משרד הבריאות הוציא צו הפסקה מנהלי למזנון "חומוס זיו" ברחוב טרומפלדור 54, חיפה, לאחר שבמהלך ביקורת שנערכה במקום ב-2 בפברואר 2025, נמצאו ליקויים חמורים בתנאי התברואה וההיגיינה, אשר עלולים לסכן את בריאות הציבור.
הצו, שהוצא בתאריך 3 בפברואר 2025, מחייב את בעלי העסק להפסיק את כל פעילות המקום באופן מיידי. הצו כולל הפסקת הכנת מזון, הכנסת והוצאת סחורה, וכל פעילות אחרת הקשורה לעסק, וזאת לאור הממצאים שהצביעו על תנאים ירודים שיכולים להוביל לזיהום מזון ולפגיעה בבריאות הציבור.
במהלך הביקורת שנערכה על ידי מפקחי בריאות הסביבה, נמצאו הליקויים הבאים:
- טיפול לקוי בבשר בקר ועופות – במקום מתבצע טיפול בבשר בקר ועופות ללא שימוש במקררי הפשרה ומדורי עבודה ייעודיים, דבר המעיד על טיפול לא תקני במזון, העלול לגרום לזיהום צולב ולהשפיע על בריאות הסועדים.
- עיסת פלאפל לא מכוסה במקרר – עיסת פלאפל נמצאה במקרר המשקאות בקופסאות ללא מכסה, והמרחב היה מלוכלך עם הצטברות עובש רבה. מצב זה מציב סכנה לבריאות הסועדים, שכן עיסת הפלאפל מוקפאת ונשמרת יחד עם מוצרים אחרים, דבר שעלול להוביל לזיהום צולב.
- הפשרת עופות ללא הפרדה עם מזון אחר – נמצאו עופות בהפשרה בשני מקררים שונים, כאשר הם אוחסנו יחד עם מזון רגיש מוכן לאכילה, כמו חומוס וסלטים, ללא כיסוי או הפרדה נאותה. הדבר עלול להוביל לזיהום צולב של המזון.
- טיפול בעופות בעמדה לא תקנית – טיפול בעופות נעשה בעמדה שרירותית במטבח, דבר שפוגע בהיגיינה ומעמיד את המזון בסיכון לזיהום.
- ציוד מטבח במצב ירוד – נמצאו מדפים חלודים, מנועים חלודים, גומיות מתפרקות ושאריות מזון על דלתות חלודות ומלוכלכות. המקררים היו מלוכלכים מאוד עם הצטברות עובש.
- תשתיות לא תקינות – התשתיות במקום היו במצב ירוד, כולל רצפה לא שלמה, ציוד מטבח חלוד ואינו שלם, צנרת מלוכלכת, מאווררים לא נקיים ורשת חלון קרועה ולא שלמה.
- חוסר סדר בתהליכי העבודה – לא היה תזרים עבודה תקני במטבח, והעופות הועברו הלוך ושוב לצורך ציפוי שניצלים, דבר שעלול לגרום לזיהום צולב.
- החסרה של מים חמים בעמדת שטיפת ירקות – בעמדת שטיפת הירקות לא היו מים חמים, דבר שמקשה על שמירה על היגיינה נאותה ומגדיל את הסיכון לזיהום.
- סיר מרק לא מאוחסן בצורה תקינה – סיר מרק המיועד למכירה לסועדים נמצא בעמדת שטיפת הירקות, דבר שמעמיד את המזון בסיכון לזיהום.
- קירור לא תקני של מזון – מזון הושם על החלון לצורך קירור, במקום להיות מאוחסן במתקני קירור ייעודיים, דבר שמעמיד את המזון בסיכון לפיתוח חיידקים פתוגניים.
- טחינת חומוס לא נאותה – עמדת טחינת החומוס צמודה למדיח הכלים, דבר שעלול לגרום לזיהום של החומוס ממקורות לא נקיים.
- מקרר מכירה קדמי מלוכלך – מקרר המכירה הקדמי היה במצב ירוד ומלוכלך, דבר שמציב את הסועדים בסיכון לתקלות תברואתיות.
- החסרה בהפרדה בין בשר לעופות – בשר בקר טחון נשמר במקרר מכירה קדמי בקופסאות פתוחות, אחת על השנייה, יחד עם עופות וסלטים, דבר שעלול להוביל לזיהום צולב.
- שימור לא תקני של מזון מיועד לטיגון – המזון לא נשמר בקירור אלא על מדף התחתון בעמדת המכירה הקדמית, דבר שמעמיד את הסיכון לפיתוח חיידקים פתוגניים.
- שמירה לא תקינה של מזון במחסן העליון – חלק מהמזון במחסן העליון היה פתוח ונשמר על הרצפה, דבר שמציב סכנה להיגיינה של המזון.
- מקרר בשר עם גומיות מתפוררות – במקרר בשרים נמצאה גומייה מתפוררת עם עובשים מרובים, דבר שפוגע באיכות המזון ומסכן את בריאות הסועדים.
בשל כל הליקויים הללו, קבע משרד הבריאות כי יש להפסיק את פעילות המזנון לאלתר על מנת למנוע את הסיכון לבריאות הציבור. הצו יצא לאחר שבדיקת מפקח בריאות הסביבה העלתה כי ישנו חשש מיידי לבריאות הסועדים במקום, ולכן נדרשה הפסקת הפעילות באופן מיידי עד לתיקון הליקויים.

30 Comments
by דוד נחש
אני הלם. אכלתי שם פעמים רבות ולא העליתי על דעתי שדני הבעלים מזלזל ככה בחיי אדם.
by אילן
מישהו היה צריך לבדוק את המקום הזה לפני הרבה זמן, ועד אז גם הרבה אנשים כבר היו בסיכון
by רותם
הבעיה היא לא רק עם המקום הזה, אם משרד הבריאות היה בודק יותר – לא היינו מגיעים למצב הזה
by עדי
במקום הזה לא הייתי לוקחת ילדים שלי, לא משנה כמה טובים היו החומוסים
by מור
הייתי מצפה לפחות שבמקום כזה יראו אחריות על היגיינה, לא ברור לי איך הם לא ראו את זה קודם
by דוד
אחריות של משרד הבריאות לעשות יותר – להפסיק את כל המקומות האלה שמזיקים לבריאות הציבור
by נועם
הם תמיד הציגו את עצמם כמקום איכותי, אבל עכשיו זה מביך
by ניב
החומוס זיו היה מקום אהוב, ואני לא מאמין מה שאני שומע עליו עכשיו
by נורית
לא יודעת מה יותר מדהים – המצב בתנאים שהם מצאו שם או איך אף אחד לא עשה כלום קודם
by עמרי
לא הייתי מבקש יותר שירות כזה, זה באמת לא לגיטימי לשלוח את הציבור בסיכון
by רונית
איך לא ביצעו בדיקות ככה בזמן, פשוט לא הייתי מצפה ממקום כזה
by אופיר
אני לא מבין איך יש מקום כזה שמשרת אוכל בתנאים כאלה, פשוט חוסר מקצועיות
by שלומית
חומוס זה חומוס, אבל לא ככה. התנאים האלה מציבים סיכון אמיתי לבריאות הציבור
by דביר
אף פעם לא הייתי חושב שדברים כאלה קורים במקום כזה, זה לא הכחשה שזה חומוס זיו
by דוד
מדהים איך המצב הזה הגיע לכדי כך, היו צריכים לסגור את המקום הרבה קודם
by אלדר
מקומות כאלה לא צריכים להיות פתוחים לציבור, אין ספק שזו הזדמנות לשים קץ לכל העסק
by מיכאל
אני לא בטוח שצריך לפתח כל כך הרבה סובלנות למקום כזה, חומוס או לא, הוא סיכון לבריאות
by אליהו
אני לא מבין איך דבר כזה יכול לקרות, איך משרד הבריאות לא בודק יותר לעיתים קרובות?
by גיא
אם היו מבצעים פיקוח על כל מקום כזה, לא היינו צריכים להתמודד עם בעיות כאלה
by אוריאל
במקום כזה? חומוס זיו זה צעד גדול אחורה מהאמת, לא חבל?
by נועם
מה שנעשה שם זה זלזול במזון ובבריאות הציבור. לא ברור איך לא סגרו את המקום קודם
by ספיר
יש המון מקומות שבהם מקפידים על תברואה, לא ברור לי איך אפשר להיתפס ככה
by לירן
הייתי בטוח שזה מקום אמין, עכשיו אני לא יודע אם אוכל להגיע לשם שוב בכלל
by אלדר
מה עושים עם העסקים האלה? המקום הזה עשה עבודה רשלנית עם כל העניין הזה של הסניטציה
by אלדר
המשטרת תפסה את זה מאוחר מדי, לא ברור איך נתנו למקום הזה לפעול תחת תנאים כאלה כל הזמן
by רמה
אני פשוט לא מאמינה איך זה קרה במקום שהיו בו כל כך הרבה לקוחות
by אורלי
זה כבר לא עיניין של אוכל, זה פוגע בבריאות, אנשים צריכים להבין את זה
by אורית
למה משרד הבריאות לא בודק יותר? לא כל יום פוגשים מקום כזה של מחדל
by מיהל
הם לא מצליחים לעשות עבודה בסטנדרטים הנדרשים, וזו לא הדרך לאכול אוכל בריא
by ניב
היה מקום טוב, אבל זה פשוט לא יכול להימשך ככה. הגיע הזמן שהמשטר יעשה משהו אקטיבי יותר