מי ישלם על תאונה של תלמיד בחופש הגדול? מדריך זכויות

מי ישלם על תאונה של תלמיד בחופש הגדול? מדריך זכויות

אילוסטרציה

הילד החליק בבית הספר או בגן, נפצע בהפסקה או אפילו בחופש הגדול? מדריך זכויות שכל הורה ותלמיד צריכים לדעת על ביטוח תאונות תלמידים
מאת: עו"ד אורנה זיסמן

חינוך אילוסטרציה
אילוסטרציה

הידעתם,שמרבית תלמידי ישראל מבוטחים באמצעות פוליסת תאונות אישיות לפי חוק לימוד חובה, התש"ט-1949? הידעתם, שלפי הפוליסה זכאי התלמיד לפיצוי כספי בגין נכות שנגרמה לו כתוצאה מתאונה?

הידעתם שפוליסה זו מכסה את התלמיד 24 שעות ביממה, לרבות בגין תאונה אשר התרחשה מחוץ למסגרת הלימודים ולרבות תאונות המתרחשות במהלך תקופת החופש הגדול וכל חופשה אחרת?

הידעתם שבמסגרת ביטוח תאונות אישיות לתלמידים נכללים גם חלק מילדי הגנים, הפעוטונים ומעונות היום ותלמידים נוספים בהתאם להוראות בפוליסת הביטוח?

פוליסת ביטוח תאונות אישיות לתלמידים מקנה כיסוי נרחב למדי בגין נזק גוף שמקורו בתאונה.הפוליסה מקנה כיסוי הן לתלמיד והן להורה או בן משפחה של התלמיד, אשר נטל חלק בפעילות הקשורה למוסד החינוכי בו לומד התלמיד.

הכיסויים העיקריים בפוליסה הינם פיצוי כספי בגין נכות קבועה, נכות זמנית ומוות מתאונה.סכומי הפיצוי קבועים בפוליסה תלויים בגובה הנכות שנקבעה. פוליסת ביטוח תאונות אישיות מקנה כיסוי ביטוחי במשך 24 שעות ביממה,וכל זאת ללא קשר לשאלה היכן ומתי נפגע הילד.

כפועל יוצא מכך,תלמידים וילדים זכאים לפיצוי כספי גם במקרים בהם הם נפגעו במהלך קיום חופשה משפחתית בחו"ל, במקרים בהם הם נפגעו במהלך חופשת הקיץ או כל חופשה אחרת ועוד.

קיימות מספר סיטואציות בהן הביטוח לא יחול. לדוגמא, נזק גוף שנגרם כתוצאה מתאונת דרכים בארץ, נזק גוף שנגרם כתוצאה ממלחמה ועוד כמה מקרים בהתאם להוראות בפוליסה.

חשוב לדעת, כי תקופת ההתיישנות של תביעה לפי פוליסה זו לגבי מי שהיה קטין בעת התאונה הינה 3 שנים מהגיע הילד לגיל 18.

תקופת ההתיישנות לגבי מי שהיה בגיר הינה 3 שנים מיום התאונה. קיימים מקרים בהם ניתן להאריך תקופה זו, אך הארכת תקופת התיישנות הינה עניין מורכב מאד ויש לעמוד בדרישות מחמירות שנקבעו בדין. לפיכך, לא כדאי להמתין לדקה התשעים וחשוב לפעול למיצוי התגמולים לפי הפוליסה בסמוך לאחר קרות התאונה.

הורים רבים כלל אינם מודעים לקיומה של הפוליסה הנ"ל, אחרים שמעו שקיימת פוליסה כזו, אך אינם בקיאים בתנאיה. ההמלצה להורים היא לפנות מייד לאחר קרות תאונה למוסד החינוכי בו לומד ילדם ולבקש את הפוליסה. אפשר גם לפנות לרשות המקומית בתחומה נמצא המוסד החינוכי ולקבל שם את הפוליסה.

לתשומת לב ההורים, קיימים אירועים תאונתיים אשר יכולים להקנות פיצוי מכמה מקורות נפרדים.

לדוגמא: ילד משחק בגן משחקים בשעות אחר הצהריים ונופל ממתקן שאינו בטיחותי. כתוצאה מתאונה זו הילד שובר את המרפק ונגרמת לו נכות זמנית ונכות קבועה. במקרה זה ניתן לקבל פיצוי לפי הפוליסה.

בנוסף, ניתן לתבוע את העיריה בתחומה ארעה התאונה בתביעה לפיצוי כספי לפי פקודת הנזיקין. זוהי רק דוגמא אחת מיני סיטואציות רבות ומגוונות בהן אירוע תאונתי אחד יכול להניב פיצוי מכמה מקורות נפרדים.

מרבית ההורים אינם בקיאים בהוראות הפוליסה וגם לא בהוראות החוק ואין בידם את הכלים לבדוק באם התאונה בה נפגע ילדם יכולה להניב פיצוי או תגמול מכל המקורות הנדרשים. לכן, פנייה לקבלת ייעוץ לעו"ד המנוסה בתביעות ביטוח ונזקי גוף,

יכולה להביא תועלת רבה הן לתלמיד שנפגע והן להוריו ולהשיג את עבורם את התוצאה המיטבית.

המידע במאמר זה אינו בגדר ייעוץ משפטי ואינו מחליף ייעוץ משפטי. לכן, מי שיבחר על דעתו להסתמך על תוכן המאמר עושה זאת על אחריותו בלבד.

עורכי דין בקריות

מוזמנים להגיב ברשתות שלנו

או כאן אך שמרו על שיח ענייני ומכבד

0 תגובות
החדשות
הישנות האהובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות

תפריט נגישות

Scroll to Top