האם ניתן להציל קידום של אתר שנפגע מאלגוריתם?

האם ניתן להציל קידום של אתר שנפגע מאלגוריתם?

canva

קידום אתרים הוא בהחלט לא דבר פשוט. כאשר נכנסים לתחום זה מבינים כי יש צורך בידע משמעותי מאוד שיש לצבור בפרק זמן קצר יחסית על מנת לקדם אתר. הידע בתחום קשור למגוון רחב של היבטים הנוגעים לאינטרנט בכלל ולאתרי אינטרנט בפרט. קידום איכותי מתחיל בהיכרות בין קידום אתרים אורגני לעומת קידום אתרים ממומן, בהכרות עם החשיבות של הטקסטים באתרים והאופן שבו מילות המפתח נשזרות בטקסטים ובאינספור היבטים טכניים שונים בתוך האתר או מחוץ לאתר הרלוונטיים לצורך הקידום. 

חשוב מאוד להבין שבשל העובדה שמדובר על תחום מאוד מורכב שדורש ידע רחב היקף, אין ספק שעבור קידום אתר יש לבחור באנשי המקצוע הטובים ביותר בתחום. אם האתר שלכם נפגע באופן כלשהו מהאלגוריתם של גוגל, זוהי סיבה אפילו יותר טובה לבחור רק חברה לקידום אתרים הידועה כמקצועית מאוד ומנוסה בתחום קידום אתר שנפגע באופן כלשהו מהאלגוריתם של גוגל.

סוגי עונשים שגוגל נותן

ברמה הבסיסית, קיימים שני סוגי עונשים שאתר יכול להתמודד איתם. עונשים ידניים או עונשים אלגוריתמיים. עונשים ידניים הם עונשים אשר ניתנים על ידי עובד של גוגל שבוחן את האתר באופן ישיר וקובע שהוא עובר על ההנחיות של גוגל בצורה כזאת או אחרת. העונש האלגוריתמי נגרם בעזרת סימן כלשהו שמפעיל אלמנט מסוים בתוך האלגוריתם של גוגל. חשוב מאוד להבחין האם האתר נפגע מהאלגוריתם או כתוצאה מעונש ידני וזאת בכדי לפתור את כל הבעיות הנובעות מהענשה זאת.

אם יש לכם תחושה שהאתר שלכם נענש, המקום הראשון שעליכם לפנות אליו הוא קונסולות החיפוש של גוגל. בפלטפורמה המדוברת תקבלו הודעה שתגיד לכם האם אכן האתר קיבל עונש בשל מבדק ידני של עובד מטעם גוגל. הודעה זאת גם תסביר את הסיבה לעונש ותיתן לכם את ההפניות שידריכו אתכם כיצד לתקן את הבעיות שהובילו לאותו עונש.

לאחר מזהים את סוג העונש שהאתר קיבל, מגיע שלב הניקוי שבו יש לבצע ניקוי קישורים, לתקן יישום פגום של נתוני סימון או אפילו פריצה לאתר ולאחר מכן להגיש בקשה בדיקת שנייה.

עונשים ידניים

אם יש לכם תחושה שהאתר שלכם נענש, המקום הראשון שאליו יש לפנות הוא קונסולת החיפוש של גוגל. (גוגל סרצ׳ קונסול) בפלטפורמה זו תקבלו את ההודעה שתגיד לכם האם האתר קיבל עונש בעקבות מבדק ידני של עובד מטעם גוגל. הודעה זו תסביר לכם את הסיבה לעונש ותיתן לכם את ההפניות שידריכו אתכם כיצד לתקן את הבעיות שהובילו לעונש זה. חשוב מאוד להודות בטעות שלכם ולהעיד כי תעשו את כל מה שניתן בכדי לתקן את הבעיה.

עונשים של אלגוריתם

כאשר מדובר על עונשים של אלגוריתם מדובר על עונשים מורכבים יותר. לרוב לא מקבלים הודעה מגוגל על עונש של אלגוריתם, אלא, יש צורך להבין באופן עצמאי האם האתר שלכם נפגע מהאלגוריתם ולמה הוא נפגע.

כשם שאין הודעה רשמית על הענישה של האלגוריתם, כך אין אפשרות לבקש שיבטלו לכם את הענישה מתוך הבטחה שתטפלו בבעיה. במקרה הזה מומחים בקידום אתרים יהיו צריכים לעבור את כל הליך הניקיון של מה שהם חושבים שמשפיע על האתר שלכם ולקוות למחזור עדכון מהיר.

בשנים האחרונות גוגל שילב אלגוריתמים בשם פינגווין הרלוונטי לאיכות קישורים ופנדה שרלוונטי לבדיקת איכות תוכן, זאת בנוסף לאלגוריתם הבסיסי של גוגל שמתעדכן באופן יומי או אפילו פעמיים ביום. המשמעות של כך היא שאין צורך לחכות לריענון של האלגוריתמים בכדי לראות את התוצאות של הניקיון שעשיתם.

כיצד תזהו שהאתר שלכם נפגע מהאלגוריתם?

הדרך הטובה ביותר לבדוק האם האתר שלכם נפגע מאלגוריתם של גוגל היא לצפות בהיסטוריה של הנראות האורגנית. יש להתעמק בנפילות החדשות בתוצאות קידום אורגני של האתר. בשל האלגוריתמים החדשים שצורפו לאלגוריתם החיפוש של גוגל, לא פעם קשה להבין האם מדובר בבעיה שקשורה לתוכן או שמא מדובר על בעיה שקשורה לקישורים אך עדיין מדובר על נקודת התחלה טובה שמסייעת להבין היכן עומדים. חשוב גם לבדוק את הדירוגים הכלליים של האתר ואת התנועה באתר. נפילות בדירוגים יכולות לסמן עונשים של אלגוריתם. לא מדובר על ירידה במקום אחד אלא ירידה לכמה עמודים אחורה.

כיצד מתמודדים עם עונש של אלגוריתם?

לאחר הבירור לגבי הפגיעה מהאלגוריתם של האתר ועם איזה סוג של פגיעה מתמודדים, בשלב הבא יש לבצע ניקיון. חשוב מאוד לזכור שתמיד הניקיון צריך להתבצע בצורה זהירה ומבלי למהר. יש לוודא שכל התהליך מתבצע בצורה נכונה. אם התחושה הכללית היא שהאתר קיבל עונש בגין קישורים, חשוב לבצע ניקיון קישורים מעמיק. יש לעשות אסופת קישורים מובילים חזרה לאתר שלכם. ניתן לגבש רשימות אלה באמצעות כמה שיותר כלים בכדי לוודא שלא מפספסים אף לינק.

אם נרשמת ירידה חדה בדירוגים עבור מילות חיפוש מסוימות ללא כל סיבה, תוכלו להתחיל לבדוק את התוכן שכן, סביר להניח שהתוכן המיוחס לקבוצת מילות החיפוש ייחשב כבעל איכות ירודה, ייתכן שמדובר בחומר רדוד בכל חזות ספאמית או אפילו תוכן מועתק. אם יש חשד לגבי איכות התכנים יש להריץ את הטקסט בבודק מקוריות התוכן. אם התוכן מועתק יש לבצע שכתוב מעמיק ולאחר מכן להגיש בקשה לאינדוקס מחדש של האתר.

את כלל הפעולות המדוברות חשוב מאוד שחברה לקידום אתרים מקצועית ומנוסה תבצע. אין ספק שלא כדאי לנסות לגלות באופן עצמאי אם האתר שלכם נפגע מאלגוריתם וכן לנסות לתקן את הפגיעה בעצמכם. יש לבחור בחברת קידום אתרים הידועה ביכולות שלה לתקן נזקי קידום אתר שנובעים כתוצאה מעונש של אלגוריתם.

מוזמנים להגיב ברשתות שלנו

או כאן אך שמרו על שיח ענייני ומכבד

תפריט נגישות

Scroll to Top