האם ביטול טיסה מקנה פיצוי כלשהו לצרכן?

האם ביטול טיסה מקנה פיצוי כלשהו לצרכן?

(צילום ארכיון)

תמיד נדמה שכמה שלא בוכים על המצב הכלכלי בישראל, שדה התעופה שלנו מלא במי שמבקשים לטוס למאות יעדים שונים בעולם, ואכן שדה התעופה שנבנה מחדש לפני שנים לא רבות כבר הגיע לתפוסה מלאה לא פעם אחת בשנים האחרונות.

הדרך של הישראלים לצאת לחו"ל היא כמעט אך ורק באמצעות טיסות ולכן הביקושים גבוהים וחברות תעופה רבות מרחבי העולם כולו מציעות טיסות מהארץ ליעדים פופולאריים מזה שנים רבות וליעדים חדשים, רובם באירופה ובעלויות שהפכו מגוחכות לאחרונה.

ניתן למצוא כיום טיסות בסכומים של 100 עד 200 ₪ בלבד ליעדים רבים בחברות של טיסות מוזלות ואפילו חברות סדירות מציעות מבצעים "מטורפים" לאורך השנה. המצב הוביל לכך שכמויות הנוסעים עצומות, העומס גבוהה בשדה התעופה, המטוסים לעתים לא נחים ורק נוחתים וממריאים וכיוון שבכל טוב תמיד חייב להיות מעט רע אז גם כאן מדובר על מצב שכזה.

יותר ויותר טיסות מאחרות להמריא וחלק אף מגיעות למצב של איחור ממושך במיוחד בהמראה או ביטול של הטיסה לחלוטין, דבר היוצר מפח נפש ונזקים ללקוחות שרכשו כרטיסי טיסה עבור אותה הטיסה. בדיוק כדי לעשות מעט סדר בבלאגן הזה ולחייג את חברות התעופה להעניק שירות טוב ככל שניתן או לפצות את הנוסעים באופן אוטומטי במקרים שכאלו, נולד חוק שירותי התעופה.

חוק שירותי התעופה שהוביל לחקיקה ח"כ טיבי מגדיר במדויק את המצבים בהם טיסה נכנסת להגדרה של איחור בטיסה או ביטול טיסה ומה הזכויות של הנוסעים במקרים הללו בשדה התעופה ולאחר מכן.

איחור בטיסה הוא מצב נפוץ שמוגדר בטווח הזמנים של 2 עד 5 שעות עיכוב בהמראה מהשעה המיועדת לכך. בזמן הזה הנוסעים בשדה יקבלו שתיה ומזון מחברת התעופה וגם אמצעי תקשורת שונים כדי להודיע על האיחור בטיסה. איחור בטיסה של 5 עד 8 שעות מחייב את חברת התעופה להציע טיסה חלופית או ביטול טיסה מצד הלקוח וקבלת עלות כרטיס הטיסה שלו חזרה, לעתים עם פיצוי כלשהו.

איחור בטיסה מעל 8 שעות נחשב כבר ביטול טיסה גם אם חברת התעופה תוציא לבסוף את הטיסה במועד של כמה שעות מאוחר יותר. כאן הלקוחות יוכלו לקבל את כל המגיע להם בסעיפים הקודמים וגם לקבל פיצוי כספי שנקבע בחוק על פי יעד הטיסה, משך זמן הטיסה וכמובן הנזק, אם היה כזה, שנגרם להם (איחור לאירוע משפחתי חשוב, כנס משמעותי, מלון שכבר שולם עבורו וכן הלאה).

ביטול טיסה הוא ללא ספק המקרה הנורא מכל כיוון שהלקוח נפגע גם ברמה נפשית וגם בכך שהוא למעשה לא יכול להגיע ליעד המבוקש בשל הסיבות שבחר לטוס לשם. גם במידה ומדובר "רק בחופשה משפחתית" הרי שביטול טיסה שתוכננה מראש עם מקום העבודה הוא מקרה קשה עבור הלקוח. גם יציאה באיחור של יממה שלמה גורמת לפגיעה בנסיעה כולה ולכן מגיע פיצוי.

על מנת שתוכלו לקבל את הפיצוי המקסימלי שמגיע לכם במקרה של ביטול טיסה, רצוי לפנות לעורך דין שזהו תחום ההתמחות שלו ויש כמה בודדים כאלו שהפכו את הפעילות מול חברות התעופה למרכזית עבורם והם יודעים היטב כיצד לקבל מענה מהיר ופיצוי ראוי ללקוחות שלהם.

מוזמנים להגיב ברשתות שלנו

או כאן אך שמרו על שיח ענייני ומכבד

תפריט נגישות

Scroll to Top