עומר ואדיר, שני בני דודים עם תשוקה לאוכל ולאירוח, החליטו להפוך את האהבה שלהם למקצוע. "תמיד ידענו שנרצה לפתוח מקום שיביא משהו אחר," מספרים השניים. "קראנו אחד לשני 'דוד' מאז שהיינו ילדים, וכשהגיע הרגע לבחור שם לעסק – 'באגט הדודים' הרגיש כמו הבחירה הטבעית"
מאת: שי קליימן בשיתוף "הדודים"
הדרך להגשמת החלום לא הייתה פשוטה. "פתיחת מסעדה זה לא דבר קל, בטח כשאנחנו רוצים לשמור על איכות גבוהה ולתת לאנשים חוויה מיוחדת," אומר אדיר. "אבל עם התמדה ואמונה בדרך שלנו, ידענו שנצליח."
מה שמייחד את "באגט הדודים" הוא השילוב בין חומרי גלם איכותיים לבין גישה חמה ואישית לכל לקוח. "אנחנו מקפידים על כל פרט – מהבגטים שנאפים במיוחד עבורנו, דרך הבשרים הטריים שאנחנו בוחרים בקפידה ועד הרטבים והתוספות שאנחנו מכינים בעצמנו," מסביר עומר. "כל מנה שיוצאת מהמטבח היא תוצאה של מחשבה והשקעה."



במהלך המלחמה הפך המקום למוקד מפגש עבור רבים. "אנשים באו כדי להירגע, לשבת יחד, להרגיש קצת אווירה של בית," נזכר אדיר. "זה ריגש אותנו לראות איך אוכל יכול לחבר ולתת נחמה גם ברגעים מאתגרים."
עומר, בן 29 מקריית אתא, ואדיר, בן 28 מקריית ביאליק, מביאים כל אחד את הייחודיות שלו לעסק: אדיר, שף עם ניסיון של עשור ברשתות מובילות, מביא את הדיוק הקולינרי, בעוד עומר מביא את החזון והאווירה. "הקפדה על הפרטים הקטנים היא מה שהופכת אותנו למה שאנחנו," אומר עומר. "אנחנו לא מחפשים רק למכור אוכל – אנחנו רוצים ליצור מקום שאנשים מרגישים בו בבית."

התפריט ב'באגט הדודים' משלב בין קלאסיקות לאלתורים יצירתיים, עם מנות כמו "המעורב הקרייתי" ו"קבב הדודים" – פרי פיתוח אישי של השניים. "פעם לקוח חזר יום אחרי הביקור הראשון והביא איתו את כל המשפחה," מספר עומר בחיוך. "זה הרגעים שמזכירים לנו למה אנחנו עושים את מה שאנחנו עושים."
וכמו שהעסק גדל ומתפתח, גם השניים עצמם עוברים תהליכים אישיים. "לאחרונה אני מרגיש שהדרך שלי משתנה ומתחזקת," אומר עומר בקריצה. "אולי בפעם הבאה שתבוא תראה אותי עם פאות!" ואדיר, שלא מפספס הזדמנות להשתעשע, מוסיף: "ותכתוב שהוא מחפש זוגיות, כי השנה הוא כבר חייב להתחתן!"
באגט הדודים – מסעדת בשרים כשרה
– אח"י אילת 15 קרית חיים, חיפה
– https://www.bagethadodim.co.il
– משלוחים לכל הקריות: 04-6434444




מחפש עורך דין? מגוון משרדי עורכי דין באזור לשירותך: