מתי הכי משתלם למכור את הרכב?

מתי הכי משתלם למכור את הרכב?

צילום: Shutterstock
צילום: Shutterstock

לחכות שנתיים או שלוש? כמה חשוב הקילומטראז' ולמה חשוב להתעדכן בחדשות הרכב מהעולם? לנו יש את התשובות

יוני אביב // תוכן שיווקי

כשזה מגיע למשך הזמן שבו כדאי להחזיק את אותו הרכב, נדמה שיש יותר אסכולות ותיאוריות מנהגים בכבישי ישראל. יש את אלו שכבר עשרות שנים מחליפים את רכבם בטווח זמן קבוע ממש (נגיד, שנתיים או שלוש) ויש את אלו ששומרים אמונים לאותו הדגם של אותה היצרנית, ולכן מחליפים את המכונית פשוט בכל פעם שדור חדש של הדגם נפלט מפס הייצור. יש את מי שמאמינים שהדרך הטובה ביותר היא פשוט להיפטר מהרכב מיד אחרי התיקון הגדול הראשון שלו, היות ומדובר בסימן מבשר רעות. אלא שעם כל הכבוד לאמונות וההרגלים של כולנו, יש בכל זאת כמה אלמנטים שאמורים להשפיע על ההחלטה מתי למכור את רכבכם. הם לא מחייבים כמובן בשום צורה, אבל לפחות בכל מה שקשור למיקסום של הפן הכלכלי, בהחלט כדאי להכיר אותם. 

לפני שנצלול אל הגורמים שיעזרו לכם להבין מתי הכי משתלם להתחיל תהליך של מכירת רכב, חשוב לציין כלל אצבע אחד חשוב: תכנון חכם הוא המפתח כאן, היות ואתם לא רוצים להגיע למצב שבו אתם ממש לחוצים למכור את הרכב. אוקיי, בואו נתחיל: 

  1. גיל הרכב

 דגמים שונים מגיעים עם שווי שוק שונה, שלא לדבר על טווח אחריות יצרן שהמון פעמים משפיע על תזמון המכירה, אבל יש דבר אחד שאף מכונית לא מצליחה לחמוק ממנו: ירידת ערך. בגדול, ברור שכל רכב מאבד מעט משוויו עם כל שנה שעוברת, אבל כל המומחים בעולם הרכב יספרו לכם שירידת הערך הדרמטית ביותר מתרחשת בשנים הראשונות לחייו של הרכב. לפי רוב ההערכות מדובר על 15% בשנה. במילים אחרות, רכב שנקנה כחדש בסכום של 140,000 שקלים, יהיה שווה סכום בן חמש ספרות בלבד תוך שלוש שנים, למעט מקרים חריגים של דגמים סופר פופולריים. 

החישוב הזה יוצר מצב שהחלפת רכב כל שלוש שנים למשל, בעצם מבטיחה שאתם סופגים את החלק הכואב ביותר של ירידת הערך, ועדיין מוכרים בסוף רכב די חדש. אגב, ירידת הערך אחרי אותן 3 שנים ראשונות לרוב מתייצבת על 10% או קצת פחות בכל שנה. 

  1. הקילומטראז'

נכון, אנחנו כבר מזמן בעידן שבו רכבים מטופלים ומתוחזקים היטב יכולים לגמוא מאות אלפי קילומטרים במהלך חייהם, אבל האמת היא שמעטים הנהגים שלא נרתעים מקילומטראז' גבוה בבואם לרכוש מכונית. אבל אם תצליחו להציג חוץ מקילומטראז' גבוה עם ספר טיפולים מעודכן ומסודר, ואולי אפילו אחריות היצרן המקורית על הרכב – בהחלט ייתכן שמד הקילומטרים לא יהיה מה שיכשיל אתכם. 

  1. חדשות מעולם הרכב

זה עשוי להרגיש לכם קצת מיותר להתעדכן בנעשה בעולם הרכב רק שנה או שנתיים אחרי שהתחדשתם במכונית מהניילונים, אבל רק כך תוודאו שאתם לא מפספסים מידע שיעלה לכם כסף. למה הכוונה? ובכן, אם תגלו למשל שדור חדש לגמרי של הדגם שבו אתם מחזיקים הולך לצאת בקרוב, תצטרכו לקחת בחשבון שהדבר יוריד כמעט אוטומטית את שווי השוק של הדור הקודם, שנמצא בידיכם. 

לפעמים חלים שינויים אפילו יותר דרמטיים, כמו הפסקת ייבוא לארץ של מותג מסוים, מה שצפוי לצמצם את פריסת המוסכים של היצרנית, להקשות מאוד את המשך ההתקשרות בין הצרכן ליבואנית במקרה הצורך, וכתוצאה מכך לפגוע בשווי הרכב. היו עירניים להכרזות מהסוג הזה, ושקללו אותן פנימה לתוך ההחלטה מתי למכור את הרכב. 

  1. לוח השנה

למכירת רכב יש כמה תזמונים מועדפים לאורך השנה. למשל, לקראת סוף השנה הקלנדרית שמביאה איתה גם שנת מודל חדשה, או במהלך עונת האביב ולקראת הקיץ – כשגובר הביקוש לרכבים שאיתם אפשר יהיה לצאת לטיולים משפחתיים (בוודאי אם מדובר ברכבי שטח, או פנאי-שטח). 

הפרש של חודשים ספורים עלול להתאפיין לפעמים בהבדל של אלפי שקלים בערך הרכב, אפילו אם בתקופה הזאת לא התחלפה שנת מודל, או שקרה משהו דרמטי לרכב שאתם מנסים למכור.

לסיכום

מכירת רכב, בכל תזמון שבו תבחרו, לא חייבת להפוך למשימה מורכבת או מתסכלת מדי. דרך יעילה ובטוחה למכור את הרכב הישן ולקנות חדש, היא ללכת על אופציה של טרייד-אין בחברה גדולה ומוכרת כמו אלבר. שם תוכלו לקבל הצעת מחיר הוגנת עבור הרכב הנוכחי שלכם וגם לרכוש, בתנאי מימון מאד נוחים, רכב חדש או יד שניה ממגוון עצום של רכבים הפרוסים בסניפי החברה. 

בכל מקרה, היצמדות לטיפים שפורטו כאן ושמירה על כללי אצבע פשוטים, יוכלו להבטיח שתקבלו עבור רכבכם תמורה הוגנת שתספק אתכם, וחשוב מכך, שתעזור לכם לממן את רכישת הרכב הבא. 

מוזמנים להגיב ברשתות שלנו

או כאן אך שמרו על שיח ענייני ומכבד

תפריט נגישות

Scroll to Top