מתי כדאי לערב עורך דין תאונות דרכים

מתי כדאי לערב עורך דין תאונות דרכים

(צילום ארכיון)

כבישי הארץ עמוסים במכוניות והדבר ניכר בעיקר באזורים אורבאניים צפופים ובכבישים המובילים אליהם. תאונות דרכים קורות בגלל הצפיפות הנ"ל, תשתיות לקויות, טעויות נהיגה, חוסר תשומת לב רגעית וכדומה. למרבית המזל, רובן מסתיימות בנזקים קלים, אולם, למרבה הצער, יש אחרות קשות שמהלכן נפגעים נוסעים, הולכי רגל, רוכבים על רכבים דו גלגליים ומשתמשי דרך אחרים. התאונות הקשות גורמות לנכויות והקטלניות להרוגים. בכל מקרה של תאונה קשה, קיימת האפשרות להגיש תביעה לפיצוי כספי. במקרים כאלו גם מעורבים המשטרה, מד"א, שירותי חירום אחרים, וכן, בתי חולים ומוסדות רפואיים אחרים. כאן מומלץ גם לערב עורך דין תאונות דרכים  שילווה את הנפגעים, ייעץ להם ויטפל בבעיות שנוצרו.

פעולות שיש לבצע בעת תאונה

כל מי  שמעורב בתאונת דרכים אמור לבצע פעולות חשובות. ראשית להזמין משטרה ואם יש צורך את מד"א, בנוסף לתעד את המקרה, לצלם, לערוך רישומים לגבות עדות מעוברי אורח שהיו עדים למקרה או לפחות לקבל פרטיהם וכדומה. במידה ואינו יכול לתפקד אזי יכול לבקש משותף לנסיעה. בכל מצב אחר הוא יהיה חייב להסתמך על דו"חות בוחני התנועה של המשטרה ולהסתמך עליהם בעתיד.  את כל המסמכים הרשמיים ובמיוחד הרפואיים הוא חייב לשמור אצלו. כל תיעוד מהימן יסייע לו בתביעה עתידית. 

מתי נדרש ייעוץ? 

את התביעות מגישים לחברות הביטוח המבטחות את הנהג הפוגע והאשם בתאונה. הדברים מסתבכים כאשר הנהג הפוגע בורח, כאשר אינו מודה באשמתו, כאשר לא ברור לחלוטין מי אשם ובנסיבות מורכבות אחרות. כאן עלולים להתעורר חילוקי דעות מול חברות הביטוח, ובדיוק בנקודת זמן זאת נדרשת מעורבותו של עורך דין תאונות דרכים המתמחה בתחום עקב ידע וניסיון מצטבר. הוא יקבל את התיק לידיו ויבחן את המקרה. על פי הממצאים הוא ייעץ ללקוח אם כדאי לו להגיש תביעה, האם מוטב להסתפק בפשרה, או לנהוג בדרך אחרת. במידה והנהג הפוגע היה תחת השפעת אלכוהול או סמים, נהג במהירות מופרזת, חצה רמזור באור אדום או ביצע עבירה חמורה אחרת אז קל יותר לעורך הדין להוכיח אשמתו. 

הגשת תביעה

במקרה וחברת הביטוח אינה נעתרת לבקשה לפיצוי, ולדעתו שלא בצדק,  הוא ינסה להשיגו ראשית על ידי התדיינות איתם מחוץ לכותלי בית המשפט ורק אחר כך  על ידי תביעה לבית המשפט. פיצוי כספי נקבע על פי מספר פרמטרים. העיקרי הוא חומרת הפגיעה ותוצאותיה. במקרה של נכות ייקבע סכום אחד ובמקרה של אובדן חיים סכום אחר. גובה הסכום נקבע על פי גובה ההשתכרות בפועל, הפסד כספי בגלל חוסר יכולת לעבוד, בגין הפסד ימי עבודה בפועל, בגין סבל ונזק וכדומה. ניתן להגיש תביעה גם מול קרנית שהיא הגוף המפצה במקרה של תאונת דרכים בהם לא ידועה זהות הפוגע או שהוא אינו מבוטח. כל סכום שיושג ללקוח או לשארים יסייע להם.

מוזמנים להגיב ברשתות שלנו

או כאן אך שמרו על שיח ענייני ומכבד

Scroll to Top