על רקע העלייה במספר בני הנוער המתמודדים עם מצוקות רגשיות מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל, יזמו השירות הפסיכולוגי החינוכי ומועצת הנוער העירונית תוכנית חדשה לחיזוק מערכות התמיכה בקרב בני הנוער בחיפה. המהלך, שנוצר בשיתוף פעולה עם תנועות הנוער, אגף הרווחה, מחלקות החינוך והנוער, הנהגת ההורים היישובית וגורמי ביטחון קהילתי, נועד להעניק כלים להתמודדות ולשיפור החוסן האישי והחברתי של צעירי העיר.
בישיבת הוועדה לקידום מעמד הילד שהתקיימה ב-11 בפברואר 2025, הוצגו נתונים עדכניים של השירות הפסיכולוגי במינהל החינוך, שהעידו על עלייה חדה במספר בני הנוער הפונים לעזרה בשל מצוקה נפשית. ממצאים דומים עלו מסקר שערכה מועצת הנוער העירונית, שהצביע על כך שרוב בני הנוער מעדיפים לפנות בעתות משבר לחברים ולבני משפחתם. על סמך נתונים אלו, הוחלט להקים יוזמה ייחודית שתספק לבני הנוער כלים לשיח, הקשבה ותמיכה הדדית.
במסגרת התוכנית, פסיכולוגים מבתי הספר העל-יסודיים ייפגשו עם בני נוער ויעבירו להם הכשרה מיוחדת לפיתוח מיומנויות הקשבה ותמיכה, שתסייע להם להעניק עזרה רגשית לחבריהם ולהגביר את תחושת השייכות והסיוע ההדדי. היוזמה תשולב במערכת החינוך ובפעילויות הנוער העירוניות, והיא צפויה לפעול במסגרת התוכנית "רביעי שובר שגרה", המיועדת לקידום חוסן קהילתי בקרב צעירים.
ראש העיר, יונה יהב, התייחס לחשיבות היוזמה: "חוסנה של הקהילה מתחיל ביכולת שלה לתמוך בדור הצעיר. חיפה היא עיר של קהילה, של ערבות הדדית ושל דאגה לרווחת התושבים. היוזמה החדשה היא נדבך נוסף בחיזוק בני הנוער, תוך מתן כלים להתמודדות ושימת דגש על סיוע הדדי. אנו נמשיך לפעול כדי להעניק להם את כל התמיכה הדרושה."
זהבית בן דוד, חברת מועצת העיר ויו"ר הוועדה לקידום מעמד הילד, ציינה כי "הוועדה למעמד הילד עוסקת בהגנה וביצירת מענים לילדים ובני נוער בתחומי החינוך, הרווחה והאכיפה. השותפות העירונית והממשלתית מאפשרת לנו להעניק לנוער כלים להתמודדות וליצור עבורם סביבה בטוחה ותומכת. הסקר שהוצג על ידי יו"ר מועצת הנוער העירונית, יובל דגני, הדגיש עד כמה המשפחה והחברים הם מקור תמיכה עיקרי לבני הנוער. לכן, ההמלצות שהוגשו על ידי השירות הפסיכולוגי ומועצת הנוער הובילו ליוזמה החשובה, אשר תפעל בעיר במסגרת התוכנית 'רביעי שובר שגרה'."
חברי הוועדה התחייבו להמשיך ולעקוב אחר יישום התוכנית, לבחון את מידת הצלחתה ולשקול את הרחבתה בעתיד. היוזמה מצטרפת לשורת פרויקטים עירוניים שמטרתם לשפר את הרווחה הנפשית של בני הנוער ולהבטיח שהם יקבלו את התמיכה הדרושה להם.