מרגש: הפגים של רמב"ם נפגשים

מרגש: הפגים של רמב"ם נפגשים

מרגש: הפגים של רמב"ם נפגשים

פגישת מחזור לא שגרתית נערכה לפני כמה ימים ברמב"ם, כאשר עשרות משפחות, כולן טופלו בחמש השנים האחרונות בפגייה של רמב"ם, התאחדו

המפגש, אירוע לציון חמש שנים לפגייה המחודשת, כינס חברי צוות רפואי וסיעודי לדורותיו וכן הורים וילדים בוגרי הפגייה אשר טופלו בהצלחה, בגילאים שונים וממגזרים שונים. 

 "זה מאוד מרגש לראות את הבוגרים שלנו", ציין פרופ' אמיר קוגלמן, מנהל הפגייה ברמב"ם במעמד האירוע, "עבור כולנו זו סגירת מעגל משמעותית, אישית ומקצועית". 

את דברי הפתיחה נשאו ד"ר מיכל מקל, סגנית מנהל רמב"ם, פרופ' קוגלמן, ופרופ' שראגא בלזר, לשעבר מנהל הפגייה. לאחר מכן עלו לבמת אולם גרדינגר שבביה"ח "רות" לילדים אתי אהרונסון, אם לשני פגים שטופלו בשנים האחרונות ברמב"ם, הצעירה בהם היא עדי, אשר חלקה את חוויותיה והקרינה סרט ווידאו מרגש שהכינה על בתה. בהמשך נשאה דברים אם נוספת לבוגר פגייה שהצטרף אליה לבמה לקול מחיאות הכפיים של המשתתפים.

הפגייה של רמב"ם, אשר זכתה לאחרונה לאות הצטיינות כפול ממשרד הבריאות בדירוג הארצי לפגיות, היא מהגדולות בארץ ונחשבת למרכז-על בשל כמות הלידות בה ובעיקר בשל היותה מרכז שלישוני, כלומר מרכז המטפל במקרים המורכבים ביותר. מידי שנה מטופלים במחלקה בין 450 ל-500 ילודים בממוצע – פגים וכאלו הזקוקים לטיפול נמרץ מסיבות שונות. 

הטיפולים המורכבים מתאפשרים בזכות המומחים בנאונטולוגיה (רפואת הילוד והפג) וצוות סיעודי מקצועי ומיומן ומעטפת של מומחי על בבית החולים לילדים ע"ש רפפורט שברמב"ם. בבית החולים לילדים מומחים בתחומים הכירורגים ומומחים בתחום הלב, הריאות, הכליות, מערכת העיכול, הדמיה, מחלות מטבוליות ומחלות גנטיות בילדים. בשל מערכת מקצועית זאת רמב"ם מהווה מוקד הפניה לכל הפגיות בצפון הארץ. 

"הטיפול היומיומי שלנו הוא העבודה שלנו, השליחות שלנו ואנחנו מסורים לילדים ולמשפחות", אומר פרופ' קוגלמן, "אבל לראות היכן הם נמצאים ואיזו דרך הם עשו מאז השחרור זה תהליך חשוב מאין כמותו לצוות. זה מפיח בנו את הכח להמשיך. גם למשפחות זה חשוב לראות משפחות אחרות שנמצאות באותה הסירה כמוהן – להתעודד, להתחזק, לחלוק חוויה שהיא הרבה מעבר לאמונה, דת, גיל, רקע תרבותי ומבוססת על מכנה משותף של כולנו – אהבת הילדים". 

מה זה אומר להיות מצטיין? פרופ' קוגלמן מסביר: https://youtu.be/_dfUEuVAeDo

בתמונה: פרופ' אמיר קוגלמן, מנהל הפגייה ואירי שטיין, אחות אחראית בפגייה, עם משפחת חכם להם נולדו רביעייה ושלישייה שטופלו בפגייה ברמב"ם. 

צילום: פיוטר פליטר, הקריה הרפואית רמב"ם. 

מוזמנים להגיב ברשתות שלנו

או כאן אך שמרו על שיח ענייני ומכבד

תפריט נגישות

Scroll to Top