שיפוצניק שנפגע בתאונה ונדחה ע"י ביטוח לאומי יפוצה ב-420 אלף שקל לאחר התערבות עורכת דינו

שיפוצניק שנפגע בתאונה ונדחה ע"י ביטוח לאומי יפוצה ב-420 אלף שקל לאחר התערבות עורכת דינו

ארכיון

קבלן שיפוצים אשר רכבו נפגע מרכב אחר במהלך יום עבודה הגיש תביעותיו למוסד לביטוח לאומי וכנגד המבטחת בביטוח חובה, באמצעות עורכת הדין לידור פוגל-אורן, ופוצה בסך של כ 420,000 ש"ח – לאחר שבהתחלה נדחה על ידי ביטוח לאומי. כעת הוא מנהל תביעה נוספת באמצעות עורכת דינו, לידור פוגל – אורן, כנגד  חברת הביטוח שבטחה אותו בפוליסת תאונות אישיות אשר מקנה לו קצבה חודשית בגין אובדן כושר עבודה. 

ביום 22.02.19 במהלך יום עבודתו, עת עצר קבלן השיפוצים, בן 47 שעובד כעצמאי, עם רכבו ברמזור אדום לפתע רכב צד ג' פגע ברכבו מאחור בעוצמה רבה וכתוצאה מכך הוא נפגע  בעמ"ש, כתף שמאל וברך ימין. ממקום התאונה פנה התובע למרכז רפואי רמב"ם כשהוא סובל מכאבים בעמ"ש, גב תחתון, כתף שמאל וברך ימין, שם עבר סדרת בדיקות וצילומים ושוחרר לביתו עם המלצה למשככי כאבים, ביצוע MRI במידה והכאבים לא יחלפו ועל 7 ימי אי כושר מלאים לעבודה.

התובע עבר סאגה ארוכה ומפרכת של בירור ושיקום רפואי ואובחן כמי שסובל מבלטי דיסק בגבהים שונים בעמ"ש. היות ומדובר בתאונת דרכים/עבודה הגיש התובע תביעתו למוסד לביטוח לאומי אשר קבע כי הוא אינו סובל נכות תולדת התאונה ולכן אינו זכאי לכל פיצוי. התובע הגיש ערר על החלטה זו באמצעות עו"ד לידור פוגל אורן וועדת ערר קבעה כי יש לקבל את טענותיו וקבעה כי תולדת התאונה הוא סובל מנכות בשיעור של 20%.

עו"ד לידור פוגל-אורן

בעקבות הגשת התביעה למוסד לביטוח לאומי פוצה התובע בגין נזקי התאונה  בסך של כ-120,000 ש"ח. בנוסף, התובע הגיש באמצעות עו"ד לידור פוגל – אורן תביעה כנגד ביטוח החובה של רכבו ובמסגרת הליך פשרה פוצה התובע בסך של 300,000 ש"ח נוספים. 

עו"ד לידור פוגל-אורן מסרה לאתר חדשות חיפה והקריות: "תאונת דרכים שאירעה תוך כדי העבודה, לרבות אם התרחשה בדרך לעבודה וממנה תוכר כתאונת עבודה לפי החוק. במקרים אלו, זכאי הנפגע לפיצוי מהמבטחת בביטוח החובה של הרכב המנועי ובנוסף הוא זכאי לפיצוי מהמוסד לביטוח לאומי. חשוב לזכור שאין מדובר בכפל פיצוי אלא שכל סכום שמתקבל במסגרת תביעת המוסד לביטוח לאומי בגין התאונה יקוזז מסכום הפיצוי לו זכאי הנפגע מהבמטחת בביטוח חובה. לכן ישנם מקרים שהנפגע ימצא עצמו בהיעדר פיצוי מצד מבטחת החובה, היות שנזקיו "נבלעו" בפיצוי שיקבל מביטוח הלאומי. אם בדרכו של הנפגע אל העבודה או ממנה היתה לו הפסקה של ממש הרי שמדובר בתאונה שאינה תאונת עבודה ואז הנפגע זכאי לפיצוי רק ממבטחת החובה. יש לציין כי התאונה עדיין תיחשב כתאונת עבודה אם סטה המבוטח מדרכו לעבודה כדי להתפלל או לצורך ליווי ילדיו לגן ילדים. היות וההגדרות בחוק מורכבות חשוב לפנות ליעוץ משפטי סמוך ככל הניתן לתאונה כדי למנוע פגיע בהליך מיצוי הזכויות. לעניין פוליסות תאונות אישיות ופוליסות פנסיוניות וכו' בפוליסת אילו לרוב ישנם רכיבים אשר מקנים פיצוי נוסף בגין נכות תאונתית ו\או אובדן כושר עבודה. במקרה זה התובע דאג לבטח עצמו בפוליסת ביטוח תאונות אישיות אשר מכוח פוליסה זו הוא זכאי לפיצוי נוסף". 

מוזמנים להגיב ברשתות שלנו

או כאן אך שמרו על שיח ענייני ומכבד

Scroll to Top