צו סגירה ל"חומוס זיו" בנווה שאנן

משרד הבריאות הוציא צו הפסקה מנהלי למזנון "חומוס זיו" ברחוב טרומפלדור 54, חיפה, לאחר שבמהלך ביקורת שנערכה במקום ב-2 בפברואר 2025, נמצאו ליקויים חמורים בתנאי התברואה וההיגיינה, אשר עלולים לסכן את בריאות הציבור.

הצו, שהוצא בתאריך 3 בפברואר 2025, מחייב את בעלי העסק להפסיק את כל פעילות המקום באופן מיידי. הצו כולל הפסקת הכנת מזון, הכנסת והוצאת סחורה, וכל פעילות אחרת הקשורה לעסק, וזאת לאור הממצאים שהצביעו על תנאים ירודים שיכולים להוביל לזיהום מזון ולפגיעה בבריאות הציבור.

במהלך הביקורת שנערכה על ידי מפקחי בריאות הסביבה, נמצאו הליקויים הבאים:

  1. טיפול לקוי בבשר בקר ועופות – במקום מתבצע טיפול בבשר בקר ועופות ללא שימוש במקררי הפשרה ומדורי עבודה ייעודיים, דבר המעיד על טיפול לא תקני במזון, העלול לגרום לזיהום צולב ולהשפיע על בריאות הסועדים.
  2. עיסת פלאפל לא מכוסה במקרר – עיסת פלאפל נמצאה במקרר המשקאות בקופסאות ללא מכסה, והמרחב היה מלוכלך עם הצטברות עובש רבה. מצב זה מציב סכנה לבריאות הסועדים, שכן עיסת הפלאפל מוקפאת ונשמרת יחד עם מוצרים אחרים, דבר שעלול להוביל לזיהום צולב.
  3. הפשרת עופות ללא הפרדה עם מזון אחר – נמצאו עופות בהפשרה בשני מקררים שונים, כאשר הם אוחסנו יחד עם מזון רגיש מוכן לאכילה, כמו חומוס וסלטים, ללא כיסוי או הפרדה נאותה. הדבר עלול להוביל לזיהום צולב של המזון.
  4. טיפול בעופות בעמדה לא תקנית – טיפול בעופות נעשה בעמדה שרירותית במטבח, דבר שפוגע בהיגיינה ומעמיד את המזון בסיכון לזיהום.
  5. ציוד מטבח במצב ירוד – נמצאו מדפים חלודים, מנועים חלודים, גומיות מתפרקות ושאריות מזון על דלתות חלודות ומלוכלכות. המקררים היו מלוכלכים מאוד עם הצטברות עובש.
  6. תשתיות לא תקינות – התשתיות במקום היו במצב ירוד, כולל רצפה לא שלמה, ציוד מטבח חלוד ואינו שלם, צנרת מלוכלכת, מאווררים לא נקיים ורשת חלון קרועה ולא שלמה.
  7. חוסר סדר בתהליכי העבודה – לא היה תזרים עבודה תקני במטבח, והעופות הועברו הלוך ושוב לצורך ציפוי שניצלים, דבר שעלול לגרום לזיהום צולב.
  8. החסרה של מים חמים בעמדת שטיפת ירקות – בעמדת שטיפת הירקות לא היו מים חמים, דבר שמקשה על שמירה על היגיינה נאותה ומגדיל את הסיכון לזיהום.
  9. סיר מרק לא מאוחסן בצורה תקינה – סיר מרק המיועד למכירה לסועדים נמצא בעמדת שטיפת הירקות, דבר שמעמיד את המזון בסיכון לזיהום.
  10. קירור לא תקני של מזון – מזון הושם על החלון לצורך קירור, במקום להיות מאוחסן במתקני קירור ייעודיים, דבר שמעמיד את המזון בסיכון לפיתוח חיידקים פתוגניים.
  11. טחינת חומוס לא נאותה – עמדת טחינת החומוס צמודה למדיח הכלים, דבר שעלול לגרום לזיהום של החומוס ממקורות לא נקיים.
  12. מקרר מכירה קדמי מלוכלך – מקרר המכירה הקדמי היה במצב ירוד ומלוכלך, דבר שמציב את הסועדים בסיכון לתקלות תברואתיות.
  13. החסרה בהפרדה בין בשר לעופות – בשר בקר טחון נשמר במקרר מכירה קדמי בקופסאות פתוחות, אחת על השנייה, יחד עם עופות וסלטים, דבר שעלול להוביל לזיהום צולב.
  14. שימור לא תקני של מזון מיועד לטיגון – המזון לא נשמר בקירור אלא על מדף התחתון בעמדת המכירה הקדמית, דבר שמעמיד את הסיכון לפיתוח חיידקים פתוגניים.
  15. שמירה לא תקינה של מזון במחסן העליון – חלק מהמזון במחסן העליון היה פתוח ונשמר על הרצפה, דבר שמציב סכנה להיגיינה של המזון.
  16. מקרר בשר עם גומיות מתפוררות – במקרר בשרים נמצאה גומייה מתפוררת עם עובשים מרובים, דבר שפוגע באיכות המזון ומסכן את בריאות הסועדים.

בשל כל הליקויים הללו, קבע משרד הבריאות כי יש להפסיק את פעילות המזנון לאלתר על מנת למנוע את הסיכון לבריאות הציבור. הצו יצא לאחר שבדיקת מפקח בריאות הסביבה העלתה כי ישנו חשש מיידי לבריאות הסועדים במקום, ולכן נדרשה הפסקת הפעילות באופן מיידי עד לתיקון הליקויים.

Share this article

Show CommentsClose Comments

30 Comments

  • by דוד נחש
    Posted 4 בפברואר 2025 14:16 0Likes

    אני הלם. אכלתי שם פעמים רבות ולא העליתי על דעתי שדני הבעלים מזלזל ככה בחיי אדם.

  • by אילן
    Posted 3 בפברואר 2025 18:29 0Likes

    מישהו היה צריך לבדוק את המקום הזה לפני הרבה זמן, ועד אז גם הרבה אנשים כבר היו בסיכון

  • by רותם
    Posted 3 בפברואר 2025 18:25 0Likes

    הבעיה היא לא רק עם המקום הזה, אם משרד הבריאות היה בודק יותר – לא היינו מגיעים למצב הזה

  • by עדי
    Posted 3 בפברואר 2025 18:22 0Likes

    במקום הזה לא הייתי לוקחת ילדים שלי, לא משנה כמה טובים היו החומוסים

  • by מור
    Posted 3 בפברואר 2025 18:06 0Likes

    הייתי מצפה לפחות שבמקום כזה יראו אחריות על היגיינה, לא ברור לי איך הם לא ראו את זה קודם

  • by דוד
    Posted 3 בפברואר 2025 18:01 0Likes

    אחריות של משרד הבריאות לעשות יותר – להפסיק את כל המקומות האלה שמזיקים לבריאות הציבור

  • by נועם
    Posted 3 בפברואר 2025 17:53 0Likes

    הם תמיד הציגו את עצמם כמקום איכותי, אבל עכשיו זה מביך

  • by ניב
    Posted 3 בפברואר 2025 17:24 0Likes

    החומוס זיו היה מקום אהוב, ואני לא מאמין מה שאני שומע עליו עכשיו

  • by נורית
    Posted 3 בפברואר 2025 17:22 0Likes

    לא יודעת מה יותר מדהים – המצב בתנאים שהם מצאו שם או איך אף אחד לא עשה כלום קודם

  • by עמרי
    Posted 3 בפברואר 2025 17:10 0Likes

    לא הייתי מבקש יותר שירות כזה, זה באמת לא לגיטימי לשלוח את הציבור בסיכון

  • by רונית
    Posted 3 בפברואר 2025 16:47 0Likes

    איך לא ביצעו בדיקות ככה בזמן, פשוט לא הייתי מצפה ממקום כזה

  • by אופיר
    Posted 3 בפברואר 2025 16:36 0Likes

    אני לא מבין איך יש מקום כזה שמשרת אוכל בתנאים כאלה, פשוט חוסר מקצועיות

  • by שלומית
    Posted 3 בפברואר 2025 16:05 0Likes

    חומוס זה חומוס, אבל לא ככה. התנאים האלה מציבים סיכון אמיתי לבריאות הציבור

  • by דביר
    Posted 3 בפברואר 2025 16:01 0Likes

    אף פעם לא הייתי חושב שדברים כאלה קורים במקום כזה, זה לא הכחשה שזה חומוס זיו

  • by דוד
    Posted 3 בפברואר 2025 15:46 0Likes

    מדהים איך המצב הזה הגיע לכדי כך, היו צריכים לסגור את המקום הרבה קודם

  • by אלדר
    Posted 3 בפברואר 2025 15:40 0Likes

    מקומות כאלה לא צריכים להיות פתוחים לציבור, אין ספק שזו הזדמנות לשים קץ לכל העסק

  • by מיכאל
    Posted 3 בפברואר 2025 15:38 0Likes

    אני לא בטוח שצריך לפתח כל כך הרבה סובלנות למקום כזה, חומוס או לא, הוא סיכון לבריאות

  • by אליהו
    Posted 3 בפברואר 2025 15:29 0Likes

    אני לא מבין איך דבר כזה יכול לקרות, איך משרד הבריאות לא בודק יותר לעיתים קרובות?

  • by גיא
    Posted 3 בפברואר 2025 15:20 0Likes

    אם היו מבצעים פיקוח על כל מקום כזה, לא היינו צריכים להתמודד עם בעיות כאלה

  • by אוריאל
    Posted 3 בפברואר 2025 15:17 0Likes

    במקום כזה? חומוס זיו זה צעד גדול אחורה מהאמת, לא חבל?

  • by נועם
    Posted 3 בפברואר 2025 14:56 0Likes

    מה שנעשה שם זה זלזול במזון ובבריאות הציבור. לא ברור איך לא סגרו את המקום קודם

  • by ספיר
    Posted 3 בפברואר 2025 14:52 0Likes

    יש המון מקומות שבהם מקפידים על תברואה, לא ברור לי איך אפשר להיתפס ככה

  • by לירן
    Posted 3 בפברואר 2025 14:45 0Likes

    הייתי בטוח שזה מקום אמין, עכשיו אני לא יודע אם אוכל להגיע לשם שוב בכלל

  • by אלדר
    Posted 3 בפברואר 2025 14:34 0Likes

    מה עושים עם העסקים האלה? המקום הזה עשה עבודה רשלנית עם כל העניין הזה של הסניטציה

  • by אלדר
    Posted 3 בפברואר 2025 14:30 0Likes

    המשטרת תפסה את זה מאוחר מדי, לא ברור איך נתנו למקום הזה לפעול תחת תנאים כאלה כל הזמן

  • by רמה
    Posted 3 בפברואר 2025 14:25 0Likes

    אני פשוט לא מאמינה איך זה קרה במקום שהיו בו כל כך הרבה לקוחות

  • by אורלי
    Posted 3 בפברואר 2025 13:23 0Likes

    זה כבר לא עיניין של אוכל, זה פוגע בבריאות, אנשים צריכים להבין את זה

  • by אורית
    Posted 3 בפברואר 2025 13:05 0Likes

    למה משרד הבריאות לא בודק יותר? לא כל יום פוגשים מקום כזה של מחדל

  • by מיהל
    Posted 3 בפברואר 2025 12:58 0Likes

    הם לא מצליחים לעשות עבודה בסטנדרטים הנדרשים, וזו לא הדרך לאכול אוכל בריא

  • by ניב
    Posted 3 בפברואר 2025 12:54 0Likes

    היה מקום טוב, אבל זה פשוט לא יכול להימשך ככה. הגיע הזמן שהמשטר יעשה משהו אקטיבי יותר

להגיב על אורלי לבטל