קרוסלת עסקים מינימליסטית

חיפה מתעוררת לחיים קולינריים: מסע בין 29 מסעדות שמגדירות מחדש את סצנת האוכל בעיר הנמל

לאחר תקופה מאתגרת, העיר חיפה חווה התעוררות קולינרית מחודשת, כשהשקט ששב לצפון הארץ מאפשר לפודיז ולמבקרים לגלות מחדש את אוצרותיה הגסטרונומיים. העיר, הידועה בנופיה המרהיבים ובמרקם האנושי הייחודי שלה, מציעה חוויה קולינרית עשירה ומגוונת, המושכת אליה חובבי אוכל מכל קצוות הארץ. אתר "חדשות חיפה והקריות" גאה להציג סקירה מקיפה של 29 מהמסעדות הבולטות והמוערכות ביותר בעיר, מקומות שמצליחים לשלב בין מסורת לחדשנות, בין אוכל רחוב אותנטי למטבח עילי, וליצור פסיפס טעמים מרתק.

חיפה, עיר כרמל וים, איננה רק מוקד משיכה לטיולים בזכות יופייה הטבעי והאתרים ההיסטוריים הפזורים בה, אלא גם גן עדן קולינרי אמיתי. ייחודה של העיר טמון בהרכב האוכלוסייה המגוון ובאזורים הגיאוגרפיים השונים זה מזה, היוצרים כר פורה להתפתחויות גסטרונומיות מרתקות. העיר התחתית, למשל, הפכה בשנים האחרונות למוקד של סצנת אוכל צעירה ותוססת, בה פועלות זו לצד זו מסעדות המייצגות את הדו-קיום האמיתי המאפיין את חיפה. באזור זה, אוכלוסייה מעורבת מזינה ומגוונת את ההיצע, והופכת כל ביקור לחוויה תרבותית וקולינרית כאחד. שוק תלפיות, על האווירה האותנטית והתוצרת הטרייה שבו, ממשיך להפתיע עם מסעדות חדשות ומסקרנות הנפתחות בו תדיר, כל אחת מביאה עימה בשורה קולינרית ייחודית. במקביל, שכונת בת גלים הוותיקה זוכה לעדנה מחודשת, עם התעוררות של בתי קפה, מאפיות בוטיק וברים היפסטריים, המשווים לה נופך צעיר ועדכני. גם במרכז העיר, בשכונת הדר הוותיקה ואף בשכונת דניה היוקרתית, פועלות מסעדות מצוינות, המציעות מגוון רחב של סגנונות וטעמים. העושר הקולינרי של חיפה אינו נחלת ההווה בלבד; הוא נטוע עמוק בהיסטוריה של העיר. קונדיטוריות ותיקות כמו "לייבל", "העוגה" ו"שני" פועלות בעיר למעלה מארבעים שנה, ושומרות על מתכונים סודיים ואיכות בלתי מתפשרת. לצדן, מסעדות שהפכו למוסדות של ממש, כמו "מסעדג", "מעיין הבירה", "יונק", "קלמנס" ו"מאמאליגה", ממשיכות לשרת דורות של סועדים נאמנים כבר למעלה מארבעה עשורים, כל אחת מהן סמל למסורת קולינרית מפוארת. שוק ואדי ניסנס, אחד משווקי הבלאדי המפורסמים בישראל, מהווה חגיגה של צבעים, ריחות וטעמים, ומציע חומרי גלם טריים ומנות אותנטיות מהמטבח הערבי המקומי. חיפה מתגאה גם בסצנת אוכל רחוב מהמגוונות והטעימות בארץ, עם מוסדות אייקוניים כמו "פלאפל מישל", "פלאפל הזקנים", "פלאפל אוריון", "שווארמה אמיל", "בורקס בכר העגלה" ו"סנדוויץ' ברכה", המושכים אליהם תורים ארוכים של רעבים בכל שעות היום. תמהיל זה, המשלב בין פיין דיינינג למסעדות שפים יצירתיות, בין סצנה סטודנטיאלית והיפסטרית שוקקת למוסדות ותיקים, הוא שהופך את חיפה ליעד קולינרי כה מבוקש.

השנה האחרונה, יש לציין, לא הייתה פשוטה עבור המסעדנים החיפאים. עזיבתו של השף המוערך חמודי עוקלה את עסקיו בעיר ואת ישראל בכלל, יחד עם סגירתן של מסעדות אהובות כמו "בעתו" ו"צ'יוויטו", יצרו חלל מסוים בנוף הקולינרי המקומי. אולם, מאז תחילתה של הפסקת האש, ניכרת מגמה חיובית של התאוששות. התנועה צפונה חזרה לשגרה, והפודיז, אותם אניני טעם המחפשים אחר ריגושים קולינריים, שבים לחיפה בהמוניהם. העיר חווה פריחה מחודשת, והמקומות השונים מתמלאים בסועדים נלהבים. מציאת מקום חניה הפכה למשימה מאתגרת, ואפילו שירותי הניווט, שפעולתם שובשה לעיתים, חזרו לתפקוד מלא, מה שמקל על ההגעה אל אותן פנינים קולינריות.

באזור מת"ם, מוקד ההייטק והעסקים של חיפה, ניצבת בגאון "סינטה בר". זהו מוסד ותיק שהחל את דרכו כמסעדת בשרים קלאסית, אך עם השנים הרחיב את הרפרטואר הקולינרי שלו וכיום מציע חוויה גסטרונומית עשירה הרבה מעבר לסטייקים המעולים שהם עדיין סימן ההיכר שלו. המסעדה שוכנת בחלל מרווח ומעוצב להפליא, המשדר אווירה ניו יורקית שיקית. התפריט, כאמור, מציב במרכז את הבשר האיכותי, עם סטייקים מיושנים היטב, נתחים מרשימים על העצם, והמבורגרים שזכו לכינוי "מועמדים להיכל התהילה" של הקציצות. לצד אלו, מככבות מנות שהפכו לקלאסיקה של המקום, כמו ברוסקטה טרטר מרעננת, טרין כבד עוף קטיפתי וקרפצ'ו סינטה עדין, כל אחת מהן עשויה בקפידה ומוגשת באסתטיקה מרשימה. מסעדה זו אינה כשרה. לא הרחק משם, באותו אזור, נמצאת "רפאלו", מסעדה איטלקית פופולרית שהיא למעשה סניף של רשת, אשר הסניף החיפאי שלה היה הראשון שנפתח לפני כעשור. "רפאלו" מציעה תפריט איטלקי-ים תיכוני, המשלב את הטעמים האהובים מארץ המגף עם נגיעות ישראליות מקומיות. התפריט כולל, כמובן, מגוון רחב של פיצות ופסטות טריות, אך גם מנות דגים ופירות ים, מנות עוף עשירות, לזניה קלאסית וניוקי טרטופו מפנק. המנות ברפאלו ידועות בגודלן הנדיב ובטעמן העשיר, והופכות כל ארוחה לחגיגה איטלקית אותנטית. גם מסעדה זו אינה כשרה.

נעבור לאזור החוף, שם ממוקמת "סינמה פרדיסו", אחת ממסעדות החוף היפות והמיוחדות בישראל. האווירה במקום מזכירה ריזורט טרופי אקזוטי, והעיצוב כולל שלושה אזורי ישיבה מובחנים: אזור על החול עצמו, עם מיטות זולה נוחות ושולחנות נמוכים עם ספות מפנקות; אזור דק מוגבה עם נישות ישיבה אינטימיות; ובר מרכזי הומה. התפריט, על פניו, מציע מנות שנשמעות גנריות למדי, אך ההפתעה מגיעה כאשר המנות מוגשות לשולחן. כל מנה מתגלה כעשויה בקפידה, עם טוויסטים יצירתיים וטעמים מפתיעים, הרחוקים מאוד מהסטנדרט המוכר של אוכל חופים. זוהי חוויה קולינרית ייחודית על רקע הגלים. המסעדה אינה כשרה.

העיר התחתית של חיפה היא, כאמור, מוקד תוסס של קולינריה צעירה וחדשנית. "Kona" הוא בר אוכל חדש ומסקרן במיוחד באזור זה, השייך לאנשי "ברדא בייקרי" המוכשרים, דניאל ויאריק. המקום פועל תחת אגודת "חי בריא", ובמטבח שלו נעשה שימוש בלעדי בבשר של מרעה רמת הגולן, מה שמבטיח איכות וטריות ללא פשרות. המנות בתפריט של "Kona" הן ייחודיות ומקוריות, כאשר לכל מרכיב בכל מנה יש סיפור ומשמעות – החל מבחירת נתח הבשר, דרך שמן הזית המקומי ועד לירקות העונתיים. גישה זו הופכת כל ביס למסע מרתק של טעמים ומרקמים. בין המנות המומלצות ניתן למצוא את סשימי הלוקוס, המוגש עם הלחם המעולה של "ברדא", ואת מנת הקריספי פיש, המגיעה בתוך לחמניית בריוש דלעת רכה, מרוחה במיונז משובח, כשחצייה עטוף בעירית קצוצה דק-דק. פרוסת הדניס הקריספית שבמרכז המנה מושלמת לא פחות מהלחמנייה העוטפת אותה. מסעדה זו אינה כשרה. "קימיקו" הוא מיזם חדש נוסף בעיר התחתית, מבית היוצר של קובי שנאן, הידוע ממסעדת "רוקו". זהו סושי בר מינימליסטי וייחודי, המציע חוויה יפנית אותנטית. התפריט מתמקד בניגירי וסשימי, עם דגש על דגים מקומיים טריים. המנות, בדומה לעיצוב המסעדה עצמה, הן מינימליסטיות ומדויקות, ומציגות סושי ברמה גבוהה מאוד. האווירה אינטימית, והישיבה היא על בר קטן המתופעל על ידי שנאן עצמו, המעניק יחס אישי לכל סועד. מסעדה זו אינה כשרה.

אחד השמות הבולטים בסצנת העיר התחתית הוא השף עלאא מוסא, אשר פתח לפני כעשור את "לוקס", מקום שהפך במהרה לאחד הפופולריים והמוערכים באזור. ב"לוקס", מגיש מוסא אוכל מקומי עם דגש על דגים נאים, מסורות מהמטבח הערבי האותנטי וחומרי גלם גליליים טריים. הוא מעניק פרשנות אישית-מודרנית למטבח הערבי, כך שלצד מנות קלאסיות ניתן למצוא גם יצירות מקוריות. התפריט כולל אוייסטרים טריים ופירות ים, מנות דג עם גבינת שנקליש, קרם לאבנה עם סומאק, סלט תמנון מרענן ברוטב תפוזים וערק, סיגר סרטנים פריך וטרטר ערבי עם בורגול דק. "לוקס" מציעה חוויה קולינרית מתוחכמת ומלאת טעמים. מסעדה זו אינה כשרה. ממש בצמוד ל"לוקס", פתח השף מוסא את "קרודו", בר אוכל איטלקי-ים תיכוני. בניגוד ל"לוקס" המתמקדת במטבח הערבי-גלילי, "קרודו" מציעה אווירה ותפריט שונים. גם כאן, התפריט שופע תוצרת ימית טרייה, חביבה על השף, וכולל מנות כמו פיצה שרימפס, קוקי סאן ז'אק, מגוון דגים נאים, ריזוטו קלמרי ופריקה, ואניולוטי סרטנים עדין. שתי המסעדות, זו לצד זו, מדגימות את הוורסטיליות והיצירתיות של השף עלאא מוסא. גם "קרודו" אינה כשרה.

אם חשקה נפשכם בפיצה נפוליטנית אמיתית, "נאופוליטן" היא ללא ספק אחת הפיצריות הטובות ביותר בישראל, ולא רק בחיפה. במקום זה, מתייחסים לבצק ביראת כבוד של ממש. הוא אינו נכנס לקירור, אלא שוהה בטמפרטורת החדר עד לרגע הפיכתו לפיצה אוורירית וקריספית. את הגבינות המשובחות מביאים ממחלבה קטנה ואיכותית, ובכל פיצה נעשה שימוש בשמן זית אחר, מבית "פתורה", להתאמה מושלמת של טעמים. "נאופוליטן" חוללה לפני כארבע שנים מהפכה נפוליטנית של ממש, לא רק בחיפה אלא בישראל כולה. מאחורי ההצלחה עומד אורן אבני, הפיציולו המוכשר, המכונה גם "אבי הבצק". אבני מתייחס למתכון הפיצה שלו בשיא הרצינות, וממשיך כל הזמן ללמוד, להשתפר ולשכלל את האמנות שלו. מלבד הפיצות המעולות, התפריט מציע גם מנות ראשונות מטוגנות ומיוחדות, כמו קונוס פיצה פריטה ממולא בלאבנה ועלי זעתר, ופריטטינה תפוח אדמה – מעדן נפוליטני מטוגן של ספגטי ותפוח אדמה קרמי ועשיר, המוגש עם יוגורט מרענן ובצל ירוק, המאזנים את ציפוי הפנקו הפריך. מסעדה זו אינה כשרה.

"ביסטרו וניה", המסעדה של השף מיכאל גרטופסקי, המוכר גם מ"ביסטרו מיכאל" במושב לימן ומהמקומות התל אביביים "ורמוטריה" ו"צ'יקטי", ממוקמת אף היא בעיר התחתית. על אף שהמקום מזכיר ביסטרו קלאסי מבחינת הנראות והאווירה, מבחינת האוכל הוא מתנהג כמסעדת שף לכל דבר, וזהו סוד קסמו. התפריט מציע מנות קאלט שהפכו למזוהות עם המקום, כמו שרימפס במחבת עם ביסק סרטנים עשיר וברוסקטה פריכה; טאבולה כרובית מרעננת עם עשבי תיבול קצוצים וצנוברים; כיסונים ארמניים במילוי טלה קצוץ, המוגשים עם יוגורט חמצמץ; ופסטה טרייה קרועה ביד עם נתחי פילה בקר, פטריות, שום, חמאה ופרמז'ן. כל מנה ב"ביסטרו וניה" היא יצירה קולינרית מוקפדת וטעימה. המסעדה אינה כשרה. "צ'אנג בה" היא המסעדה התאילנדית של העיר התחתית, שכבר הספיקה להתרחב ולפתוח שני סניפים נוספים מחוץ לחיפה. למרות ההתרחבות, הסניף החיפאי שומר על אווירה צעירה וקז'ואלית. התפריט כולל את כל מלכות המטבח התאילנדי האהובות, אך גם כמה הפתעות מעניינות. ניתן למצוא בו, למשל, סום טאם – סלט פפאיה קלאסי המוגש עם סטיקי רייס דביק; פאד פאק קייאו עם ברוקולי, אספרגוס, באק צ'וי, בצל ירוק ושום, המוקפצים עם פטריות שיטאקה; פלמהוק טוט – קלמרי פריך במעטפת קמח ותבלינים, המוגש עם איולי טוגוראשי פיקנטי; ומרק טום יאם חריף-חמוץ עשיר, עם דג, קלמרי ושרימפס. "צ'אנג בה" מציעה טעמים תאילנדיים אותנטיים באווירה לא מחייבת. מסעדה זו אינה כשרה.

אי אפשר לדבר על קולינריה חיפאית מבלי להזכיר את "מעיין הבירה", מוסד ותיק שפועל מאז 1962 ומהווה מוקד עלייה לרגל לסועדים מכל הגילאים ומכל רחבי הארץ. צעירים אוהבים את האווירה הייחודית, ומבוגרים סוגדים למנות הקלאסיות. אין עוד מקום בחיפה, ואולי בארץ כולה, שמגיש כיסונים, קוסטיצה ונקניקיות כמו אלו של "מעיין הבירה". המקום מצטיין לא רק באוכל הרומני המנחם והמשובח, אלא גם באווירה המיוחדת, בעיצוב שנותר כמעט ללא שינוי לאורך השנים, ובווייב שאין לו תחליף. זוהי אימפריה של אוכל רומני אותנטי. התפריט כולל מנות דגל כמו איקרא מעולה, חמוצים ביתיים עם שפע שום, רגל קרושה, קוסטיצה בקר או חזיר עסיסית, כבד קצוץ קלאסי, סלט חצילים רומני, נקניקיית פטריצ'אן מתובלת היטב, קבב רומני עסיסי, וכמובן, בוואריה לקינוח. "מעיין הבירה" היא חוויה חיפאית שורשית. מסעדה זו אינה כשרה. "Poselsky" הוא בית קפה קטן ומקסים, השייך לבני הזוג פוסלסקי. המקום הוא גן עדן לחובבי ארוחות בוקר מושקעות ולמי שאוהב מנות מתוקות מיוחדות ומקוריות. כאן מסתתרות כמה מהיצירות המתוקות המפתיעות ביותר, כמו קינוח פנקוטה בצורת חתול חמוד, המוגש על רוטב תותים נהדר, ופרנץ' טוסט דובאי מושחת במיוחד, העשוי מבריוש, מעליו ממרח פיסטוקים עם קדאיף, קרם שמנת עשיר, ומעל הכל אבקת קקאו ופיסטוקים קלויים. אפשר לטעום כאן גם סירניקי – פנקייק גבינה רוסי פלאפי, אוורירי וגבינתי, המוגש עם תוספות מגוונות כמו רוטב חמוציות ושמנת חמוצה. עוד בתפריט המתוקים: עוגת גזר עם קרם שמנת מצוין ועוגת שכבות מפוארת בשם מדוביק. לצד המתוקים, מוגשות גם מנות בוקר מפנקות כמו פרנץ' טוסט סלמון, לביבת תפוח אדמה ענקית עם סלמון וקרם שמנת חמוצה, ופרנץ' טוסט בייקון מהטובים שניתן למצוא. "Poselsky" הוא מקום מושלם לפתוח בו את היום או להתפנק במשהו מתוק. מסעדה זו אינה כשרה.

אזור שוק הפשפשים של חיפה מתהדר גם הוא בפנינים קולינריות. "Sally" היא המסעדה החדשה ביותר ברשימה זו, שנפתחה ממש לאחרונה. היא ממוקמת בלב אזור שוק הפשפשים, ואיננה מסעדה סטנדרטית, אלא "מאפייה מבשלת" – קונספט המשלב בין אמנות האפייה לאמנות הבישול. בבקרים, ניתן לרכוש במקום לחמים טריים הביתה, ובערבים, המקום הופך למסעדה אינטימית המציעה ארוחה של מנות קטנות ודרינק. מאחורי המיזם עומדים תומר רוזנפלד, בעל רקורד מרשים ממסעדות כמו "מונא" ו"רדלר", ויהל אברהמס, המוכר מ"בר ים" ו"וניה ביסטרו". תפריט ההרצה של המקום החדש מחולק לשלוש קטגוריות: "על הלחם", "צלחת" ו"מחבת", כאשר המנה היקרה ביותר אינה עוברת את רף 70 השקלים, מה שהופך את החוויה לנגישה ומשתלמת. "Sally" מסתמנת כמקום חדש ולוהט בסצנה החיפאית. מסעדה זו אינה כשרה. "יונק", או בשמו המלא והרשמי "קפה גלידה יונק", הוא מוסד מיתולוגי חיפאי, למרות שאינו מגיש קפה או גלידה כפי ששמו מרמז. אין כמע tốc חיפאי, ואף ישראלי חובב אוכל רומני, שאינו מכיר את המסעדה הזו, המאכילה את כל המדינה באוכל רומני אותנטי מאז שנת 1948. המנה המפורסמת ביותר, שבשבילה עולים לרגל ל"יונק", היא הקבבים האגדיים. לצדם, מוגשים חמוצים מעולים, הן מלפפונים והן עגבניות, ונבחרת מנצחת של איקרא, כבד קצוץ ופלפלים קלויים. אך אין ספק שהמנות הללו הן רק הכנה לדבר האמיתי: המיטיטיי והפטריצ'יאן – הכוכבים הגדולים של "יונק", המייצגים את תמצית הטעם הרומני. מסעדה זו אינה כשרה. "הנמל 24" הוותיקה, שפעלה במשך 18 שנה, נסגרה ונפתחה מחדש במיקום חדש ומפואר – בתוך מלון "ליברטי", הצפוי להיפתח בקרוב. המסעדה ממשיכה להגיש מטבח צרפתי קלאסי ולהציע חווית פיין דיינינג אלגנטית, אך השף רן ראש לא הסתפק רק במעבר למקום חדש, אלא גם רענן את התפריט. "הנמל 24" של היום היא מסעדה עדכנית יותר, המותאמת לסצנת המסעדות של שנת 2024. התפריט החדש כולל מנות כמו ברולה ופטה כבדים, מקרון קרם בצלים, סלט ליונזי קלאסי, שיפוד תמנון ובייקון, וגם מנות עם קריצה מקומית כמו שניצל "חיפאי" ורביולי ארטישוק ירושלמי. "הנמל 24" ממשיכה להיות ספינת הדגל של הפיין דיינינג החיפאי. מסעדה זו אינה כשרה.

שוק תלפיות, כאמור, הוא כר פורה למסעדות מגוונות. "בון צ'ה" היא מסעדה וייטנאמית פשוטה ולא מתיימרת, המזכירה מזללות אוכל רחוב אותנטיות. התפריט שלה מתמקד במנות קערה, שבבסיסן אטריות ורמיצ'לי דקיקות. מנות אלו יכולות להגיע עם פילה דג לבן, שרימפס צלוי, חזה עוף קריספי בציפוי פנקו, קציצות עוף, או טופו וחציל ברוטב מתקתק. בנוסף, התפריט כולל מרקים וייטנאמיים קלאסיים וספרינג רולז מעולים, המוגשים עם רוטב נוק צ'אם מסורתי, המבוסס על פיש סוס, ליים, שום, צ'ילי וסוכר. אולם, גולת הכותרת של "בון צ'ה" היא כריכי הבאן מי המעולים, המוגשים בתוך חצי בגט טרי. זוהי מנת סטריט פוד מושלמת, ארוחה שלמה ומלאת אוממי בתוך לחם. מסעדה זו אינה כשרה. מול "בון צ'ה", פועלת "תאילנדית בשוק". זהו מקום קטן שתמיד מלא עד אפס מקום, מה שמעיד על איכותו ופופולריותו. צמוד למסעדה פועל גם בר תאילנדי, המהווה את הדור הבא של "תאילנדית בשוק", ומציע אווירת שוק כיפית ותוססת. התפריט כולל את כל המנות האהובות על הישראלים מהמטבח התאילנדי: פאד תאי עם עוף או טופו, סום טאם בגרסה עם או בלי תירס, לאפ גאי, טום יאם, קארי ירוק עם חצילים, וכמובן, קינוחים כמו בננה לוטי וטפיוקה עם פירות. "תאילנדית בשוק" היא תחנה חובה לחובבי הטעמים החריפים-מתוקים-חמוצים של תאילנד. מסעדה זו אינה כשרה.

"תלפיות", המסעדה שקרויה על שם השוק בו היא שוכנת, מגדירה את עצמה כ"חמארה", אך התפריט שלה מוקפד, אלגנטי ואירופאי. זהו שילוב מרתק בין חומרי גלם טריים מהבסטות הסמוכות לבין החזון הקולינרי המיוחד של אילן פרון, הבעלים. "תלפיות" הייתה המסעדה הראשונה שבישרה את הרנסנס של אזור שוק תלפיות לפני כעשור, והיום כבר יש לה אחות קטנה, "חמרמורת", שנפתחה לפני כשנתיים ממש ממול. התפריט ב"תלפיות" משתנה מדי שבוע, ותמיד כולל שפע של דגים, גבינות ופירות ים טריים. האווירה הייחודית של המקום, המשלבת בין מסעדת שוק תוססת לביסטרו פריזאי אינטימי, הופכת כל ארוחה לחוויה מיוחדת. מסעדה זו אינה כשרה. "חמרמורת", האחות הקטנה של "תלפיות", היא בר אוכל קטן ואינטימי עם מרפסת ישיבה נעימה, הצופה אל המסעדה הגדולה שממול. המקום מציע תפריט יין מהודק, קוקטיילים מיוחדים, ומנות המבוססות על הפרודוקטים הטריים שמספק השוק. כיום, פועל במקום פופ-אפ של השף יניב גור אריה, המביא עמו תפריט מרתק של עשר מנות, שכל אחת מהן היא יצירה ייחודית ואישית של השף, כאלו שלא ניתן למצוא בשום מסעדה אחרת. "חמרמורת" מציעה חוויה קולינרית אינטימית ומפתיעה. מסעדה זו אינה כשרה.

"מלמעלה" ממוקמת בקומה השנייה של הבניין המסקרן ביותר בשוק תלפיות, מעל "טאקו טיה", בר היין "זירו" ו"קפה טלק". המקום נפתח בתחילה כמעדנייה, אך התפתח עם הזמן למסעדה המציעה תפריט עונתי המשתנה על בסיס יומי, בהתאם לחומרי הגלם הטריים ביותר. בין המנות הבולטות והאהובות ניתן למצוא קרפלך תפוחי אדמה מוקפצים בחמאה, המוגשים עם שמנת חמוצה ובצל מטוגן; סלט עוף צלוי עם פקאן מסוכר; וכדורי אורז מתובלים בזעפרן וזעתר. "מלמעלה" מציעה אוכל ביתי, טרי ומנחם, באווירה ייחודית. מסעדה זו אינה כשרה. "פיצה חללית" היא המקום החדש ביותר בשוק תלפיות מבין אלו שברשימה זו. החלל שלה בתולי ופשוט, ללא תפאורה מיוחדת, עם קירות חשופים ורהיטים שנאספו משוק הפשפשים. אך השוס האמיתי כאן הוא הבצק המצוין של הפיצות והתוספות המקוריות והיצירתיות שמעטרות אותן. הפיצה נראית כמו פיצה נפוליטנית קלאסית, אך הסלייס עצמו מתנהג יותר כמו פיצה ניו יורקית – דק, קריספי וניתן לקיפול. התוצאה טעימה, קריספית ומיוחדת. מלבד פיצות, התפריט כולל גם מנת ירקות בתנור, לזניה, סלט וסוג אחד של פסטה. "פיצה חללית" היא תוספת מרעננת לסצנת הפיצות בעיר. מסעדה זו אינה כשרה. "PHO 26" היא המסעדה שהביאה את בשורת המטבח הווייטנאמי, ובפרט את מרקי הפו המעולים שלו, לחיפה. בנוסף למרקים, שהם לב המקום, "PHO 26" מציעה גם תפריט יין מסקרן וייחודי, עם מותגי בוטיק לא מוכרים. התפריט כולל גם באנים במילויים שונים וסלטים וייטנאמיים מרעננים. זוהי אופציה מצוינת לארוחה קלילה, בריאה ומלאת טעמים אקזוטיים. מסעדה זו אינה כשרה. "פיצריה תלפיות" היא טרטוריה מעולה שהחלה את דרכה בכוך קטן צמוד ל"חמארה תלפיות", וכיום פועלת בקומה השנייה בבניין לשימור, כמה עשרות מטרים משם. התפריט משתנה על בסיס יומיומי, והפיצות עשויות מבצק מעולה שתופח במשך 72 שעות, מה שמעניק לו מרקם וטעם ייחודיים. מבחר התוספות משתנה בהתאם למה שמציע השוק באותו יום. מלבד הפיצות, ניתן למצוא בתפריט גם מנות כמו גבינת בושה צלויה עם אספרגוס, ברזאולה עם ריקוטה פרסקה, ופרפדלה שפונדרה בדמי גלאס עשיר. "פיצריה תלפיות" מציעה חוויה איטלקית אותנטית ואיכותית. מסעדה זו אינה כשרה. "טאקו טיה" הוא "חלון" ממותג בתוך קיר, ממנו יוצאות מנות טקס-מקס מעולות. המקום מתאפיין באווירה היפסטרית וצעירה, והתפריט מציע טאקו, בוריטו או קערה, כאשר כל אחת מהמנות מגיעה בשלוש גרסאות: בקר, פרגית או צ'ילי קון קרנה טבעוני מתוצרת "רידיפיין מיט". אחת המנות המומלצות היא הטאקו ברבקואה, עם אסאדו מפורק, גוואקאמולי, פיקו דה גאיו, צ'ימיצ'ורי, בצל מוחמץ, כוסברה ואיולי חלפיניו. כל ביס הוא חוויה של טעמים ומרקמים, ומנת אוכל הרחוב הזו ראויה למקום של כבוד בהיכל התהילה של מאכלי הרחוב השווים בישראל. מסעדה זו אינה כשרה.

בשכונת הדר הוותיקה, נמצאת "רומקה", המוגדרת כ"מסעדה הפוסט-סובייטית הראשונה". התפריט שלה משלב מטבח רוסי מסורתי עם נגיעות ישראליות עדכניות. האווירה במקום מיוחדת, עם טפט פרחוני, נברשת מרשימה ושטיח ענק, המשרים תחושה של בית סובייטי חמים. בתפריט תמצאו מנות כמו לחם שיפון עם חמוצים וסאלו (שומן חזיר מעושן); גרסה מודרנית של סלט "שובה" המפורסם – סביצ'ה עם דג מאצ'י, סלק, ביצה רכה וויניגרט אבטיח; צ'יבורק ממולא בבשר טלה וקימצ'י; ובליני עם ממרח יוגורט ודג לברק. התוצאה היא ארוחה ייחודית ומסקרנת, במקום שאינו דומה לשום בר או מסעדה רוסית אחרת בארץ. "רומקה" מציעה הצצה מרתקת לתרבות ולטעמים של המטבח הפוסט-סובייטי. מסעדה זו אינה כשרה.

נעלה למרכז הכרמל, שם פועלת "מדרובה", בר אוכל שמח בבעלותם של דנה שפירא וגולן שטרית. מטרתם, כפי שהם מצהירים, היא לגרום לסועדים להרגיש "שיהיה בסדר", ואכן, האווירה במקום קלילה ונעימה. שפירא, השפית, מגישה כאן יציאות קולינריות מעניינות ומקוריות, כמו שורש סלרי מהטאבון המוגש מעל קרם סלרי קטיפתי; ברולה ניוקי עם חמאת אניס ופטריות; ושרימפס על קרם שורש וחציל. "מדרובה" היא מקום מושלם לערב של אוכל טוב, אלכוהול ואווירה משוחררת. מסעדה זו אינה כשרה. "צפרירים 1" הוא מסעדה ובר הפועל למעלה מעשור במרכז הכרמל. בשעות הערב, קשה למצוא כאן מקום פנוי, למרות שהמקום גדול ומרווח. סוד ההצלחה טמון, ככל הנראה, באחד התפריטים המפוארים והמגוונים ביותר בעיר, כזה שבאמת יש בו את כל מה שנפשכם יכולה לחשוק בו. בין המנות הרבות ניתן למצוא סטייק אנטריקוט עסיסי, כרוב שלם בתנור, גבינת ברי צלויה עם מרמלדה מתוקה-מלוחה, סביצ'ה, טרטר, סופלי, סיגר, פולנטה קרמית, שיפודי עראיס, פסטה דג חריפה, המבורגר, קבב, שניצל, קרבונרה, תבשיל דג מרוקאי וקלאסיקות כמו בולונז ושרימפס בחמאת לימון. "צפרירים 1" מציעה חוויה קולינרית לכל טעם, באווירה תוססת ומהנה. מסעדה זו אינה כשרה. "טאטאמי" הוא מוסד אוכל פאן-אסייתי ותיק ואהוב בחיפה. בשלב מסוים, המותג הפך לרשת, אך לאחר מכן חזר להיות מסעדה אחת, המרכזת אוכל אסייתי על כל סוגיו וגווניו, עם דגש על מבחר גדול ואיכותי של סושי. המנות משלבות מוטיבים בהשראת מטבחי סין, קוריאה, יפן, הודו ווייטנאם, והתפריט הענק מותאם היטב לחך הישראלי. "טאטאמי" ממשיכה להיות בחירה פופולרית עבור חובבי המטבח האסייתי בחיפה. מסעדה זו אינה כשרה.

לבסוף, בשכונת דניה היוקרתית, נמצאת "PAN", מסעדה תאילנדית נוספת ברשימתנו. המסעדה קרויה על שם הטבחית התאילנדית המוכשרת שמבשלת בה. היא ממוקמת בקומה השנייה של מרכז מסחרי, והישיבה היא מסביב לבר או באחד השולחנות הגבוהים. התפריט כשר, פשוט ונטול יומרות, ומציע את מנות המאסט לחובבי המטבח התאילנדי: אגרול מטוגן ופריך, סלט פפאיה ירוקה מרענן, לאפ גאי ארומטי, כנפיים פריכות, מרקים מחממים, תבשילי קארי עשירים ואורז, ופאד תאי מצוין. המנות הולכות נהדר לצד הקוקטיילים הטרופיים שמכינים בבר. "PAN" מציעה חוויה תאילנדית אותנטית וכשרה, באווירה נעימה ושקטה.

סקירה זו של 29 המסעדות הבולטות בחיפה מדגימה את העושר, הגיוון והאיכות של הסצנה הקולינרית בעיר. ממוסדות ותיקים ועד מקומות חדשניים, מאוכל רחוב פשוט וטעים ועד פיין דיינינג מתוחכם, חיפה מציעה חוויה לכל חיך ולכל כיס. ההתאוששות המורגשת בעיר לאחר תקופה לא פשוטה, והנהירה המחודשת של חובבי אוכל, מעידות יותר מכל על כוחה של הקולינריה לחבר, לנחם ולשמח. חיפה, ללא ספק, ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת מבירות האוכל המרתקות והטעימות של ישראל.

כרטיסים במדד שצפו בהם לאחרונה

תפריט נגישות