✍️
חוות דעת מערכת האתר
צוות הכתבים של חדשות חיפה והקריותצוות הכתבים של חדשות חיפה והקריות בחן מאות תגובות ברשת על מסעדת אבו ענתר, ומצאנו תמונה חיובית בבירור - כשני שלישים מהמבקרים מעניקים דירוגים גבוהים ומשבחים את השירות הלבבי, הפיתות הדרוזיות הטריות והמנות המסורתיות כמו חומוס, שישליק ומג'דרה. המבקרים מציינים שוב ושוב את היחס החם של הצוות, המחירים ההוגנים וחנות המזכרות הצמודה שמוסיפה לחוויה. יחד עם זאת, כרבע מהמבקרים דיווחו על בעיות שאי אפשר להתעלם מהן - בעיקר עקביות לקויה באיכות האוכל (מנות קרות או יבשות), זמני המתנה ארוכים למרות מסעדה ריקה, ותנאי תברואה שזקוקים לשיפור בשעות העומס. לסיכום, מדובר במסעדה דרוזית אותנטית עם פוטנציאל גבוה ורוב מרשים של לקוחות מרוצים, שתוכל להפוך למצוינת באמת אם תטפל בעקביות השירות ובסטנדרטים התפעוליים - אנחנו ממליצים לבקר, במיוחד בשעות שקטות יותר, ולשים דגש על המנות המסורתיות שזוכות לשבחים העקביים ביותר.
⚠️ אלא אם יש אירועים או פרטים שאיננו מודעים אליהם, ואין לנו סיבה להאמין אחרת - זו הערכתנו.
📩 רוצים לשלוח לנו מידע על העסק? משהו שלא חשבנו עליו? צרו קשר - דיסקרטיות מובטחת.
שרון נגר מעניקה דירוג של 2 מתוך 5 כוכבים ומתארת חוויה מאכזבת במסעדה בשישי בערב. לדבריה, למרות שהמקום היה "די ריק מאנשים", הושג "אוכל קר" והשירות היה לקוי עד כדי כך שהלקוחות נאלצו "לקום ולקרוא" למלצרים. היא מסכמת כי המחירים לא סבירים, האוכל "לא טעים" ו"לא נחזור לשם זה בטוח".
🤝 שירות 💰 מחיר ⏱️ המתנה
דורון אלוני מעניק 5 כוכבים למסעדה בביקורו השני, שבו הגיע עם נכדיו. לדבריו, "הם נהנו ממנת ילדים מפנקת, משביעה, וחמה" ו"שרות נהדר מכול הלב, כול משאלה נענת עם חיוך". אלוני מציין שהזמין מנות בסיסיות כמו שיפודים, צ'יפס וחומוס, וכולן היו טעימות.
👍 חיובי
מסעדה זו זכתה לביקורת קשה מאוד (1/5) מאת דוד גדג', שכינה אותה "מלכודת תיירים" ותיאר תנאי תברואה ירודים, לרבות "מלא זבובים" וצוות צעיר שהתנהג בצורה לא מקצועית. בין התלונות המרכזיות: פלאפל שנראה "כאילו יצא מהקפאה", שווארמה "ממש חי" עם סחוסים, קבב "יבש יבש מתפורר", ופיתה שנפלה על "ריצפת המטבח המטונפת" והוגשה ללקוחות. המבקר סיכם: "טעון שיפור או שלא חייב כי פראיירים רק מתחלפים!"
💰 מחיר ❤️ יחס אישי
לירומי העניקה דירוג מלא (5/5) למסעדה והשביחה על "שירות מעולה, אוכל טעים וטרי" ועל צוות "ידידותי ומסביר פנים". היא ציינה במיוחד את הפלאפל "בצורת לבבות", השיפודים והסלטים המגוונים, וסיכמה כי "המחירים הוגנים". המבקרת ציינה שהיא וחבריה חוזרים למקום באופן קבוע.
👍 חיובי 🤝 שירות 💰 מחיר 🏠 נדל"ן
מייקל גולדברג מעניק לבית העסק ציון 4 מתוך 5, ומציין "שירות ידידותי מצוין, אוכל טוב ומחירים הוגנים". לדבריו, הפיתות הרגילות לא היו מחוממות והסיניה הייתה "סתם בסדר", אך ההומוס והשישליק היו טובים והפיתות המתובלות המעוטרות בגריל היוו "פיצוי נפלא". גולדברג מסכם כי המקום "לא יוצא דופן, אך טוב ברוב ההיבטים", והוא מעריך שלא גבו עבור הסלטים, הקפה והבקלאווה.
👍 חיובי 🤝 שירות 💰 מחיר ❤️ יחס אישי
ביקורת: חוויה קולינרית מושלמת
המבקר Savyon Shenhar העניק למסעדה ציון מלא (5/5) והתלהב במיוחד מהדג דניס ומה"מג'דרה הכי טעימה שאכלנו אי פעם". לדבריו, השירות היה אדיב ומקצועי, והמסעדה משדרת "שורשיות" ו"מסורת ארוכת השנים" הן בטעמים והן בגישה הקולינרית.
👍 חיובי 🤝 שירות 💼 מקצועי ❤️ יחס אישי
oren grishman מעניק דירוג מלא (5/5) למסעדה, תוך שהוא משבח את השירות והאוכל: "שירות טוב, אוכל ממש טעים". הוא מציין כי הפיתה הדרוזית הייתה "דקה דקה וממש טעימה", הלבנה "בטעם ביתי" והטאבולה "מרגיש פרשי". גם המנות העיקריות - שישליק כבש, טחינה וצ'יפס - זכו לשבחים, כאשר לדבריו "הכל היה בטוב טעם" למרות שמדובר ב"מנות הבאנליות".
👍 חיובי 🤝 שירות 💰 מחיר 🏠 נדל"ן
מסעדה דרוזית שזכתה לדירוג 4 מתוך 5 מאת Eric Davis, שביקר במקום מספר פעמים עם חברים. לדבריו, "החומוס והכבש טעימים", השירות טוב והצוות "עושה כמיטב יכולתו כדי לגרום לך להרגיש בבית". לצד המסעדה חנות מזכרות עם מחירים סבירים, והמבקר ממליץ על מיקוח.
👎 שלילי 🤝 שירות 💰 מחיר
מזל פרוין העניקה דירוג של 5 מתוך 5 למקום, והשבחה את האוכל הטעים, הניקיון וחנות המזכרות הצמודה. עם זאת, היא ציינה בביקורת כי "אין שרותים נגישים" והוסיפה שמלווה שלה "היה צריך להתאפק עד לקניון של יוקנעם", תוך שהיא מגדירה זאת כ"חומר למחשבה".
👍 חיובי
דייוויד דואני מעניק למסעדה ציון 4/5 ומדווח על חוויה מעורבת: למרות השירות המהיר בהתחלה והסלטים הטעימים, "לקח חצי שעה עד שקיבלנו את המנות" במסעדה שהייתה כמעט ריקה. החומוס זכה לשבחים, אך הילדים לא אהבו את המנות העיקריות, והמחירים תוארו כ"מעט גבוהים" (ארוחת ילדים 60 ש"ח), אם כי בעל הבית פיצה בקפה ובקלאווה על חשבון הבית.
🤝 שירות 💰 מחיר ⏱️ המתנה 🏠 נדל"ן
ביקורת מסעדה: Roy Ludan מעניק 3 מתוך 5 כוכבים
לקוח ותיק של המסעדה מדווח על עליית מחירים משמעותית, כאשר ארוחה למשפחה של שלושה עולה כיום כ-300 ₪. Ludan, שהגיע למקום עם אשתו וילדיו, כתב כי "כנראה שזו תהיה הפעם האחרונה שלי כאן, שום דבר במקום הזה לא שווה את זה." הוא גם ציין ששירותי התברואה במקום מוזנחים.
💰 מחיר
מייקל הרמון העניק 4 מתוך 5 כוכבים למסעדה הדרוזית, שם נהנה מ"אוכל טוב למדי במחיר הוגן יחסית באווירה אותנטית". לדבריו, השירות היה "מעט מתחת לממוצע" והסיניה הייתה טובה אך עם "קצת יותר מדי טחינה לטעמנו". למרות החוויה החיובית, הביקורת מסתיימת בציון שבביקור הבא באזור ינסו "מסעדה אחרת".
🤝 שירות 💰 מחיר ⏱️ המתנה
המבקר x העניק למסעדה דירוג נמוך של 2 מתוך 5 כוכבים, תוך ביקורת על המחירים הגבוהים ורמת השירות. לדבריו, "אין מנת סלטים לכל השולחן" כמקובל, מנת המנסף עולה 120 שקל לעומת 70-85 שקל במקומות אחרים, והשירות איטי - "לקח לנו 10 דקות עד שמלצרים ניגשו אלינו גם לאחר כמה קריאות". המבקר הוסיף כי המסעדה "לא עומדת בסטנדרט של המגזר" וכי "זו שיפודיה רגילה לגמרי" ללא מנות ביתיות מיוחדות.
🤝 שירות 🏠 נדל"ן
ביקורת מסעדה: חוויה קולינרית בדליאת אל כרמל
טומר דואק העניק דירוג מלא (5/5) למסעדה בדליאת אל כרמל, לאחר שהזמין את מנת הדגל - אורז עם עלי גפן וכבש מבושל בבישול איטי על פיתה דרוזית, שאותה תיאר כ"מעדן". החשבון הסתכם ב-450 ₪ עבור 6 סועדים כולל שתייה, והוא שיבח את השירות והמליץ על המקום שאליו הגיע בעקבות המלצת מדריך טיולים מקומי.
🤝 שירות ⏱️ המתנה