מה חשוב לדעת כשקונים מקרר למעבדה?

מה חשוב לדעת כשקונים מקרר למעבדה?

צילום: freepik

אחד מפריטי הציוד המרכזיים והחשובים ביותר בכל מעבדה הוא מקרר תעשייתי (ובפרט – מקרר מעבדתי), אשר משמש לצרכים שונים במעבדות שונות. זה נכון עבור מעבדות רפואיות, מעבדות מחקר ופיתוח, וכל סוג אחר של מעבדה בה מבצעים תהליכי מחקר ו/או פיתוח שונים. כאשר רוכשים מקרר למעבדות, חשוב מאוד לשים לב למספר מאפיינים חשובים

נפח פנימי – זו המידה הקובעת בעצם את גודל המקרר. נפח המקרר המעבדתי שנקנה תלוי כמובן בצרכים שלנו. ישנם מקררים מעבדתיים שולחנים קטנים, בנפח של כמה עשרות ליטרים בלבד, וניתן למצוא גם דגמים של מקררים גדולים בנפח של מאות ואלפי ליטרים. מאפיין זה הוא אולי הראשון והחשוב ביותר אליו יש להתייחס. כדאי לקנות מקרר מעבדתי בגודל לו אנו זקוקים, ולא יותר גדול מזה, אך לקחת בחשבון גם שימושים עתידיים שכרגע אינם רלבנטיים או הרחבת פעילות עתידית אפשרית אשר תצריך שימוש ביותר שטח קירור.

מידות חיצוניות – במעבדות לרוב מנסים לנצל את השטח העומד לרשותנו בצורה אופטימאלית, ובמסגרת כך משאירים כמה שפחות שטח בלתי מנוצל. לכן, את המקרר שאנחנו קונים יש לבחור על פי המקום והשטח המדויק המוקצה עבורו, ולמצוא דגם אשר קרוב כמה שיותר למידות אלו. כאן נרצה לקחת בחשבון את המידות החיצוניות של המקרר, אותן חשוב לברר עד רמת הסנטימטרים. אחרת, אנו עלולים למצוא את עצמנו עם מקרר שלא בדיוק נכנס בשטח המיועד לו במעבדה, או לחילופין נשאר עם שטח מבוזבז ובלתי מנוצל.

טווח טמפרטורות – מקרר מעבדתי לרוב פועל בטווח טמפרטורות של בין 2 ל 12 מעלות צלזיוס. במידה ואתם זקוקים למקרר שיכול להגיע לטמפרטורות שמחוץ לטווח זה, כדאי להיות מודעים לכך שזוהי חריגה מסוימת מהסטנדרט, ולחפש אחר דגם ספציפי המיועד לפעול בטמפרטורות הרלבנטיות.

טמפרטורת סביבה מקסימלית – מהו טווח הטמפרטורות החיצוניות (של המעבדה עצמה, החדר בו נמצא המקרר) בהן צפוי המקרר לעמוד? במיוחד במדינה חמה כמו ישראל, זו נקודה שחשוב לקחת בחשבון. וודאו כי המקרר המעבדתי שאתם שוקלים לרכוש מסוגל לעמוד בטמפרטורות החיצוניות שעשויות לשרור במעבדה שלכם. זהו נתון שאמור להיות מצוין במפרט הטכני של כל מקרר.

מדפים ומגירות נשלפות – מהי החלוקה הפנימית הרצויה מבחינתכם במקרר למעבדה שלכם? האם אתם זקוקים למדפים? מגירות? גם וגם? עדיף לנסות ולהעריך מה יהיו הצרכים שלכם מהמקרר, ולקנות דגם עם חלוקה פנימית המתאימה עבור צרכים אלו. לדוגמה, במקרה של אחסון דוגמיות דם קיימים מקררים מיוחדים המיועדים לאחסון המכלים בהם נאספות לרוב דגימות דם, כך שניתן לאחסן כמות מקסימאלית של דוגמיות בשטח קירור נתון.

עמידה בתקנים – במקרים רבים נדרש לוודא כי המקרר בו אנו משתמשים במעבדה עומד בתקנים בינלאומיים רלבנטיים, בפרט במקרה של מעבדות רפואיות שונות. זו דרך מצוינת לדעת האם מדובר במקרר המתאים לצרכי המעבדה שלכם – עמידה בתקן הרלבנטי מבטיחה כי מדובר במוצר איכותי מספיק, וכזה המותאם ומיועד לסוגי השימושים הרלבנטיים עבורכם.

אחריות – כמובן שחשוב לתת את הדעת גם לנושא האחריות. מקרר מעבדתי הוא כאמור מכשיר מרכזי, חשוב ובדרך כלל גם לא זול במיוחד, וחשוב לוודא כי אנחנו מקבלים עליו אחריות מלאה למשך פרק זמן של שנה לפחות. וודאו גם כי הדרך להפעיל את האחריות, במידת הצורך, נוחה וברורה לכם.

היכנסו לאתר אלקטרוטרם לקישור זה וצפו במגוון הגדול ציוד מעבדתי, תנורים תעשייתיים, גופי חימום ועוד. 

מוזמנים להגיב ברשתות שלנו

או כאן אך שמרו על שיח ענייני ומכבד

Scroll to Top