מה שכל בעל עסק צריך לדעת על שיווק ופרסום אפקטיבי

מה שכל בעל עסק צריך לדעת על שיווק ופרסום אפקטיבי

חגית יצחק, מומחית באסטרטגיה פרסומית ושיווק מתקדם – בעלת מאץ פוינט תקשורת שיווקית – בטור אישי לקריות באינטרנט: אתה משקיע כספים ומשאבים רבים בשיווק ופרסום העסק שלך, אך התוצאות אינן מספקות אותך? הסוד הפשוט – ארגז כלים יישומי למיצוי הפוטנציאל מבלי ללכת לאיבוד

טור אישי. חגית יצחק

מיהו הצרכן הישראלי החדש של שנת 2012?

לקוחות רבים פנו אלי לאחרונה עם בעיות הקשורות לצרכנים שלהם. "משהו השתנה" הוא משפט ששמעתי הרבה לאחרונה. ומצאתי לנכון לנסות להסביר את התופעה הצרכנית החדשה כפי שאני חווה אותה. המחאה החברתית של השנה שעברה הותירה, כך מסתבר, את המשווקים פעורי פה. כל סקרי השוק והמחקרים שעשו חברות התמקדו בנושא מסוים או במוצר ואף פעם לא חקרו לעומק מיהו הצרכן הישראלי החדש, מה הוא רוצה, מה הוא מרגיש ומה הוא באמת חושב.

קשה מאוד להגדיר באופן כללי את קהל הצרכנים הישראלי מכיוון שהוא מורכב מהרבה קבוצות כדוגמת, קבוצות גיל, נשים-גברים, מעמד סוציו אקונומי וכדומה. ובכל זאת, על סמך סקרים, מחקרים וניסיונם של אנשי מקצוע בתחום פילוח ושיווק צרכנים, אפשר לנסות לשרטט מספר קווים כלליים לקהל הצרכנים הישראלי.

במכון המחקר "שילוב מילווארד בראון" ניסו למפות את הצרכן החדש ובמחקר שפורסם לפני מספר חודשים חשפו מספר תובנות לפיהן: הצרכן הישראלי חושש מאובדן שליטה. הוא חי בתרבות של שפע אך אין לו מספיק זמן וכסף כדי ליהנות ממנה. הוא מתוסכל כי הוא רוצה לנסות הכל אך בסוף מתקבע על כמה מוצרים מוכרים כדי שלא ייסחף. הצרכן הישראלי אימפולסיבי ברכישות שלו, מאמין ש"חיים פעם אחת" ועם זאת מנסה להיות הגיוני ולשלוט בהוצאות שלו. הוא כבר לא מאמין בפרסומות, כי הוא חושב שהחברות הגדולות "עושות עליו קופה", אבל כן שומע לעצות חברים ברשתות החברתיות ובנוסף, הוא מאס בקופונים שמפתים אותו לרכישות מוזרות שלא התכוון לבצע.

מחקרים נוספים מצאו כי הצרכן הישראלי שמרן ודי נאמן למקומות בהם הוא אוהב לרכוש מוצרים. הצרכן הישראלי הוא בליין ונהנתן – חובב בילויים, תרבות פנאי עשירה, נסיעות לחו"ל, אתרי ספא ומסעדות טובות. הוא מפונק ואם יש לו את האפשרות להתחדש במותגים יעשה זאת. הוא תחרותי ורוצה להרגיש שהוא קנה את המוצר "הכי טוב". הוא חובב בריאות וכושר, אוהב להתלונן ומצפה שישרתו אותו כהלכה בכל מקום.

אם כך הוא המצב, איך אתה כבעל עסק צריך להתנהג? התשובה היא לא חד משמעית ובנויה על ניסוי ותעייה. מה שברור הוא שאתה צריך לנהוג בעדינות, לא להעמיס מידע ומסרים. להציע ללקוח "לפנק" את עצמו ולא לצאת בהכרזות של "אם אתה לא שם אתה לא קיים", שמלחיצות אותו. הפרסום שלך צריך להיות אינפורמטיבי וכזה שנותן ללקוח ערך מוסף. הרי הוא עמוס במסרים כל היום ודי נמאס לו מזה. תנסה לשדר מסרים של בריאות, אקולוגיה וסביבה ירוקה ונהנתנות. ובעיקר, תפנה ישר אל "הלב". תדבר אל הרגש שלו וכך תקנה את נאמנותו.

אני ממליצה ללקוחות שלי לחשוב על פשטות, נוחות ורוגע במוצר. הרי שגרת היום אינה קלה, לכן, כדי להצליח להגיע לצרכן של 2012, אתה צריך להציע לו סל שירותים נוח שישדרג לו את רמת החיים ויאפשר לו חיסכון בזמן בשגרת היום העמוסה שלו. כדוגמת רשתות הקניות אשר מאפשרות שירותי משלוחים, קנייה טלפונית או באינטרנט, כרטיס חבר להטבות ומבצעים, יחס מאיר פנים ומתנות בחגים ובימי הולדת. בקיצור מעט "שלווה לגוף ולנשמה". ובעידן שלנו הם אלה שישאירו את הלקוח נאמן.

– הכותבת היא מייסדת ובעלים של חברת match point, חברה לתקשורת שיווקית ולמיתוג עסקים

בואו להיות חברים של match point בפייסבוק

מוזמנים להגיב ברשתות שלנו

או כאן אך שמרו על שיח ענייני ומכבד

3 תגובות
החדשות
הישנות האהובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות
Scroll to Top