מה שכל בעל עסק צריך לדעת על שכנוע בפרסום אפקטיבי

מה שכל בעל עסק צריך לדעת על שכנוע בפרסום אפקטיבי

חגית יצחק, מומחית באסטרטגיה פרסומית ושיווק מתקדם – בעלת מאץ פוינט תקשורת שיווקית ומיתוג עסקים – בטור אישי לקריות באינטרנט: אתה משקיע כספים ומשאבים רבים בשיווק ופרסום העסק שלך, אך התוצאות אינן מספקות אותך? הסוד הפשוט – ארגז כלים יישומי למיצוי הפוטנציאל מבלי ללכת לאיבוד

טור אישי. חגית יצחק

איך תדברו ישירות ללב של הלקוחות שלכם ותעלו פי 2 ויותר את המכירות

שכנוע בפרסום הוא נושא מורכב ודורש ידע מדוקדק. אתה הרי מעוניין לשכנע כמה שיותר אנשים לאמץ את הרעיון, השירות או המוצר שאתה מוכר, וכדי להצליח אתה צריך להשתמש בדרכים שונות כדי להשפיע ולשכנע את קהל המטרה שלך. לרוב, כללי אצבע פשוטים ונכונים עשויים לחרוץ את ההבדל שבין פרסום נכון באופן וודאי שיצליח לבין פרסום שיישאר מאחור בדשדוש ממוצע. נחוצה לך פה הבנה מעמיקה שתוכל לחדור את מלוא ההתנגדות של הלקוח. חדירה זו תהיה מובלת על ידי רצונו החופשי של הלקוח שלך כל עוד תהיה יעיל עבורו ותוכל להציע לו דבר מה שלו הוא זקוק. התהליך הפרסומי הוא לא שטיפת מוח המפוזרת כלפי כל אחד ואחד אלא אתה צריך להשתדל לדייק ולמצוא למוצריך את האנשים שאכן יעשו בהם שימוש.

כדי שמישהו ישתכנע לקנות את המוצר או השירות שלך, אתה יכול להשתמש באחת משתי דרכים: שכנוע ישיר – לספר עד כמה המוצרים שלך טובים, יעילים ואיכותיים, בין היתר על ידי הצגת היתרונות של המוצרים. זוהי דרך לנסות לגרום לאדם להאמין שהוא צריך את השירות שלך. שכנוע מוסווה – לא לספר לבן אדם עד כמה המוצרים שלך טובים, אלא לספר לו משהו אחר, תוך כדי שימוש בכמה אסטרטגיות כך שבסופו של דבר, הוא בעצמו יגיע למסקנה שהמוצרים שלך הם טובים, יעילים, איכותיים ומתאימים לו. העניין הוא, שכאשר בן אדם מגיע למסקנה שהמוצרים שלך טובים לו, בעצמו, כמעט שום דבר לא יכול לעצור אותו מלבצע את הקנייה. כמובן, שתמיד אפשר לשלב בין שתי הדרכים בצורה חכמה.

דרך השכנוע אתה צריך לחשוב איך להכניס את המוצר שלך לתת מודע של הלקוח בשוטף. שכנוע פרסומי טוב גורם לאנשים, למרות שפע האינפורמציה, לשים לב אליך ולזכור אותך, יוצר שיחות ביומיום סביב המוצר שלך וגורם להרגשה שלא מנסים לשכנע יותר מדי. שכנוע פרסומי טוב פונה באופן הוגן אל קהל היעד שלך, הוא צריך להיות משולב נכון גם מנטאלית, גם אמוציונאלית וגם תועלתית ולהיות מנוסח באופן מפתה.

הדרכים לשכנוע בפרסום הן רבות, מעניינות ומגוונות. אתה יכול להשתמש בסיסמאות קליטות אשר מהדהדות בתודעה. כמו "קוקה קולה – טעם החיים" שהיא הסיסמה של קוקה קולה בשנים האחרונות. לסיסמא המילולית אתה יכול לצרף מוזיקה שהופכת מזוהה עמה, כמו בשיר של במבה "אין אין אין כמו במבה". או לשלב דמות מפורסמת אשר הופכת מזוהה עם המוצר שלך כמו פנינה רוזנבלום שפרסמה את מוצרי הקוסמטיקה שלה. לשלב הומור בפרסום, תמיד מוסיף לאווירה החיובית שאתה יוצר סביב המוצר. במקרים מסוימים אתה יכול להשתמש בשכנוע בעדויות של אנשים מהשורה. כמו משל אנשים שהשילו ממשקלם קילוגרמים רבים בפרסומת של "מרזי מורית". בנוסף, מחקרים הראו שהרמזים המיניים בפרסומות מעוררים ועושים את העבודה כדוגמת פרסומים של מכוניות חדשות. גם יצירת הזדהות לאומית תורמת למלאכה, כמו בפרסומת של "בירה בינלאומית" או "כחול לבן – תוצרת הארץ", ולבסוף, בעידן "הירוק" שבו איכות הסביבה הפכה חשובה לכולם, פרסומות כמו "מי עדן – השמפניה של הטבע" תמשוך את העין עבור הקהל הירוק.

בסופו של יום, עליך לזכור שמטרת הפרסום היא להרשים ולעורר בלקוח שלך יחס חיובי למוצר. לכן, בעבודת השכנוע אתה צריך לכלול העדפות, צרכים, עמדות והתנהגויות של קהל היעד. וכל אמצעי בו תשתמש לפאר את המוצר שלך, בתנאי שיהיה הגיוני, יעשה עברך את עבודת השכנוע במיטבה.

הכותבת היא מייסדת ובעלים של חברת match point, חברה לתקשורת שיווקית ולמיתוג עסקים

בואו להיות חברים של match point בפייסבוק

מוזמנים להגיב ברשתות שלנו

או כאן אך שמרו על שיח ענייני ומכבד

0 תגובות
החדשות
הישנות האהובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות

תפריט נגישות

Scroll to Top