יום שלישי
יום שלישי cloudy icon
Search Icon

נחתם הסכם שיתוף פעולה בין מיזם ספרת הסוכרת בגליל למחוז צפון של מכבי שירותי בריאות

נחתם הסכם שיתוף פעולה בין מיזם ספרת הסוכרת בגליל למחוז צפון של מכבי שירותי בריאות

חתימת ההסכם בין מיזם ספרת הסוכרת בגליל למכבי | צילום: דוברות מכבי
חתימת ההסכם בין מיזם ספרת הסוכרת בגליל למכבי | צילום: דוברות מכבי

במסגרת תוכנית ארוכת טווח לטיפול בחולי סוכרת, נחתם ההסכם שיסייע להורדה משמעותית במספר המתמודדים עם המחלה

לנוכח אתגר הסוכרת וההשמנה בגליל, נחתם הסכם בין מיזם ספרת הסוכרת בגליל ע"ש ראסל ברי, הפקולטה לרפואה אוניברסיטת בר-אילן ומכבי שרותי בריאות מחוז צפון, בשותפות עם כל הגורמים הרלוונטיים, ובהם אקדמיה, שירותי בריאות, קהילה, משרדי ממשלה ופילנתרופיה, שפועלים  יחד להפחית את הפערים הקיימים בתחום מחלת הסוכרת באמצעות פיתוחם של מודלים ופרדיגמות חדשות, גילויים מחקריים, ויישום טיפול נאות לשיפור בריאותם של תושבי הגליל.

בטקס לכבוד האירוע השתתפו ראש מחוז צפון של מכבי, אלון אלפרוביץ, הרופאה המחוזית של מכבי, ד"ר ריזאן סח'ניני, מנהל ספרת הסוכרת ומנהל תחום סוכרת והשמנה במחוז הצפון של מכבי, פרופ' נעים שחאדה, מקדמת הבריאות המחוזית של מכבי בצפון, אנדרה הורביץ, סגנית מנהל ספרת הסוכרת, ד"ר סיון שפיצר, מנהל התפעול של ספרת הסוכרת, מרטין דאופהאוזן ומכובדים נוספים.

"מודים על השותפות בקהילה, זוהי שליחות עבורנו. ישנם רגעים שהם חשובים מבחינת רפואית ומהווים בשורה של ממש", אמר אלפרוביץ.

במסגרת ההסכם הוחלט על הצעדים הבאים: הרחבת תוכנית ההתערבות להפחתת המעבר מטרום סוכרת לסוכרת למטופלים נוספים בנצרת ובנוף הגליל וכן להרחיבה לערים נוספות בגליל, שפרעם וצפת. נוסף על כך, התחלת ביצוע של שתי תוכניות התערבות חדשות – תוכנית "טיפול נאות" שמטרתה להעלות את מספר החולים המקבלים טיפול נאות באמצעות תרופות חדשות הנמצאות בסל התרופות לחולי סוכרת שמטרתן הפחתת סיבוכי מחלת הסוכרת, והתוכנית השנייה לאיזון חולי סוכרת אשר נמצאים באיזון גרוע עם מדדי המוגלובין מסוכר (HbA1c) מעל 9 אחוז.

פרופ' נעים שחאדה, מנהל תחום הסוכרת, ואלון אלפרוביץ, ראש מחוז צפון של מכבי | צילום: דוברות מכבי

במכבי ובפקולטה מאמינים שהטמעתה של גישה הוליסטית ושותפות פורצת דרך זו בין ספרת הסוכרת ומכבי שירותי בריאות תהווה מודל יישומי לאופן ניהולן של מחלות כרוניות הניתנות למניעה ותביא את סטנדרט הבריאות הגבוה ביותר לקהילות בפריפריה החברתית-גאוגרפית.

"מספרם של האנשים המוגדרים כטרום סוכרתיים הולך וגדל מדי שנה. כ-6 אחוז במצב טרום סוכרתי מפתחים את מחלת הסוכרת. כצעד ראשון במסגרת המאמץ לצמצם את הנתון, יצרנו תוכנית התערבות משותפת שהראתה שיפור ניכר במדדי הפיילוט שהראו תוצאות מבטיחות וירידה משמעותית של 50 אחוז במספר החולים שעברו ממצב טרום סוכרת לסוכרת", מסר פרופ' שחאדה.

"מסע מרגש שהחל בין אקדמיה לקופת חולים שהוביל לשותפות עמוקה. אנו מודים על השותפות, מסע ארוך עוד לפנינו, יחד נוכל לתרום לקידום בריאות תושבי הגליל", הוסיפה ד"ר שפיצר. "לאחר שנתיים של שיתופי פעולה, אנחנו מתחילים לעבוד באופן רשמי. החיבור בין פקולטה לרפואה וקופת חולים לא מובן מאליו. התחלנו עם חלום גדול ובעקבותיו יש לנו תוכניות גדולות להמשך. גם משרד הבריאות החל להתעניין ובודק האם ניתן להעתיק את המודל לדרום ולתחומים נוספים כמו בריאות הנפש. מדובר בבשורה חשובה שעוד תדובר", סיכמה ד"ר סח'ניני.

מוזמנים להגיב ברשתות שלנו

או כאן אך שמרו על שיח ענייני ומכבד

Scroll to Top