יום שלישי
יום שלישי cloudy icon
Search Icon

עמדת טעינה: איך ניתן להתנהל בישראל עם רכב חשמלי ללא עמדת טעינה ביתית?

עמדת טעינה: איך ניתן להתנהל בישראל עם רכב חשמלי ללא עמדת טעינה ביתית?

עמדת טעינה ביתית | צילום: צארגינג פויינט
עמדת טעינה ביתית | צילום: צארגינג פויינט

הרכב החשמלי תופס תאוצה ובין השנים 2022 ל-2024 מגמת הביקוש לרכבים חשמליים ממשיכה לעלות על פי התחזיות בישראל (לפי התחזיות עד- 01/03/30 הרכבים החדשים צפוי להיות ברובם חשמליים)

תוכן שיווקי

בישראל חושבים על חיסכון בעלויות לפני איכות הסביבה, לכן הרכב החשמלי תופס תאוצה גדולה יותר מאשר בעולם. בנוסף חוויית הנהיגה השקטה מתחלקת לשניים: אלו האוהבים ואלו שלא (לחובבי מנועי הבנזין). הפופולריות של הרכב החשמלי ניכרת בכבישי הארץ, אך האם ניתן לרכוש רכב ללא עמדת טעינה ביתית?

האם עלות התקנה של עמדה בבית משתלמת?

לדעת המומחים, בשורה התחתונה בהחלט כדאי, אפשרי ואפילו משתלם. התקנה של עמדה בבית חוסכת טעינה בעמדות ציבוריות, בהן עלויות הטעינה יקרות עד פי ארבעה. בנוסף, עצירה בכל פעם בעמדה ציבורית יכולה להיות מתישה. בעמדה המותקנת בבית מחברים את המטען כשמגיעים הביתה, ויוצאים בבוקר עם סוללה מלאה מוכנה לנסיעה.

מהם השיקולים המרכזיים שיש לקחת לקחת בחשבון? מה האפשרויות הנוספות העומדות לרשותכם? לקנות רכב חשמלי או לא?

עמדת טעינה ביתית היא הדרך הזולה ביותר עבורכם אפילו עם עולה יותר בהתקנה, ככה תיהנו מנוחות זמינות וטעינה ללא גבולות. מי שנוסע כ-60 ק"מ ביום לעבודה יכול להסתדר ללא עמדת טעינה. אך צריך לקחת בחשבון טעינה אחת לשבוע, אם בקניון ואם בבית. אדם אשר נוסע ביום 90 ק"מ או יותר, יהיה צריך לעצור באופן תדיר יותר בעמדות ציבוריות, אשר מבזבזות זמן וכסף. קנו רכב מותאם טווח שלא תצטרכו להטעין כל יומיים.

מה מצב הרכבים כיום?

טווחי רכבים חשמליים כיום נעים 350-450 ק"מ, ולמי שנוסע בעיר זה בסדר גמור. אך ניתן למצוא גם רכבים אשר מציעים מספר רב יותר של ק"מ. כדאי לשים לב גם לקצב הטעינה של הרכב שלכם, בדקו כמה זמן לוקח לרכב שלכם להיטען מ-0 ל-100 ק"מ.

מה חדש בעמדות טעינה?

כיום התפתחה הטכנולוגיה בבתים משותפים לעמדות טעינה, כך שניתן להטעין עם השכנים ו/או עם חניות אחרות בבניין. לפי עמדות הטעינה של charging point נמצא כי ישנה עמדה שניתן להפעילה יחד עם עוד משתמשים במשותף, במיוחד לאלו שאין להם עמדת טעינה פרטית בחניה רשומה בטאבו. תוכלו להשתתף כולם יחד בעלות ההתקנה ובעלות העמדה, ולשלם כל אחד בפני עצמו, בעלות נמוכה ורגילה ללא תוספות.

זוהי בשורה של ממש, במקום לשלם אלפי שקלים לבד תוכלו לחלוק את העלויות יחד עם כמות של 10 משתמשים יחד. עמדות אלו מגיעות עם אפשרות לחיבור רכב אחד או 2 רכבים במקביל. 

מהו התשלום הנוסף?

עלויות עמדת טעינה והתקנה הן יחסית זולות, יש לשלם עבורן תשלום חודשי עבור שימוש בתוכנת התשלומים בעלות של בין 19 ל-30 שקלים עבור כל עמדה שתתוקן. תעריף החשמל הוא התעריף לצרכן הפרטי לפי חברת החשמל ללא כל עלויות נוספות מעבר. 

העמדה מגיעה ללא התחייבות וללא עלויות נוספות, בנוסף ישנה אחריות של שנתיים על המכשיר לכל תקלה שלא תהיה. עם שירות הגעת טכנאי עד הבית.

תדעו, שהטענת הרכב בעמדה זו לוקחת מספר שעות, אך תסייע לכם לחלוק עם עוד כמה משתמשים בו זמנית, כי יש עמדה כזו עם שתי שקעי טעינה יחד.

אם אתם שואלים את עצמכם איך אפשר להסתדר עם רכב אחד או שניים מחוברים בכל פעם, התשובה היא שרכב חשמלי ממוצע מצריך טעינה מלאה פעם במספר ימים, תלוי במרחק הנסיעה היומי. לכן, ניתן לטעון בכל יום רכב אחר או כמה רכבים ביום, לפי אחוזי הסוללה.

בשורה התחתונה, הפתרונות הטכנולוגיים וההשקעה במציאת טעינה נוחה לצרכן ישפרו את דרכי הטעינה בציר הזמן. כרגע האופציה החדשה העומדת לרשות הדיירים היא מהפכנית. 

ללא מעט מאזרחי ישראל אין חניה בטאבו, והחשש מטעינה מונע מהם רכישת רכב חשמלי. הפתרון של עמדת טעינה המותקנת בשיתוף הדיירים המשמשת את כולם הוא מעולה ויכולה לעודד דיירים ללא חניה לשיתוף פעולה בטעינה שיתופית.

כיום אנו עדים למהפכה של ממש בדרכי האנרגיה, וכל התחזיות של הרכבים החשמליים הן הערכות חסר, הרכב החשמלי יעלה הילוך, ורבים מאיתנו יוכלו ליהנות ממנו.

בברכה, צארגינג פויינט

מוזמנים להגיב ברשתות שלנו

או כאן אך שמרו על שיח ענייני ומכבד

Scroll to Top