יום שלישי
יום שלישי cloudy icon
Search Icon

מה שכל בעל עסק צריך לדעת על שיווק ופרסום אפקטיבי

מה שכל בעל עסק צריך לדעת על שיווק ופרסום אפקטיבי

חגית יצחק, מומחית באסטרטגיה פרסומית ושיווק מתקדם – בעלת מאץ פוינט תקשורת שיווקית – בטור אישי לקריות באינטרנט: אתה משקיע כספים ומשאבים רבים בשיווק ופרסום העסק שלך, אך התוצאות אינן מספקות אותך? הסוד הפשוט – ארגז כלים יישומי למיצוי הפוטנציאל מבלי ללכת לאיבוד

טור אישי. חגית יצחק

פרסומת אפקטיבית היא פרסומת שמוכרת – על סוגי פרסומות ודרכים להעברת המסר

הפרסומת היא אמצעי שיווקי למכירת רעיון או מוצר כלשהו.

קיימים סוגי פרסומות שונים ודרכים רבות לבנות פרסומת, אך הדבר הראשון שעליך לדעת כאשר אתה מתחיל בתהליך של בניית פרסומת אפקטיבית הוא שהפרסומות עובדות על אסוציאציות רגשיות. הן פונות אל הרגש של הלקוח ונחקקות אצלו בתודעה. לכן, אם תצליח לרגש את הלקוחות שלך קנית אותם ואת נאמנותם לטווח הרחוק. בפרסומת שלך אתה בעצם בונה אשליה עבור הלקוח שמלמדת אותו איך להתייחס אליך ולמוצרים שאתה משווק לו, בין אם יראה סטיקר שלך ברחוב, שלט חוצות בצומת מרכזית, כתבה שלך בעיתון או פרסומת בטלוויזיה.

הפרסומות נחלקות למספר קטגוריות: פרסומת ציבורית – כזו שנעדה להשיג מטרה ציבורית או רעיון כמו המלחמה להפסקת עישון. פרסומת פוליטית – בה אנו נתקלים בסמוך לתקופת הבחירות. פרסומת דתית – פרסומת אשר יוצאת מהמגזר הדתי ופונה גם למגזר החילוני ופרסומת מסחרית – פרסומת שנועדה למכור מוצרים חדשים על המדף או להזכיר ללקוח מוצרים קיימים. באופן אוטומטי אנו יודעים לזהות באיזה סוג פרסומת מדובר ובונים בתודעה שלנו התייחסות לאותו גוף שמייצג את הפרסומת. והשאלה אותה אני שואלת היא: "מה ירגיש הלקוח כשיראה את המודעה שלך, והאם רגש זה יניע אותו לפעולה?".

כדי להגיע אל התודעה של הלקוח שלך אתה יכול להשתמש באלמנטים שונים. מחקרים רבים ממליצים לעשות שימוש בהומור. הומור משחרר, מפחית לחץ ויעלה חיוך על פני הלקוח בכל פעם שיראה את המוצר על המדף מחד, מאידך השימוש בהומור צריך להיות מושכל פן יחטיא את המטרה ואתה תמצא את עצמך מושא ללעג. בפרסומות רבות אנו פוגשים במסרים מיניים, יחסים שבינו לבינה ואפילו רמזים ארוטיים. גם פה אתה צריך להיזהר שהרמז המיני יהיה ברור אך לא גס ובוטה. בנוסף, אתה יכול להשתמש באמצעי הפחדה או איום בתוצאה שתיגרם מחוסר רכישת המוצר. הסכנה בפרסומת מסוג זה היא התעלמות הלקוח מאותו איום. כדאי להשתמש גם באלמנטים שקשורים בנעורים, בחיוניות ובבריאות הגוף – שזהו נושא שנמצא קרוב לליבו של הצרכן הישראלי – ובכל גישה נוספת שנתפסת בעיניך כמתאימה ל"ציד" לבו של הלקוח. הגישות המובילות היום בבניית פרסומות הן: גישת המומחה – ג. יפית כזאת שמעידה על איכות המוצר או ידוענים שמפרסמים מוצרים חדשים. גישת האדם מהרחוב – עקרות בית שמפרסמות אבקה להסרת כתמים מהבגדים של הילדים חודרת פעמים רבות ללב עקרות הבית שחשות הזדהות מוחלטת. הבאת עדות אישית – סיפור דרמתי של מקרה בו המוצר שלך הציל חיים או מישהו שהצליח בדיאטה מסוימת. גישת הדרמה בפרסום – מי לא מכיר את "הקרב על המילקי". גישת ההשוואה – השוואה בין מוצרים במבנה, חומר, צבע ומחיר, כדוגמת, השוואה בין מוצרי צריכה ברשתות, הוט או יס וכדומה. שימוש בסיסמאות – סלוגנים קצרים אשר נדבקים למוצר שלך למשך שנים. "אין כמו במבה" למשל היא סיסמה מסוג זה. וכן, חשוב להבליט את ההשתייכות. העם שלנו אוהב להרגיש מאוחד וגישה בדומה ל- "העם החליט – קפה עלית" עושה את העבודה.

לסיכום, עליך לבחור את נקודת הרגש בה אתה רוצה לפגוע ולבנות סביבה פרסומת שתציף את אותה הנקודה על הדרך הטובה ביותר. בין אם השתמשת בהומור או הבאת ידוען לפרסום המוצר, ודא שהגישה בה בחרת נכונה – הראה את הפרסומת למשפחה, חברים טובים ואפילו העבר בין הלקוחות כדי שיביעו דעה. מעט ליטושים וצא לדרך!

– הכותבת היא מייסדת ובעלים של חברת match point, חברה לתקשורת שיווקית ולמיתוג עסקים

בואו להיות חברים של match point בפייסבוק

מוזמנים להגיב ברשתות שלנו

או כאן אך שמרו על שיח ענייני ומכבד

5 תגובות
החדשות
הישנות האהובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות
Scroll to Top