלית

דירוג מקיף וראשון מסוגו בישראל, הבוחן את פעילות מוסדות ההשכלה הגבוהה בלינקדאין, חושף כי הקריה האקדמית אונו ניצבת במקום הראשון מבין כלל המכללות בישראל. עם ציון גבוה של 82.7, אונו מובילה בזכות אסטרטגיה הרואה בהכנת הסטודנטים לעולם העבודה חלק בלתי נפרד מהתואר, ובכך עוקפת מוסדות ותיקים ועשירים בהרבה

דירוג חדש שפורסם לאחרונה על ידי "המעבדה לייצור תוכן", סוכנות המתמחה בפעילות בלינקדאין, בחן 58 מוסדות לימוד המוכרים על ידי המל"ג. הדירוג מעניק הצצה נדירה לאופן שבו המוסדות האקדמיים ממנפים את הפלטפורמה העסקית החשובה בעולם, המונה בישראל למעלה משני מיליון משתמשים.

בעוד שבצמרת הדירוג הכללי של האוניברסיטאות ניצבים מכון ויצמן (93.1) ובר-אילן (91.2), הסיפור המרתק ביותר מגיע ממגזר המכללות. הדירוג חושף כי הקריה האקדמית אונו ניצבת במקום הראשון מבין כלל המכללות האקדמיות בישראל, עם ציון גבוה של 82.7. אחריה במקום השני נמצא המכון הטכנולוגי חולון עם ציון של 81.2. מיקום זה מבסס את אונו באופן רשמי כמובילה הדיגיטלית במגזר.

הכנה לקריירה מתחילה בתואר: סוד ההצלחה של אונו

אחת הסיבות המרכזיות למיקומה הגבוה של הקריה האקדמית אונו, כפי שעולה מהדו"ח, היא תפיסת עולם הוליסטית הרואה בהכנה לעולם התעסוקה חלק אינטגרלי מהתואר. לדברי כותבי הדו"ח, "הפערים שראינו בדירוג אינם רק טכניים – הם משקפים פער בתפיסת התפקיד של המוסד כלפי הסטודנט גם מעבר ללימודים".

כאן טמון יתרונה הגדול של אונו. בניגוד למרבית האוניברסיטאות, המציעות הכשרות לינקדאין כפעילות חוץ-אקדמית, בקריה האקדמית אונו הנושא משולב ישירות בתוך תכניות הלימודים לתואר. המשמעות היא שהסטודנטים לא רק רוכשים ידע אקדמי, אלא גם מקבלים כלים מעשיים וחיוניים לבניית פרופיל מקצועי, יצירת קשרים ותחילת הקריירה שלהם – עוד לפני שקיבלו את תעודת הגמר.

"מוסד שמכין את בוגריו לעולם הקריירה – צריך להיות נוכח במקום שבו הקריירה מתחילה", מדגישים עורכי הדו"ח, וקובעים כי גישתה של אונו ממצבת אותה כמוסד שמבין את צרכי השוק ומעניק לבוגריו יתרון תחרותי ממשי.

האוניברסיטאות הגדולות נשארות מאחור

הדירוג חושף תמונה מדאיגה בגזרת האוניברסיטאות הוותיקות. האוניברסיטה העברית, עם ציון של 79.7, ואוניברסיטת בן גוריון (76), מוגדרות כ"מאכזבות". על אף מעמדן ומשאביהן הרבים, נוכחותן בלינקדאין אינה מספקת.

"יותר מדי מוסדות מתנהלים שם כאילו מדובר בפרופיל ויקיפדיה, וחבל", אומר אביעד אורן, מנכ"ל 'המעבדה לייצור תוכן'. "עליהם לדעת כי הזירה הזו לא מיועדת רק לתוכן שיווקי – אלא לתוכן אסטרטגי. המוסדות שמבינים את זה, כמו הקריה האקדמית אונו, משתמשים בלינקדאין לא רק כדי להציג, אלא כדי להשפיע. וההשפעה הזו מדידה".

הדירוג החדש מוכיח כי בעידן הדיגיטלי, הצלחה אקדמית אינה נמדדת רק במחקר, אלא גם ביכולת להיות רלוונטי ומשפיע בזירות המקצועיות. הקריה האקדמית אונו מוכיחה כי השקעה אסטרטגית בנכסים דיגיטליים וראיית הסטודנט כלקוח שצריך לקבל כלים להצלחה, היא הדרך הנכונה לבנות מוסד אקדמי מוביל במאה ה-21.

הוספת תגובה

מאות אלפים כבר עוקבים, ואתם?

אולי יעניין אותך גם

Scroll to Top