עתיד התחבורה הוא חשמלי ויש מי שדואגים לזה כבר עכשיו

עתיד התחבורה הוא חשמלי ויש מי שדואגים לזה כבר עכשיו

unsplash

תוכן שיווקי
זיהום אוויר, שינויים אקלימיים ואיכות הסביבה הן כמה סיבות לכך שהעולם עובר בהדרגה לתחבורה לא מזהמת. אמנם יצרניות הרכב עושות צעדים גדולים בנושא, אך בלי רגולציה והתערבות מצד מדינות רבות, הרבה מזה לא היה קורה. יש מדינות שדואגות יותר ויש כאלה שעדיין מדשדשות, אך הכיוון החשמלי הוא עובדה קיימת.

בשנים האחרונות אנו חווים שינויים אקלימיים קיצוניים ורואים את ההשפעה הישירה של זיהום האוויר על הסביבה שלנו. בכל העולם החלו להבין שצריך לשנות הרגלים ומהר, אחרת האסונות ימשיכו לקרות בקצב מוגבר ובעוצמות גבוהות יותר.

למזלנו, מדינות וגופים החלו לפעול באמת. יש מדינות שרק הסכימו להצטרף להסכמים בינלאומיים ומתנהלות בעצלתיים ויש מדינות שפועלות דרך חקיקה ירוקה, הטלת מגבלות על רכבים מזהמים ומתן הטבות לרכישת רכבים נקיים יותר.

מדינה כזאת שדואגת לסביבה היא נורווגיה. למעלה ממחצית מהרכבים שנקנו במדינה השנה הם חשמליים והמספרים שם ממשיכים לעלות, הרבה בזכות הרגולציה בענף הרכב שמיושמת בשנים האחרונות. מצד אחד, ניתנו תמריצים לקניית רכבים חשמליים והטבות אחרות כמו חניה מוזלת ונסיעה בנתיבים מסוימים ומצד שני, הוטלו אחוזי מס גבוהים יותר על רכבים מזהמים.

בארצות הברית, כבר רואים הבדל בין הממשל הקודם ובין הממשל הנוכחי של הנשיא ביידן. זמן קצר אחרי שנכנס לתפקיד, החל ביידן בהליכים לקראת שינוי תחבורתי ומעבר לחשמל ולכן הקצה לכך מיליארדי דולרים. המטרה שהציב ביידן היא שעד שנת 2030, מחצית מהרכבים החדשים בארצות הברית יהיו חשמליים. למרות זאת, האתגר העיקרי כרגע הוא הכמות של עמדות הטעינה החשמליות שאין מספיק מהן ושיש צורך להתקין עוד רבות כאלה כדי לענות על הביקוש הגבוה.

בגרמניה, הבחירות האחרונות הראו שכמעט כל המפלגות עוסקות באיכות הסביבה וברכבים חשמליים אך ההבדלים ביניהן הם כיצד ומתי להשיג את המטרה הזו. בכל מקרה, מדובר בשינוי פוליטי עצום ביחס למדינה שתעשיית הרכב שלה היא מהגדולות שקיימות. מה שברור הוא שהשאיפה היא להגיע לכמה שיותר רכבים חשמליים והיעד הוא שבעוד כמה שנים, כל הרכבים בגרמניה יהיו כאלה.

חשוב לזכור שלא מדובר רק בהחלטות של מדינה וממשלה. יצרניות הרכב הגדולות החלו לעשות את השינוי בעצמן לפני כמה שנים כשהייצור של הרכב חשמליים נמצא בעלייה, בעוד שפסי הייצור של רכבים המונעים על ידי דלק, נמצא בירידה. המגמה היא לקראת עתיד חשמלי ויצרניות הרכב הצהירו על כך בעצמן, כולל תוכניות מסודרות ותקציבים לשנים הבאות, עד למעבר לייצור רכבים חשמליים בלבד.

גם בסין דואגים לתחבורה חשמלית ויש כמה צעדים שנעשו שם. אחד מהם זו החלטה של הממשל הסיני לעודד ייצור רכבים חשמליים ולתת תמיכה כספית לחברות חדשות שמייצרות רכבים כאלה, כל זאת במטרה לכבוש את שוק הרכב החשמלי העולמי ולהגיע לכמה שיותר מדינות ברחבי העולם. בנוסף, ישנם שיתופי פעולה בין סין ליצרניות אחרות כמו טסלה האמריקאית או פולקסווגן האירופאית, שיש להן מפעלים גם בסין והן מייצרות ומוכרות את רכביהן לשוק המקומי.

לא פעם קורה שיש זיהום אוויר חמור בערים הגדולות בסין והשמיים הופכים לעכורים במיוחד. מעבר לזיהום הסביבתי, יש לכך השלכות בריאותיות וכלכליות ולכן יש לא מעט ערים בסין שהחלו להחליף את התחבורה הציבורית שלהן לחשמלית כדי להפחית את הזיהום החמור. כידוע, האוכלוסייה בסין היא גדולה וערים ממוצעות בה מאכלסות מיליוני אנשים, כך שכל הפחתה של ציי רכב או אוטובוסים ציבוריים מזהמים, הם משמעותיים.

אלה הן רק דוגמאות לשוקי רכב עיקריים בעולם ולמדיניות המתפתחת בהם. לא משנה אם מדובר במעצמה גדולה או במדינה קטנה יותר, המטרה היא להיות מוכנים עד כמה שניתן לעתיד תחבורתי חשמלי. מדובר בעיקר בהכנת תשתית חשמלית רחבה שעונה על הביקוש הגבוה, על רגולציה וחקיקה שתעודד שימוש ברכב לא מזהם ועל הגברת המודעות הציבורית לתחבורה נקייה שתשמור על איכות הסביבה שלנו בעתיד.

מוזמנים להגיב ברשתות שלנו

או כאן אך שמרו על שיח ענייני ומכבד

Scroll to Top