פסטיבל עכו ה-33 לתיאטרון ישראלי אחר

פסטיבל עכו ה-33 לתיאטרון ישראלי אחר

פסטיבל עכו. צילום רפי ויטיס

ארבעה ימים של חגיגות תיאטרון, תרבות ויצירה מקורית מרתקת ברחבי העיר עכו * חוה"מ סוכות, שני עד חמישי, 1-4 אוקטובר 2012

פסטיבל עכו. צילום רפי ויטיס

פסטיבל עכו לתיאטרון ישראלי אחר יערך זו השנה ה-33 ברציפות, במהלך חוה"מ סוכות, החל מיום שני ה- 1 באוקטובר (מוצאי חג סוכות) ועד ליום חמישי ה- 4 באוקטובר. מסורת הפסטיבל רבת השנים מבטיחה מגוון עשיר של אירועים וחוויות: הצגות תיאטרון, מופעי מחול, תיאטרון רחוב, תיאטרון אינטראקטיבי, מיצגים, וידאו-ארט, מופעי מוזיקה, ירידי אומנויות ופאנלים חברתיים- תרבותיים. כל זאת על רקע אוצרותיה הטבעיים של עכו- סמטאותיה מלאות הקסם, אולמות האבירים, נוף הנמל הייחודי והמרקם האנושי המיוחד, בו מתמזגים יהודים וערבים, עולים חדשים וותיקים ותיירים מן הארץ ומחו"ל. גם השנה ממשיך הפסטיבל להציע במה ליוצרים מקוריים בולטים ולדור העתיד של עולם התיאטרון המקומי והבינלאומי, ולספק למבקרים הרבים חוויה בלתי נשכחת, בחגיגת התרבות הגדולה בישראל.

למעלה מ-500 הרמות מסך יערכו במהלך ארבעת ימי הפסטיבל, של כ-70 מופעים ובהם ישתתפו כ-350 אמנים מהארץ ומהעולם. על התכנית האמנותית המרתקת והמגוונת עמלו המנהלים האמנותיים של הפסטיבל מזה ארבע שנים, סמדר יערון ומוני (מנשה) יוסף. גם השנה, האחרונה לקדנציה של השניים, ניכר כי ההפקות שבחרו ממשיכות את הקו המעז, בו נקטו לאורך הדרך. "פסטיבל עכו הוא פתח תקוה לאמירה אלטרנטיבית אופוזיציונית בכל ההיבטים, בתוכן ובאסתטיקה. אנו מרגישים כי חלוף הזמן יצר מעין 'התנרמלות' ביצירה כאן ובתאטרון הישראלי בכלל. דווקא כאן בפסטיבל עכו, שהוא חוד החנית ואספקלריה, חשוב לחזק את המקומות שנחלשו. נציע לקהל להכיר יוצרים צעירים וקולות חדשים, ולהיוודע מחדש ליוצרים ותיקים, לשוטט באירועי החוצות הססגוניים ובהפקות התחרות, שחלקן הוצאנו אל מחוץ למתחם הפסטיבל הנפלא לכשעצמו. בין מבוכי סמטאות העיר העתיקה, מתנ"ס, בית ספר ואפילו בית דירות בלב הקסבה. הקהל מוזמן לבקר בהפקה שנמשכת לאורך כל היום ולעקוב מקרוב אחר תהליך יצירתי שקורה 'כאן ועכשיו'. כן, וגם השנה נחטט בהוויה הישראלית, לעיתים עד זוב דם".

בין האמנים והעבודות שישתתפו השנה בפסטיבל: יוצר התיאטרון אריאל אפרים אשבל חוזר לעכו זו הפעם החמישית (2000- פרס הבמאי המבטיח, 2003- פרס ההצגה הטובה), עם העבודה "GIANT או: כל מה שרצית לדעת על כלום ולא העזת לשאול", שמותחת את גבולות התיאטרון ונמשכת על פני היום כולו, בהשתתפות צוות שחקנים-יוצרים ישראלי-גרמני (מתנהלת באנגלית).

הילה גולן, ניבה דלומי ואריאל לוי (הצגה זוכה ב"עכו 2" 2010) יעלו עבודה בשם "פוליו" שמתרחשת בין כותלי בית הספר, ומשלבת את בני משפחתם של השחקנים ותלמידים מבית הספר בעכו.

שלושה כותבים צעירים, שכדאי ושווה להכיר: עודד ליפשיץ כתב ומביים את ההצגה "קיגלר: חייו ומותו", בהשתתפות דוד קיגלר, פלורנס בלוך, אלברט כהן, רחל דובסון ועוד. דניאל זהבי מגיש את "זריחות" העוצמתית, אותה מביים נדב פרידמן. אריאל ברונז בהצגה "ארוחה משפחתית" שכתב, יצירה שמורכבת מ-4 מחזות קצרים על עולם המשפחה- אותה מביים מתן זרחיה.

עלא חליחל, יוצר ישראלי-פלסטיני-עכואי, עיתונאי וסופר ("הרומן שלי עם קרלה ברוני") מציג מחזה ביכורים באורך מלא, "הרעלת זעתר" אותו מביים פיראס רובי, תוך שילוב בין עברית וערבית (יהיו כתוביות).

מרטין מוגילנר חוזר לעכו ובדרכו המקורית מציג עבודה רב-תחומית: "ולו: יצירה לבמאי שחקנית ומשורר" שיח פואטי-ארוטי- טראגי נוקב בין שלושה פרפורמרים בהתרחשות ספונטנית, כאשר הקהל משוטט בין מוקדים שונים.

סיני פתר- במאי ושחקן ותיק ומוערך, יביים השנה יחד עם חן אלון את העבודה "הטווס מסילואן" שתתקיים כולה בבניין בלב העיר , המדמה את שכונת סילוואן, על פי מחזה שכתבה הסופרת עלמה גניהר, ובהשתתפות שרון שטרק, רימא ג'ובארה, אורטל אבנעים ועוד.

יעל טל חוזרת לעכו ("הבועהלי" בבמת הקברט 2010) הפעם עם הצגת התחרות "חמור אוכל תפוז" סאטירה דוקומנטרית שכתבה וביימה. הקבוצה היפואית המיוחדת, רז וינר, יונתן קונדה ונטע וינר (מחברי להקת הראפ "סיסטם עלי"), הופכים את ז'אנר ה"spoken word" להצגה "אנו בונים פה נמל" שהיא תכנית בידור המכילה מערכונים, שירים וריקודים. הכוריאוגרפית אהרונה ישראל תכניס למתנ"ס העיר העתיקה את "מרתון" מופע תנועה סיזיפי-דוקו-אבסורדי, לא הצגה, כי אם תהליך אותנטי של התשה מתגברת המתרחש לעיני הקהל בזמן אמת.

במסגרת אירועי חוצות הפסטיבל למעלה מ-250 הרמות מסך, מגוון יוצרים מהארץ ומהעולם, בניהולו האמנותי של ג'קי בכר. "השנה, נוצרה תכנית אומנותית מרתקת, שהפתיעה אותנו שוב. כמות הרעיונות וההצעות שהאומנים והיוצרים מעלים ומגישים לפסטיבל היא עצומה, והבחירה קשה ומרגשת. מובטחת חגיגה של צבעים, ריחות, מופעים, אומנים, תושבים, קהל, דוכנים, חומות ובעיקר חוויה, לכל הגילאים, שרק בעכו ניתן לפגוש", מציין בכר. למשך ימי הפסטיבל, אזור החומה המזרחית יהפוך למתחם אורבני שישלב מופעים מאומנויות הרחוב, פארקור, ברייקדאנס וראפ. קרקס Y יעלו מופע אקרובטיקה ומחול אווירי מרהיב- "gravita", על מנוף בגובה 50 מטרים שישלב רקדנים ומתופפים באוויר, תהלוכת מריונטות ענק תגיע מהולנד, להקת המחול המסקרנת של נדין בומר עם מופע חדש, היוצרת אמילי קייג' תעלה מופע בורלסק נשכני, במת הליצנות השנה תיכנס לחצר האבירים המיוחדת במינה בניהולו האמנותי של גבריאל כהן גרונדלנד, ועוד עשרות מופעי מחול, תיאטרון רחוב, מיצגים חיים, וידאו ארט ועוד ועוד…

הסימפוזיון המרכזי- יום העיון השנתי ליצירה ולמחקר תיאטרוני ע"ש ד"ר שוש אביגל שמתקיים מדי שנה במסגרת פסטיבל עכו, יעסוק בסוגיית "מחאה-מקום-שפה במופע ובתיאטרון אלטרנטיבי". יום העיון יכלול הדגמות מתוך פרוטוקולים, שירה, סימולציות ו"ספוקן וורד" לאורך כל היום, בביצוע האמנים המובילים בתחום ביניהם: יובל בן עמי, נטלי כהן וקסברג, יונתן לוי, אורית נבו, סער סקלי, אבנר עמית, הדס עפרת, תהל פרוש, נעם פרתום, דפנה קרון, עומר קריגר וקרן שפי.

פרויקט אמן תושב השנה התרכז בחיבור בין אמנים פלסטיים לילדי העיר, בסופו תערוכת צילומים ייחודית. הצלם רון עמיר והאמן העכואי ח'יר פודי שיתפו פעולה לאורך חודשי הקיץ ועבדו עם קבוצת ילדים מתוך העיר.

במסגרת האירועים המיוחדים היוצרת הגרמנייה ג'וליה פנר תגיע לעכו, עם הצגה שכתבה ותבצע- "לב שלם", על מסעה של אישה צעירה מגרמניה לישראל, ועוסקת בשאלה "מה את עושה בישראל?".

הקרנת בכורה לסרטו של היוצר חוני המעגל, "אייקון בשר ודם" על חייה ויצירתה של האמנית האולטימטיבית סמדר יערון בפרט, והמרכז לתיאטרון עכו בכלל. מסע דוקומנטרי שארך 25 שנים.

מדרחוב בן עמי יארח את הפרויקט "ברלין ברלין- בן עמי", שבודק יחסי קהל-קהילה, חריגות והבעתה, תוצר של עבודה ארוכה לאורך השנה גם ברשתות החברתיות באינטרנט.

7 בום פרויקט מיוחד של שיתוף פעולה בין אמנים יהודים ופלסטינים מירושלים, בניצוחה של פנינה רינצלר.

כמו כן, במהלך ימי הפסטיבל, יתארחו מספר פרויקטים קהילתיים מעניינים מעכו והסביבה, ומידי ערב יערכו הופעות מוזיקה בגני הפסטיבל. בין האמנים רייסקינדר, phototaxis, D.Jמוחמד ג'באלי ועוד יעשו שמח לאחר סיום ההצגות.

מנכ"ל פסטיבל עכו, אלברט בן-שלוש: "הפסטיבל שכבר הפך לחלק מצביון העיר, יוצא בפעם ה-33 למסע אומנותי האורג בתוכו היצע בלתי נדלה של אירועים. פסטיבל עכו הינו תוצר של חגיגת התרבות הגדולה ביותר בישראל- כמו תמיד, יהיה מעניין".

מוזמנים להגיב ברשתות שלנו

או כאן אך שמרו על שיח ענייני ומכבד

0 תגובות
החדשות
הישנות האהובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות

תפריט נגישות

Scroll to Top