פטריגיום – כל מה שחשוב לדעת על "עין הגולש" או פטריגיום (תוכן שיווקי)

פטריגיום – כל מה שחשוב לדעת על "עין הגולש" או פטריגיום (תוכן שיווקי)

Shutterstock

פטריגיום זו תופעה רפואית שבמרבית המקרים משמעותה אסתטית בלבד. היא נגרמת בשל שני גורמים עיקריים: גירויים תכופים בעיניים או בשל חשיפה מוגברת לשמש, דבר שגם זיכה את התופעה בשם "עין הגולש", כמחווה לגולשים שנמצאים שעות ארוכות בשמש ונוטים לפתח פטריגיום. ישנם מקרים נדירים יחסית בהם הפטריגיום מזיק לראייה או עלול להזיק לה. במקרים כאלה עשוי להמליץ רופא העיניים על הסרת הפטריגיום בניתוח. גם במקרה בו פטריגיום בעין הוא רק גורם אסתטי, ניתן לבצע ניתוח שכזה, אך זו החלטתו של המטופל בלבד.

למה יש לי פטריגיום?

אם התפתח לך פטריגיום סביר להניח שאתה אחד משני הדברים הבאים: סובל מגירויים וגרד תכוף בעין; אתה נחשף או שנחשפת שעות ארוכות לשמש. במקרה הראשון, מומלץ לטפל בתופעה. מעבר לעובדה שזה לא נעים ומייצר אי נוחות גדולה, מגביר את הסיכון לזיהומים ולדלקות ועוד, זה גם עלול לגרום להחמרה של הפטריגיום, על כן מומלץ לגשת לרופא ולקבל טיפול מתאים שיפחית את הרגישות בעיניים וישפר את איכות החיים. במקרה השני בו ישנה חשיפה לשמש, מומלץ להשתמש במשקפי שמש בעלות מסנני קרינה גבוהים.

איך פותרים את בעיית הפטריגיום?

אין ממש דרך לפתור את הבעיה לא באופן ניתוחי. מרגע שהפטריגיום שם, הוא שם וניתן רק למנוע את החרפתו על ידי שמירה על העיניים. האופציה הניתוחית היא בהחלט חלופה אפשרית כשמדבר בבעיה אסתטית בלבד ובטח ובטח כאשר מדובר בבעיה שעלולה לפגוע בראייה ובקרנית.

מה צפוי לי בניתוח להסרת פטריגיום?

ניתוח להסרת פטריגיום מתבצע בדרך כלל בהרדמה מקומית ובמקרים נדירים בהרדמה כללית. המנתח ישתמש באמצעים מתקדמים ועדינים על מנת להסיר את הנגע באופן אפקטיבי וממוקד. במקרים מסוימים יידרשו תפרים באזור לחמית העין. לאחר הניתוח העין תיחבש. יש להישאר עם התחבושת ללא מגע לפחות יום לאחר הניתוח כדי לשמור על העין מזיהומים ומאור. במובן הזה, חשוב מאוד להגיע לניתוח עם מלווה.

מה חשוב לדעת על זמן ההחלמה?

לאחר הניתוח תידרשו לנוח, לשמור על העין ולאחר הסרת התחבושת לטפל בעין עם משחה או טיפות עיניים שתקבלו מהרופא. תתבקשו להגיע לביקורת מספר פעמים כדי לוודא שהעין מחלימה כראוי. בזמן ההחלמה חשוב לנוח, לא לבצע פעילות ספורטיבית מאומצת ולתת לעין להתאושש.

סיכום: פטריגיום היא אינה תופעה שמסוכנת לראייה ברוב המקרים. ישנם מקרים נדירים בהם הפטריגיום נכנס לשדה הראייה ועלול לפגוע בקרנית. גם במקרה הזה וגם במקרה שמדובר בהפרעה אסתטית בלבד, ניתן לבצע ניתוח להסרתו של הפטריגיום. הניתוח נחשב קל ופשוט.

מוזמנים להגיב ברשתות שלנו

או כאן אך שמרו על שיח ענייני ומכבד

Scroll to Top