לקראת הקיץ: איך להכין את החשמלי שלך לעונה החמה

לקראת הקיץ: איך להכין את החשמלי שלך לעונה החמה

Shutterstock

חם פה, אפילו בחורף חם, אבל בקיץ הרבה יותר, והחום הזה יכול להזיק לרכבים ולחשמליים בפרט. הכינו אותם לקיץ
זאב נחמנזון, תוכן שיווקי

הקיץ בישראל חם, ובכל שנה החום הזה הולך ומתעצם. אפשר להאשים בכך את משבר האקלים, את המין האנושי או את הטבע עצמו, אבל כל אלו לא יורידו את הטמפרטורות בחוץ. הטמפרטורות האלו ברכב סגור כמעט מכפילות את עצמן, וכולנו מכירים כמה מסוכן לשכוח ילד ברכב. אבל גם כשהרכב עומד יכול להיווצר נזק, מצטבר או נקודתי. ולהבדיל אלפי הבדלות – זה אמנם רק נזק לרכוש, אבל זה יכול להיות נזק כבד מאד כלכלית, שאת רובו ניתן למנוע, או לפחות לצמצם. כשמדובר ברכב חשמלי הנזק יכול להיות משמעותי יותר, מה שיתבטא גם בעלויות. אז אם כבר רכשתם אחד – צירפנו לכם כמה המלצות וטיפים כיצד להגן עליו בקיץ, וגם אם אין לכם אחד – ההמלצות האלו ברובן יכולות לתרום גם לכם.

הסוללה שנזללה

נתחיל מהרכיב המשמעותי ביותר ברכב החשמלי – הסוללה. אחד החלקים הכי חשוב במגמה החשמלית המשתלטת על העולם הוא סוללת הרכב. כל האנרגיה והכוח של הרכבים מגיעה ממנה, וככל שהיא שמורה יותר טווח הנסיעה גדולה יותר וגם תוחלת החיים שלה נמשכת. סוללות חשמליות לרכב עולות בין 30,000 ל-100,000 ₪, תלוי דגם, ותוחלת החיים שלהן נעה סביב שלוש עד חמש שנים. כאשר כל מערכות הרכב מופעלות על ילדי הסוללה – עבודה מאומצת שלהן תובעת יותר אנרגיה ומורידה את הטעינה שלה. בקיץ אנו מפעילים יותר את המערכות שתכף נפרט, ולכן חשוב לוודא את תקינותן ולהפעיל אותן בחכמה. ככלל ההמלצה היא לא להגיע לטעינה מלאה אך כן להטעין את הסוללה החשמלית ברכב ל-80%. ניתן לווסת את אחוזי הטעינה בעזרת מערכת המולטימדיה או מערכת שליטה ייעודית ברכב. ביציאה ליום עבודה או נסיעה בקיץ – ודאו כי אתם יוצאים טעונים ונכונים.

אצל מי השלט של המזגן?

אצלכם. ובקיץ מזגן הרכב עובד יותר. צריכת החשמל הנדרשת עבור קירור גבוהה, ובנסיעה ממושכת יש לה אחריות על אחוזי הסוללה. לפני שהקיץ מגיע – הפעילו את המזגן ובדקו כי הוא עובד, תקין ואינו משמיע רעשים, לא חסר בו גז והאוויר הקר יוצא מתעלות האוורור. אם משהו לא תקין אל תחכו לקיץ אלא פנו למוסך הקרוב המטפל במזגנים ודאגו לתיקון. מזגן שמתאמץ יתר על המידה גובה המון אנרגיה מהסוללה ומקצר את חייה ואת טווח הנסיעה. טיפ נוסף: במידה ונכנסתם לרכב אחרי שעמד שעות בשמש הוא צפוי להיות לוהט מאד, ההגה רותח למגע, והמושבים חמים מדי לישיבה. לפני שאתם מניעים ומפעילים מזגן – פתחו את כל חלונות הרכב ותנו לטמפרטורה שבו לרדת. תוך לא יותר משתי דקות הוא יהיה הרבה יותר נעים ויעיל לנסיעה.

תהיו טובים למגבים

רובנו נוהגים להחליף את המגבי הרכב בחורף, לקראת הימים הגשומים. אבל דווקא בקיץ הם מתייבשים ומתבלים. החום העז סודק את הגומי והחריצים הנוצרים בו נותנים ללכלוך לעבור. הקיץ ידאג לכסות את שמשת הרכב שלכם בלכלוך, אבק, חרק מתים (מחום, כן?), עלים יבשים ושאר מטרדים. אם תרצו להסיר אותם המגבים היבשים לא יבצעו את המשימה היטב, ובמידה והם ייתקעו – הם גם ישאבו לא מעט אנרגיה מהסוללה. החלפת מגבים לרכב היא עניין של כמה עשרות שקלים, ואנו ממליצים לעשות זאת גם בקיץ. באותה הזדמנות – מלאו גם נוזל לשטיפת חלונות במיכל הייעודי ברכב.

יופי, חיצוני

גם הפח והמרכבים החיצוניים של הרכב לא ממש נהנים משמש חזקה השולחת קרניים עליהם. מומלץ מאד לשטוף את הרכב יותר פעמים בימי הקיץ, ולהוסיף שכבת וקס במכון השטיפה. הוקס שומר על איכות החומר ומבודד אותו מהחום. גם בתוך הרכב מומלץ לרסס חומרי הגנה על ההגה ואיזור לוח המחוונים והשליטה (סקאיי). הצמיגים אמנם חיצוניים אך לתקינותם יש ערך חשוב בהרבה מיופי. שמירת חיים היא עניין שלא מקלים בו ראש ולו לרגע. הכביש לוהט בקיץ, הצמיגים מתייבשים ומתבלים והסבירות לתקר או חלילה מכך פיצוץ בגלגל עולה בהרבה. בדקו כי הם תקינים, בדיוק כפי שנהוג לבדוק בהכנה לחורף, ושמרו עליהם.

בלי צל של ספק

הטיפ החשוב מכל מה שציינו הוא זה שגם ייתן מענה לכל שאר הנושאים שעלו כאן – צל! כשהרכב חונה עשו כל שניתן כדי שזה יהיה במקום מוצל. אם יש לכם חניה מקורה השתמשו בה, אם לא – נסו למצוא איזור מוצל (רצוי כזה שהצל לא משתנה בו לפי שעות היום) והחנו שם. רכב שעומד במקום מוצל צובר הרבה פחות חום ונשמר הרבה יותר.

מוזמנים להגיב ברשתות שלנו

או כאן אך שמרו על שיח ענייני ומכבד

תפריט נגישות

Scroll to Top