יום שלישי
יום שלישי cloudy icon
Search Icon

על מלחמה, זוגיות וחיי נישואים

על מלחמה, זוגיות וחיי נישואים

צילום אילוסטרציה: Freepik
צילום אילוסטרציה: Freepik

לתקופות מורכבות בחיינו יכולות להיות השלכות שליליות ישירות על הזוגיות ועל חיי הנישואים. כך היה בקורונה, כך קורה בכל שנה בתקופת החגים המשפחתיים, ראש השנה ופסח, וכך קורה גם בימים אלה של מלחמה שסופה עדיין אינו נראה באופק. עו"ד ליבנת גבסי מנדבת חמישה טיפים שיסייעו לכם לצלוח בשלום את הימים הקשים

מאת עו"ד ליבנת גבסי

מצב של מלחמה מערער את שגרת חיינו, ומצבים, שברוב המקרים נחשבים לנורמטיביים, מוקצנים, ואיתם עולה גם סף המתח, אי הוודאות והחרדה, שיש בו כדי להשליך על היציבות הנפשית שלנו. שהייה ארוכה משותפת במרחב המוגן, ויכוחים פוליטיים, פגיעה כלכלית – כל אלה עלולים להפוך את חיי הנישואים לסיר לחץ מבעבע, עד כדי החלטה לפרק את החבילה. איך צולחים את הקשר הזוגי וחיי הנישואים בימים קשים? קבלו חמישה טיפים שיעזרו לכם לצלוח בשלום את התקופה המורכבת.

1. תקשורת פתוחה וכנה. הבסיס למערכת יחסים טובה ובריאה היא תקשורת פתוחה וכנה. כאשר מופעלים עליכם לחצים בעבודה, למשל, או שקושי כלכלי מתחיל לחלחל ולהשפיע על מערכת היחסים ביניכם, עליכם לשתף את בן/בת הזוג במחשבות שלכם, בבעיות, בפחדים וברגשות שלכם, כי רק ביחד תצליחו למצוא פתרונות למצבים המורכבים.

2. אמון וסבלנות. אמון הוא הבסיס של כל מערכת יחסית, ובזמן מלחמה הוא קריטי במיוחד. לכן, סמכו על בני/בנות הזוג שלכם שיקפידו למלא את החובות שלהם גם כשאתם בנפרד וגם כשאתם ביחד. היו סבלניים וסובלניים האחד כלפי השנייה, כי המלחמה מביאה איתה אתגרים לא פשוטים, גם רגשית. הימנעו מרגשות של קנאה או חוסר ביטחון והתמקדו בחיזוק הקשר והתא המשפחתי שלכם.

עו"ד ליבנת גבסי | צילום: אביה עמאר
עו"ד ליבנת גבסי | צילום: אביה עמאר

3. תמיכה. הראו לבן/בת הזוג שלכם שאתם תומכים בו/בה. הבעל גויס בצו שמונה? אחד מכם איבד חבר/ה במלחמה? הבינו את הצד השני, תמכו בו, עודדו אותו, הציעו עזרה ותמיכה. תנו לבן הזוג שלכם את התחושה שאתם לגמרי איתו, שאתם גאים בו ושאתם שם בשבילו, ובכל מצב.

4. תכנון. המלחמה, גם אם היא ארוכה מאוד, היא תסתיים בסופו של דבר. דברו על התוכניות לעתיד, שוחחו על עניינים כלכליים, הציבו למשפחה שלכם יעדים ומטרות. כשיש יעדים ומטרות, יש גם תקווה.

5. עזרה מקצועית. לפעמים הלחצים והמתחים, שנגרמים כתוצאה ממצב לא שגרתי כמו מלחמה, הם כה גדולים ומעיקים, שאין מנוס מאשר לקבל עזרה מקצועית. אם, למשל, הבעל מגויס למילואים כבר תקופה ארוכה, ואת נשארת לבדך בבית עם הילדים, כורעת תחת העומס והנטל ומרגישה שעוד רגע את יוצאת מדעתך, העצה הכי טובה עבורך היא ללכת לפסיכולוג/ית ולשתף במצבך וברגשותייך. גם אם שניכם עובדים מהבית, והמריבות והוויכוחים הופכים תכופים יותר ויותר, אל תהססו ופנו לייעוץ. אנשי מקצוע ייתנו לכם את ההכוונה והכלים, שיעזרו לכם לצלוח את כל האתגרים הנובעים מהתקופה המורכבת.

חשוב לדעת: בחודש דצמבר האחרון השיקו משרדי האוצר והביטחון את תוכנית "מגויסים למילואים", המהווה מעטפת לאומית למשרתי ומשרתות המילואים ובני משפחותיהם. התוכנית, בהיקף שנתי חסר תקדים של 9 מיליארד שקלים, כוללת תגמולים ומענקים, מענה לעצמאים ומעסיקים, מעטפת משפחתית וכלכלית ומעטפת משלימה.

במסגרת המעטפת המשלימה של תוכנית, כל מי ששירת במילואים לפחות 30 ימים, זכאי למימון לליווי נפשי וטיפולים משלימים בסכום של 1,500 שקלים. מי ששירת במילואים לפחות 45 ימים זכאי למימון לליווי זוגי בסכום של היקף של 1,500 שקלים. מתמודדים עם ילד/ה עם צרכים מיוחדים? אם אחד מכם שירת במילואים לפחות 45 ימים, אתם זכאים למענק של 2,000 שקלים.

הכותבת היא ליבנת גבסי עורכת דין ומגשרת המתמחה בתחום דיני המשפחה והירושה, בעלת משרד עורכי דין בתל אביב. בעלת תואר ראשון (LL.B) ותואר שני (LL.M) במשפטים, ואשר מוסמכת עפ"י משרד המשפטים והאפוטרופוס הכללי לערוך ייפוי כוח מתמשך

מוזמנים להגיב ברשתות שלנו

או כאן אך שמרו על שיח ענייני ומכבד

Scroll to Top