מה כדאי לבדוק לפני שרושמים את ילדך לקייטנה?

מה כדאי לבדוק לפני שרושמים את ילדך לקייטנה?

האישורים הנדרשים – כדי להפעיל קייטנה צריך רישוי עסק (או פטור מרישוי עסק לתנועות נוער), אישור רשמי ממשרד החינוך, על התוכן החינוכי וכלל תוכנית הקייטנה. בנוסף, אם מגישים מזון בקייטנה (ארוחת צהריים למשל) צריכים רכזי הקייטנה גם אישור של משרד הבריאות לכך. אף אחד לא רוצה קלקול קיבה משניצל שאוחסן בתנאי חמסין מספר שעות…

מי המדריכים – השאלה הכי חשובה היא מהו הניסיון שלהם בהדרכה, האם הם יודעים לעבוד עם ילדים? מה ההכשרה שעברו?- כמובן כדאי לשאול גם על גיל המדריכים, אך אל תטעו, מדריך בן 25 לאו דווקא יותר טוב ממדריך בן 17 עם ותק של שנתיים של הדרכת קבוצות ילדים. אם יש באפשרותכם לרשום את הילדים לקייטנה שהמדריך כבר מכיר את ילדכם (כמו גם שאתם תכירו מבעוד מועד את המדריך) –מובטח לכם יחס אישי ואוהב השומר על רצף הפעילות השנתית. דבר נוסף, מתוך הקושי העולה בהדרכה ארוכה ואינטנסיבית, כדאי לבדוק אם משקיעים בהדרכת המדריכים של ילדיכם. מדריך טוב הוא גם מדריך שמשקיעים בו, מרעננים אותו ומלווים את הדרכתו.

מה תוכנית פעילות – מה הילדים בעצם עושים בקייטנה? ישנם קייטנות שהבסיס שלהם למשל הוא בריכה, וזה מה שעושים עם הילדים כמעט כל יום. תבקשו תוכנית מפורטת ככל שניתן על הפעילויות בקייטנה. היכן שלא ידעו להמציא לכם כזו, זהו סימן לדאגה.. יתרה מזאת, אם כבר שלחתם את ילדיכם לקיטנה לתקופה ארוכה כדאי שהיא תהיה יותר מבייביסיטר אלא שיהיה בה ערך מוסף, שתפתח אותו ואת יכולותיו- בכל תחום שתרצו.

כמות חניכים בקבוצה – משרד החינוך מחייב מדריך על כל 25 חניכים. ספק אם יש מדריך, טוב ככל שיהיה, שיוכל להעביר פעילות רצופה ואיכותית ל-25 חניכים לבד. כדאי לראות מה גודל הקבוצות (עד 20-25 חניכים בקבוצה זה סביר) ולראות שישנם שני מדריכים לכל קבוצה.

חלוקה לפי שכבות גיל – סביר להניח שהילד שלכם בכיתה ד' מאד לא ישמח לראות את עצמו עם הקטנים מ-א'. כדאי לברר לכמה שכבות גיל פונה הקייטנה, ומה ההבדל בפעילות בין כל שכבה ושכבה, האם יש קבוצות גיל משותפות במידה ואין מספיק הרשמה וכו'.

מערך אבטחה ורפואה – האם עומדים בתקנים שמחייב משרד החינוך, האם מציעים מערך טוב ואחראי יותר מהתקן – ולא חוסכים בביטחון ובטיחות ילדכם? משרד החינוך מחייב אבטחה ומגיש עזרה ראשונה רק בקייטנה מעל 100 חניכים. במידה והקייטנה פועלת בתוך היישוב מחויבת הצבת לפחות חובש אחד מעל ל-500 חניכים. כמובן שאם יוצאים לימי חוץ (לונה פארק וכדו') הנהלים משתנים והם ע"פ הנחיות חוזר מנכ"ל משרד החינוך לכל פעילות ע"פ הסוג שלה.

נהלי ביטול ההרשמה – במידה והתחרטתם, מה הפרוצדורה שתצטרכו לעבור, האם ועד כמה היא מסורבלת? במילים אחרות, עד מתי תוכלו לקבל את מלוא כספכם בחזרה, ומה קורה אם אחרי כמה ימים הילד מתחרט ולא רוצה להמשיך.

מי החברים שאיתו? – אחת הסוגיות הכי חשובות – הקייטנה יכולה להיות בטוחה, אטרקטיבית ומגוונת – אבל אם ילדכם יהיה בודד שם ללא חבריו, כל זה לא יעניין אותו. כדאי לשלוח את הילד לקייטנה לפחות עם חבר או שניים. אם יש קייטנות באזור שאפשר שכל החברים מהכיתה ירשמו ביחד לדוגמא – הרווחתם.

מרחק מהבית והסעות – סוגיית נוחות לכם וביטחון לילד. אם הקייטנה רחוקה – מאיפה בדיוק יש הסעות והאם הן כלולות במחיר הקייטנה.

מחיר – ברור מאליו לבדוק כמובן, אבל כדאי לברר גם לאן הולך הכסף – האם הילדים שלכם נהנים מחומרי עבודה איכותיים וסדנאות מושקעות בשם זה שאתם משלמים אלפי שקלים? האם הקייטנה היא ללא מטרות רווח – כמו בתנועת הנוער השונות.

כתב: אריאל כץ, רכז קייטנות ארצי, הנוער העובד והלומד

מוזמנים להגיב ברשתות שלנו

או כאן אך שמרו על שיח ענייני ומכבד

3 תגובות
החדשות
הישנות האהובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות

תפריט נגישות

Scroll to Top