כל מה שרציתם לדעת על פירסינג באוזן

כל מה שרציתם לדעת על פירסינג באוזן

קרדיט לתמונה: pexels

תוכן שיווקי
חושבים לעשות פירסינג באוזן? מתחשק לכם להצטרף לטרנד וללכת עם הקו האופנתי של אוזניים מחוררות? סביר להניח שצצות לכם לא מעט שאלות על התהליך, זמן הריפוי, האם זה כואב וכיצד ניתן להגן על האוזניים שלנו בפני אינפקציות. הנה התשובות לכל השאלות החשובות בנוגע לפירסינג באוזניים. 

כמה כאב כרוך בפירסינג באוזן?

אם בחרתם לחורר את האוזניים, הרי שתנוך האוזן הינו אחד החלקים הכי פחות כואבים באוזניים, מהסיבה שהוא מורכב בעיקר מבשר וממעט מאוד עצבים. רוב האנשים יתארו את תחושת החירור באוזן כצביטה שנמשכת בדיוק שניה. חורים באוזניים עושים באמצעות מנקב חד פעמי באמצעותו העגיל הרפואי כבר מוחדר אל התנוך. כאשר מדובר במקומות אחרים באוזן, טראגוס או הליקס, הרי שכאן החירור נעשה בתוך הסחוס של האוזן, ועל כן יש צורך בשימוש במחט מיוחדת. המחט מאפשרת דיוק מירבי והיא מונעת פגיעה בסחוס של האוזן. עד כמה זה כואב לבצע פירסינג באוזן בחלקי הסחוס? מעט יותר כואב בתנוך, התהליך טיפה יותר ארוך מאחר והוא לא נעשה באופן אוטומטי באמצעות האקדח אלא על ידי פירסר/ית, אבל בהחלט מדובר בכאב שניתן לעמוד בו. 

האם פירסינג באוזניים הוא בטוח?

במידה ואתם מעוניינים לעשות חור במעלה האוזן מומלץ לבחור רק בפירסר בעל ניסיון ומומחיות, שיש לו את הידע ואת הכלים לבצע פירסינג. במידה ותקפידו על כל ההוראות מבחינת חיטוי וניקוי האוזן, לא צפויות בעיות או זיהומים. יחד עם זאת, יש מקרים בהם האוזן תדחה את העגיל ותאלצו להיפרד ממנו, וזה בהחלט עניין שיש לקחת בחשבון, אך מקרים אלו הינם נדירים לרוב. 

איך לבחור פירסר/ית?

חשוב להגיע אל סטודיו מקצועי, נקי וסטרילי. לרוב תוכלו לקבל המלצות מחברים. אל תתביישו להיכנס אל הסטודיו ולהסתכל, לבחון ולשאול את כל השאלות שמטרידות אתכם. מומלץ להסתכל על תיק העבודות של הפירסר, וכמובן לבחון את מגוון התכשיטים הקיימים במקום. בחירת תכשיטים מותאמים תפחית מהסכנה לתגובה אלרגית או לאינפקציה. 

איזה תכשיט מתאים לפירסינג באוזן?

בניגוד לעגילים המולבשים על תנוך האוזניים, אותם ניתן למצוא במגוון רחב של חומרים ורובם לא יגרמו לדלקת, הרי שעגיל פירסינג באוזן חייב להיות עשוי מחומרים אנטי אלרגניים ומותאמים, כדוגמת זהב 14K ומעלה, פלטינה או טיטניום שאינם מכילים ניקל. במרבית המקרים, העגיל המתאים ביותר הינו עגיל מוט או טבעת, שיאפשרו משך החלמה טוב לחור. 

איך מתבצע תהליך הניקוב?

בשלב הראשון מסמנים על גבי האוזן בנקודה קטנה את המקום בו יבצעו את החור. לאחר מכן מחטאים את האזור עם תמיסה אנטיבקטריאלית, לאחר מכן יחדירו את המחט אל המקום הרצוי. מיד לאחר יצירת החור יולבש העגיל שבחרתם. בסיום התהליך מחטאים שוב את האזור.

כיצד מטפלים בפירסינג בשבועות הראשונים?

לאחר ביצוע הפירסינג יש צורך בתקופת החלמה של המקום. זו הסיבה כי ישנה חשיבות גבוהה מאוד לטיפול נכון באזור החור על מנת למנוע זיהומים ולקצר את זמן הריפוי. יש לגעת באוזן רק בידיים נקיות לאחר שטיפה יסודית ולמעשה עדיף שלא לגעת כלל באזור העגיל, אלא רק לצורך ניקוי. יש לנקות את אזור החור מלפנים ומאחור באמצעות ריסוס של תמיסת מלח סטרילית. יש לייבש את האזור במגבת נייר נקייה וחד פעמית. מומלץ להימנע בשבועות הראשונים בשחייה בבריכה, בים וכן להימנע מאמבטיות חמות. משך ההחלמה נע לרוב בין 6 ל-8 שבועות בלבד. כך שבמהרה תוכלו לשוב אל השגרה וליהנות מתכשיטי האוזן החדשים שלכם.

מוזמנים להגיב ברשתות שלנו

או כאן אך שמרו על שיח ענייני ומכבד

תפריט נגישות

Scroll to Top