העסקת עובדים שכירים לעומת מיקור חוץ – מה באמת מתאים למי?

העסקת עובדים שכירים לעומת מיקור חוץ – מה באמת מתאים למי?

pixabay

אאוטסורסינג (מיקור חוץ) הוא הזמנת עבודה ושירותים מספק חיצוני. בין האתגרים הגדולים ביותר הניצבים כיום בפני חברות סטארט-אפ וחברות הייטק הוא מציאת וגיוסו של כוח אדם מקצועי, איכותי ובעל ניסיון שיוכל לעמוד במשימות השונות ובפרויקטים מורכבים שיוכלו להזניק את הארגון קדימה. חברות רבות משקיעות זמן וכסף רב בניסיון לאתר את העובדים הנחוצים. לפעמים לוקח חודשים רבים עד אשר מוצאים את המועמד המתאים ביותר. גם לאחר מציאת העובד, לעתים זה לא פשוט לשמור אותו במקום עבודתו כך שיהיה מרוצה. (עובדי תעשיית ההייטק נחשבים לעובדים מעולים, אך פעמים רבות הדרישות שלהם ממקום העבודה יכולות להיות גבוהות מאוד).

 ענף ההייטק סובל במשך שנים ארוכות ממחסור בכוח אדם והדבר בולט במיוחד במדינת הסטארט-אפ ניישן, על כל בוגר טרי של לימודי מחשבים קיימת תחרות עזה ובדרך כלל המצטיינים מגיעים לחברות עם הכיסים העמוקים ביותר או כאלה שמצליחות לפתות את המועמדים בתנאים מפליגים. החיפוש אחר מועמדים איכותיים גרם לכך שחברות החלו להעסיק עובדים במיקור חוץ מארצות שונות בכל רחבי העולם, בשנים האחרונות לאחר מספר ניסיונות לא טובים עם עובדי הייטק של מספר מדינות, מרבית החברות בארץ עובדות כיום עם מיקור חוץ באוקראינה, שהפכה למדינה המועדפת בזכות העובדים המקצועיים והאיכותיים שלה.

מהם היתרונות בהעסקת עובדים שכירים?

בעבר הלא רחוק, חברות וארגונים העדיפו להעסיק עובדים שכירים ממספר סיבות:

  • נאמנות והזדהות עם ערכי החברה – המחשבה שעובד שכיר, נאמן ומסור יותר למקום עבודתו (למרות שהתחלופה הגבוהה בשוק הייטק מוכיחה שבדרך כלל זה לא כך). 
  • סודיות – רוב הפרויקטים שעליהם עובדים הם סודיים, מנהלים רבים חוששים מזליגת מידע לחברות או ארגונים אחרים. קיים חשש לשתף עובד חיצוני שיחשוף את סודות החברה ובכך יגרום לנזק משמעותי.
  • ידע – הידע המקצועי שנלמד, נשאר בתוך החברה. 
  • ניהול ושליטה – חלק מהמנהלים מאמינים שכאשר העובד הינו חלק אינטגרלי מהחברה קל יותר לנהל אותו וליצור איתו יחסי עבודה ארוכי טווח.

מהם היתרונות בהעסקת עובדים במיקור חוץ?

  • תהליך גיוס מהיר – באוקראינה יש מאגר אדיר של מפתחים ואנשי תוכנה, קל הרבה יותר לגייס איש תוכנה במהירות בתחומים בהם יש מחסור, או כאשר המעסיק מעוניין למצוא מתכנת עם יכולות מיוחדות וניסיון בתחום.
  • כסף – אחד השיקולים החשובים, עלות השכר של מפתח אוקראיני היא זולה לאין ערוך מזו של עמיתו הישראלי. העסקת מתכנתים אוקראינים, יכולה לחסוך עשרות עד מאות אלפי דולרים בשנה. 
  • מיקוד – על מנת להצליח, חברה צריכה להתמקד בתחומי הליבה שלה. העסקת עובדים במיקור חוץ יכולה לפנות זמן לשדרת הניהול להתעסק בדברים החשובים האחרים (גיוס כספים, שיווק, פיתוח ארגוני ועוד).
  • טכנולוגיה – פעמים רבות אין בחברה את אנשי המקצוע הדרושים על מנת לפתח פרויקט מסוים. בניית צוות חיצוני ייעודי יכולה לקצר תהליכים ולהביא להצלחת הפרויקט במהירות וביעילות.
  • כיסוי משפטי – מיקור חוץ בסטרטאפים קטנים מאפשר למנכל שקט נפשי, הוא לא צריך לעסוק בניירת או בבירוקרטיה משפטית של חוזי עובד-מעביד.

מה חשוב לדעת לפני שעובדים עם חברת מיקור חוץ?

חשוב מאוד לבחור בחברת מיקור חוץ בעלת ניסיון ומקצועיות, שיכולה לספק עבורכם במהירות את העובדים שאתם צריכים.  כמו כן יש לקבל המלצות מחברות הייטק אחרות שעובדות איתם. בסופו של יום מדובר באנשים ולכן צריך שהתקשורת תהיה פתוחה, כנה ושקופה לחלוטין. אחת מהמטרות מיקור החוץ היא למצוא דרכים חדשות, ולהציע פתרונות שונים וייחודיים לבעיות שהחברה ניצבת מולם. והכי חשוב למצוא חברה מיקור חוץ שיש לכם כימיה איתם ואתם סומכים עליהם.

מוזמנים להגיב ברשתות שלנו

או כאן אך שמרו על שיח ענייני ומכבד

Scroll to Top