דוח אוניברסיטת חיפה: כמה חזירי בר מסתובבים בעיר?

דוח אוניברסיטת חיפה: כמה חזירי בר מסתובבים בעיר?

עיריית חיפה שילמה 150 אלף שקל עבור מחקר אך סירבה לפרסם אותו: בחודש אוקטובר 2019 פנתה העירייה לשלושה חוקרים בחוג לגיאוגרפיה ולימודי סביבה באוניברסיטת חיפה והזמינה אצלם מחקר מקיף על אוכלוסיית חזירי הבר בעיר בעלות של כ-150 אלף שקל – כך על פי דיווח של דורון סולומון בידיעות חיפה.

המחקר של פרופ' דן מלקינסון, ד"ר אחיעד דוידסון ואלה אבידור, הוא חסר תקדים בהיקפו בישראל ובעולם, ונאסף בו במשך שנה מידע רב על חזירי הבר, המבוסס על דיווחי תושבים, עשרות מצלמות שהונחו בנקודות שונות בעיר, ניתוח צילומים, בחינת מסלולי הליכה של חזירים ועוד. המחקר העלה ממצאים חדשים וכן הצעות כיצד ניתן להתמודד עם הבעיה. באופן תמוה, הדוח לא פורסם לציבור על ידי העירייה, ולטענת מחבריו לא נעשה בו שימוש. לאחרונה הדוח נחשף כאמור בידיעות חיפה.

על פי הדיווח בידיעות חיפה כדי לאמוד את מספר החזירים בעיר הותקנו מצלמות באזורים שונים בעיר בשלוש תקופות: חורף, סוף אביב תחילת הקיץ, וסוף הקיץ ותחילת הסתיו. בחורף הוצבו 26 מצלמות בהן צולמו 2,833 חזירי בר. בקיץ 8 מצלמות תיעדו 1,179 חזירים. ו- 8 מצלמות שהוצבו בסתיו צילמו במשך 3 שבועות 1,899 תמונות של חזירים. במחקר התבססו על 3,000 דיווחים למוקד 106 העירוני על חזירי בר. החוקרים ציינו כי דיווחי 106 של תושבי כרמליה הושמטו מהמחקר בשל "דיווחי מחאה" של תושבים.

אומדן מספר החזירים הגדול ביותר הוא בשכונות המערביות של הכרמל בעיקר בחלקו העליון של נחל לוטם שמתחיל בגן האם וכולל את הכרמל המערבי וכרמל צרפתי נספרו בכל עונות השנה 97 חזירים. בסך הכל בשכונות הגובלות עם נחל לוטם נספרו 180 חזירים. בשכונת ורדיה – 70 חזירים. נחל עמיק (אזור כבביר) – 62 חזירים. אזור סטלה מאריס – 57 חזירים. בכרמליה נספרו 30 חזירים. אזור בית הספר הפתוח – 15 חזירים. אזור בית החולים פלימן – 33 חזירים. דניה, אזור רחוב איטליה – 42 חזירים. רמת גולדה – 17 חזירים. המספר הקטן ביותר נספר בשכונת רמת ספיר: 5-2 חזירים. נכון למועד המחקר, מספר החזירים הנאמד בחיפה הוא 400-566.

מוזמנים להגיב ברשתות שלנו

או כאן אך שמרו על שיח ענייני ומכבד

תפריט נגישות

Scroll to Top