בעיצומו של יום הזיכרון: תושבים בחיפה נדהמו למצוא בתיבות הדואר פלאיירים על "רצח העם שמתרחש כעת בעזה"

בעיצומו של יום הזיכרון: תושבים בחיפה נדהמו למצוא בתיבות הדואר פלאיירים על "רצח העם שמתרחש כעת בעזה"

הפלאיירים שחולקו בתיבות דואר של תושבים בחיפה
הפלאיירים שחולקו בתיבות דואר של תושבים בחיפה

פלאיירים, שעליהם צילומים של הרס מבנים בחיפה ב-1948 והרס מבנים בעזה 2024, ולצידם הכיתוב: "יום העצמאות? למי? האמנם?", חולקו במהלך יום הזיכרון בתיבות דואר של תושבים בעיר. "ב-1948 היו בחיפה 70 אלף פלסטינים, שמחציתם נמלטו בעקבות התקפות טרור מצד המליציות הציוניות", נכתב בפלאיירים. מנכ"ל ארגון "בצלמו" שי גליק הגיש תלונה במשטרה

תושבים בחיפה הופתעו הבוקר (שני), בעיצומו של יום הזיכרון לחללי צה"ל ופעולות האיבה, למצוא בתיבות הדואר שלהם פלאיירים בדבר "רצח העם שמתרחש כעת בעזה". מנכ"ל ארגון "בצלמו" שי גליק הגיש תלונה במשטרה עם העתק לראש עיריית חיפה, יונה יהב.

בתלונה, תחת הכותרת "הסתה פרועה נגד חיילי צה"ל, תוך שהם מכונים טרוריסטים, בלב יום הזיכרון הקדוש ביותר ופגיעה קשה ביותר במשפחות השכולות", כותב גליק:

"למחלקת פניות הציבור של 'בצלמו' הגיעו הבוקר פניות רבות של אזרחים, ביניהם בני משפחות שכולות ולוחמי מילואים, שנדהמו לגלות שיקיריהם שנפלו בהגנה על המולדת הם 'טרוריסטים'… ביתו של אדם הוא מבצרו, ולמבצר הזה חדרו מחבלים במטרה לפגוע באופן הכי קשה במשפחת השכולות ואזרחי ישראל ביום הכי קדוש כדי להגיד להם שיקיריהם שנפלו הם לא חיילים אלא טרוריסטים ומחבלים".

באחד הפלאיירים שחולקו בתיבות הדואר בחיפה, בין היתר ברחוב סטפן וייס, נכתב: "כיום 8 מיליון פלסטינים עקורים בכפייה ו-700 אלף עקורים פנימיים פלסטינים, שנעקרו מבתיהם ונכפתה עליהם אזרחות ישראלית, נותרו חסרי אדמה ורכוש ואינם מורשים לחזור לכפרים בהם חיו לפני 1948. עד היום נמשך דיכוי הפלסטינים בידי המשטר הציוני בגדה המערבית, בשטחי 1948 ובעזה. רצח העם שמתרחש כעת בעזה הוא המשך ישיר של מדיניות העקירה, הנישול והטיהור האתני של העם הפלסטיני מהנהר לים. מחיפה לעזה ולפלסטין כולה סולידריות עד השיבה".

בפלאייר אחר נכתב: "יום העצמאות למי? האמנם? לפני 76 שנים התחיל מסע גירוש שבסופו כ-700 אלף פלסטינים מצאו את עצמם פליטים במדינתם או במדינות השכנות. ישראל החריבה באסון של 1948 כ-513 כפרים. בחיפה שאנו יושבים ויושבות בה, היו כ-70 אלף פלסטינים באותה העת,  ובחודשים שעד 23 באפריל 1948, מועד יום הגירוש, כמחצית מהאוכלוסייה כבר נמלטה בעקבות התקפת טרור מצד המיליציות הציוניות ופחד ממה שהיה עתיד להגיע. לאחר הגירוש נשארו פחות מ-3,500 פלסטינים בחיפה, כשכולם רוכזו בוואדי ניסנאס וברחוב עבאס".

כותב גליק בתלונה שהגיש למשטרה: "לא פחות ולא יותר, בלב יום הזיכרון, היום הקדוש ביותר לעם היהודי אחרי יום הכיפורים, אותם מסיתים לא מתביישים לכתוב שחיילי צה"ל הם טרוריסטים ומיליציות שמבצעים רצח עם בעזה. מה אמורים להרגיש בני המשפחות השכולות שיקיריהן נפלו במלחמת 'חרבות ברזל', כאשר הם מקבלים מודעות אלו בתיבות הדואר האישיות שלהם? מה אמור להרגיש פצוע מלחמה ששילם מחיר כבד, כשהוא מקבל דבר כזה לתיבת הדואר האישית שלו?".

גליק דורש מהמשטרה לפתוח באופן מיידי בחקירת האירוע ולגלות מי המסיתים שעומדים מאחורי חלוקת הפלאיירים.

"אין חולק, כי מטרת אותם מסיתים הייתה לפגוע במשפחות השכולות ובאזרחי ישראל בעיצומו של יום הזיכרון ולהסית", כותב גליק. "מדובר בעבירות שאינן מצריכות אישור פרקליטות… אי אפשר לעבור על כך לסדר היום ואני אף קורא לערב אמצעי חקירה סמויים. כמו כן אני קורא לעיריית חיפה לשתף פעולה עם החקירה ולהעביר למשטרה את כל המצלמות שיש בידה. עקב חומרת המעשים, אני קורא לערב את השב"כ בחקירת פשע שנאה זה, החמור ביותר שאירע בחיפה בעשרות השנים האחרונות".

ל"חדשות חיפה והקריות" אמר גליק: "לצערנו, יש ניסיונות חוזרים ונשנים של קומץ קיצוני ומוסת להפוך את חיפה לבירת פלסטין. למשל, באירועי התרמה לעזה, אירועי זיכרון אלטרנטיביים ועוד. אנחנו קוראים לראש העירייה יונה יהב לגנות את האירועים הללו ולפעול ביחד עם משטרת ישראל למצות את הדין עם העבריינים".

מוזמנים להגיב ברשתות שלנו

או כאן אך שמרו על שיח ענייני ומכבד

Scroll to Top