מכרו דירה ו"שכחו" לספר לרוכשים שאסור לכבות את המאוורר

מכרו דירה ו"שכחו" לספר לרוכשים שאסור לכבות את המאוורר

אילוסטרציה

רכשו דירה בחיפה וגילו שהמוכרים הסתירו כי אם מכבים את המאוורר עולה ריח עובש ורטיבות קיצונית. מה החליט בית המשפט?
מאת: רועי לוי

האם על מוכר נכס חובה לגלות לרוכש על ליקויים במקום? בני זוג ולהם 4 ילדים רכשו דירת קרקע בחיפה עבור משפחתם הצעירה. לאחר כניסתם לדירה, בת 6 חדרים ושלושה מפלסים בעלות של יותר מ-2 מיליון שקל, כיבו הרוכשים מאוורר (וונטה) אשר פעל בקומת המרתף. לתדהמתם, לאחר מספר שעות החל לעלות בכל הבית ריח חריג של עובש ורטיבות.

לימים גילו בני הזוג הרוכשים, אשר מיוצגים על ידי עו"ד אבי אברהם, כי במשך שנים רבות פעלה הוונטה ללא הפסקה וכי המוכרים לא הצהירו על רטיבות או ליקויים כלשהם בדירה בהסכם הרכישה.

הרוכשים הזמינו מומחה איטום אשר בדק את הליקוי וגילה כי יש לבצע פעולות "כירורגיות" על מנת לתקן את הליקוי והעריך את התיקון בסך של כ-80,000 שקל.

הרוכשים כאמור, זוג צעיר שרכשו את הדירה במיטב כספם, לא האמינו כי עליהם לבצע תיקון בסך של 80,000 שקל. בנוסף, הליקוי שהתגלה עיכב את כניסתם לבית והוסיף עלויות נוספות שהיו להם עקב המעבר כגון שיפוץ, רכישת מוצרי חשמל וריהוט.

עו"ד אבי אברהם

הרוכשים ניסו לפתור את העניין בדרכי נועם, אך לטענתם נתקלו בחוסר היענות מצד המוכרים לשאת באחריות. בלית ברירה פנו לבית המשפט באמצעות עו"ד אבי אברהם ממשרד "אברהם, אדוני – משרד עורכי דין וגישור" המתמחה מזה שנים רבות בתחום המקרקעין ודיני החוזים והגישו תביעה כנגד המוכרים.

בסופו של דבר, ניתן פסק הדין בבית משפט השלום בחיפה הקובע כי המוכרים ישלמו לזוג הצעיר סך של כ-120,000 שקלים.

עו"ד אבי אברהם, בא כוחם של הרוכשים, מסר לאתר חדשות חיפה והקריות: "כאשר בעל נכס מבקש למכור את דירתו עליו לגלות ולהצהיר לגבי כל ליקוי שקיים בדירה אותה הוא מוכר. ההצהרה הזו היא אחת ההצהרות הכי חשובות בהסכמי מכר ויש להתייחס אליה בכובד ראש. בסופו של דבר,  מרשיי קיבלו את כל מבוקשם שכן כל העלויות ששילמו עבור השיפוץ שולמו ע"י הנתבעים ואף מעבר לכך".

מוזמנים להגיב ברשתות שלנו

או כאן אך שמרו על שיח ענייני ומכבד

Scroll to Top