האם האתר שלכם מותאם למכשירי מובייל?

האם האתר שלכם מותאם למכשירי מובייל?

canva

כאשר יותר ויותר גולשים מבצעים חיפושים במנועי החיפוש באמצעות מכשירי הסמארטפון שלהם, חשוב יותר מתמיד שהאתר שלכם יהיה מותאם למובייל בצורה המיטבית. אז איזו שיטת התאמה למובייל מתאימה לכם?

הסמארטפונים, מכשירי המובייל החכמים שנמצאים היום כמעט בכל כיס, משנים באופן ניכר את הדרך שבה אנחנו מחפשים מידע. אם בעבר היינו צריכים להמתין בסבלנות עד שנגיע למחשב, היום אנחנו פשוט שולפים את המכשיר החכם מהכיס ובתוך שניות יכולים לקבל שלל תשובות לשאלה ששאלנו. ואכן, הנתונים מצביעים על תהליך עקבי ומתמשך של גידול במספר החיפושים במנועי החיפוש במובייל.

שלא במפתיע, השינוי הזה לא חמק מעיניהם של מנועי החיפוש, ולאחרונה הודיעה גוגל כי מעתה והלאה היא תעניק עדיפות לאתרים המותאמים למובייל. המשמעות היא שאתרים שאינם עונים על דרישות התאימות למובייל של גוגל צפויים לספוג בזמן הקרוב ירידה בדירוגים בתוצאות החיפוש במובייל, ואם אתם בעליו של אתר אינטרנט, חשוב מאוד שתתייחסו לכך ברצינות רבה.

כיום מקובלות שתי שיטות עיקריות לפנייה לגולשי המובייל, לכל אחת יתרונות וחסרונות משלה. אתר אינטרנט שמעוניין להגיע לדירוגים גבוהים גם בחיפושי מובייל, חייב לבחור באחת מן השיטות שלהלן:

אתר מובייל מותאם

בשיטה זו יוצרים המתכנים אתר חלופי נפרד המותאם למובייל, הפועל לצד אתר הדסקטופ הרגיל. לדפי האתר המותאם יש כתובות URL נפרדות וייחודיות (סאב דומיין, דומיין נפרד או תיקייה נפרדת) והם מכילים תוכן ייחודי לגולשי המובייל וכן עיצוב מותאם.

בשיטה זו חשוב מאוד להקפיד על התאמה מלאה בין התכנים המופיעים באתרי הדסקטופ והמובייל ועל קיומו של דף מובייל מקביל לכל דף באתר הדסקטופ. בנוסף, חשוב להקפיד על הפניות נכונות בין גרסאות האתר ועל תגיות קנוניקל מתאימות שימנעו מצב של שכפול תוכן או בעיות באנדוקס של מנועי החיפוש.

היתרונות בשיטה זו הן היעדר הצורך להתאים את האתר הקיים למובייל וכן היכולת להשיג התאמה מלאה של האתר לסוג הגולשים מבחינת חוויית המשתמש. החסרונות הם הצורך לתפעל שני אתרים נפרדים (עלות גבוהה יותר) וכן הסיכון לטעויות בהפניות שעלולות לגרום לפגיעה בדירוגים.

אתר רספונסיבי

בשיטה זו מתאימים את אתר הדסקטופ הקיים למובייל, כך שהוא ישמש בכל סוגי המכשירים. עיצוב רספונסיבי מאפשר להציג את דפי האתר בצורה המיטבית בכל מכשיר ובכל גודל מסך וזאת ללא צורך ביצירת דפי מובייל נפרדים בכתובות URL נפרדות. 

אתר רספונסיבי הוא פשוט יותר (וזול יותר) לתפעול שוטף מכיוון שכל שינוי שנעשה בדף חל על כלל המכשירים וכל אין צורך בעבודה כפולה. יתרון נוסף הוא היעדר הצורך ביצירת הפניות בין הדפים, כך שהסיכוי לטעויות יורד מאוד. מצד שני, בשיטה זו לא ניתן ליצור חוויית משתמש מיטבית המותאמת למכשיר של הגולש ובמקרים מסוימים, דפי דסקטופ כבדים עלולים לעלות לאט במובייל ולפגוע בביצועיהם.

שתי השיטות שהצגנו הן שיטות מקובלות ונפוצות היום בעולם האינטרנט. כפי שראינו, לכל אחת מהן יתרונות וחסרונות משל עצמה, וחשוב לבחון היטב את האתר לפני שאנו בוחרים בשיטת ההתאמה למובייל הנכונה ביותר בעבורו, בעבור הגולשים שלו וגם בעבור מנהליו. בהחלטה זו מומלץ להתייעץ עם חברת SEO מקצועית, שתוכל להמליץ לכם על הפתרון המיטבי בעבורכם ואף לדאוג שהאתר יתאם את הנחיות גוגל למובייל. 

ואם אתם רוצים ללמוד כיצד לקדם את האתר בעצמכם, יש לנו קורס קידום אתרים אונליין מצוין בשבילכם. 

מוזמנים להגיב ברשתות שלנו

או כאן אך שמרו על שיח ענייני ומכבד

תפריט נגישות

Scroll to Top