מהי תקופת המתנה למימוש פוליסת סיעוד? כל מה שצריך לדעת

מהי תקופת המתנה למימוש פוליסת סיעוד? כל מה שצריך לדעת

קרדיט תמונה: shutterstock

תוכן שיווקי
כשאדם הופך סיעודי באמצע החיים, מטבע הדברים זה טורף את כל הקלפים שלו ושל בני משפחתו. במצב הזה, כל החיים משתנים ברגע ונדרשות החלטות מהירות ולא פשוטות, אשר ישפיעו מאוד עתיד המשפחה כולה. 

במציאות מורכבת זו, הדחיפות והלחץ מעצימים כמובן את הצורך בסיוע מהמדינה ומחברות הביטוח (במידה וקיימת פוליסה רלוונטית) בהקדם האפשרי. למרבה הצער, ב"זכותי" מסבירים כי דווקא בכל הקשור לפוליסות סיעוד, לעיתים התשלום והסיוע יכולים להתעכב הרבה מעבר למצופה. 

כדי להבין למה זה קורה, ב"זכותי" מציעים קודם כל להכיר את המבנה הייחודי של קצבת הסיעוד ואת הגורמים שמרכיבים אותה.

קצבת סיעוד בדרך כלל מורכבת משלושה חלקים מרכזיים: 

גמלת סיעוד מהמוסד לביטוח לאומי – מדינת ישראל, באמצעות המוסד לביטוח לאומי, מעניקה גמלת סיעוד לקשישים שעברו את גיל הפרישה ומתגוררים במחלקות עצמאיות בדיור מוגן או בביתם. הסיוע הזה ניתן רק למי שיכולים להוכיח כי הם נדרשים לסיוע משמעותי בביצוע של פעולות יומיומיות בסיסיות כמו אכילה, הלבשה ורחצה. הסיוע הזה, נדגיש, בא לידי ביטוי במתן שירותים כמו שעות סיוע או רכישה של מוצרים, כמו כיסא גלגלים ואמצעים להפיכת הבית לנגיש, ובשילוב קצבה חודשית בחלק מהמקרים. 

פוליסות סיעוד של קופות החולים – בקופות החולים קיימת אפשרות לרכוש פוליסות ביטוח סיעוד, אשר מטופלות ומתופעלות ע"י חברות הביטוח. פוליסות אלה הינן פוליסות אחידות, זהות לחלוטין בין הקופות וזהות בתנאיהן. רכישת הפוליסה מותנית כיום במילוי הצהרת בריאות וחיתום רפואי, ותשלום פרמיה חודשית בהתאם לגיל המבוטח. 

תשלום מפוליסת ביטוח פרטית – כל אזרח בישראל רשאי כמובן לבטח את עצמו גם בביטוח פרטי, שבמקרים מסוימים מעניק גם ביטוח סיעודי. החל משנת 2019, רוב חברות הביטוח החליטו  להפסיק לשווק את פוליסות הביטוח הסיעודי הפרטי, אך מי שכבר רכשו פוליסה כזאת בעבר אכן זכאים לפיצוי אם ימשיכו לשלם את דמי הפוליסה באופן רציף. 

קרדיט תמונה: shutterstock

תקופת ההמתנה למימוש פוליסת סיעוד 

ב"זכותי" מסבירים כי תקופת ההמתנה לקבלת קצבת סיעוד תלויה בתנאי הפוליסה שלכם ומשתנה בין חברה לחברה ובין המסלולים השונים. באופן כללי, תקופת ההמתנה המוקצבת בפוליסת ביטוח פרטית (אם הספקתם לרכוש כזו לפני שחברות הביטוח הפסיקו לשווק אותן) יכולה לנוע בין חודש לשלושה חודשים, כאשר בפוליסות מסוימות התקופה הזאת יכולה להתארך ל-36 חודשים או אפילו לכמה שנים נוספות. 

"תקופת ההמתנה לקבלת קצבת סיעוד מהביטוח הסיעודי האחיד בקופות החולים עומדת על שישים ימים מהמועד שבו האדם הפך סיעודי, וזה לא נתון למשא ומתן," הוסיפו ב"זכותי". "עם זאת, הכיסוי הזה ניתן למשך חמש שנים בלבד ולא לכל החיים. לכן, השילוב בין ביטוח סיעודי ממקורות שונים בהחלט עשוי למקסם את משך הזמן שבו תקבלו את הקצבה הכל כך חיונית הזאת בפועל. לאור זאת, אם הספקתם לרכוש פוליסת ביטוח מחברה פרטית, מומלץ לא לבטל אותה היות ופוליסות אלו כבר אינן מוצעות יותר בשוק – או שהן נדירות מאוד. מנגד, כיום עדיין ניתן לרכוש פוליסות ביטוח סיעוד באמצעות ועדי עובדים או התאגדויות אחרות, וזה גם משהו ששווה לכם לבדוק אם אתם זכאים לו."

ובכל מקרה, בכל מה שקשור במימוש הזכויות הרפואיות מול חברות הביטוח או ביטוח לאומי, כדאי שלא לעבור את התהליך הזה לבד, בטח שלא בתקופה רגישה ומורכבת כל כך של הפיכת אדם קרוב לסיעודי. מומלץ להיעזר במומחים שיעשו את המרב כדי להבטיח לכם את הפיצוי המקסימלי שיעזור לצלוח את האתגרים המורכבים שלפניכם. 

מוזמנים להגיב ברשתות שלנו

או כאן אך שמרו על שיח ענייני ומכבד

תפריט נגישות

Scroll to Top