מחסנאי תושב הקריות אשר נפגע במהלך עבודתו עת הרים ארגז כבד משקל ולפתע חש כאב בברכו, תבע את מקום עבודתו באמצעות עו"ד לידור פוגל אורן ובהסדר פשרה אליו הגיעו הצדדים לאחרונה תפצה המעבידה את העובד בסך של 180,000 ש"ח. בנוסף תבע העובד את המוסד לביטוח לאומי אשר פיצה אותו בסך של 50,000 ש"ח נוספים.
על פי כתב התביעה ביום 06.02.2017, במהלך יום עבודתו, נדרש התובע להרים ארגז כבד משקל ותוך כדי הרמתו חש לפתע כאב חד ובלתי נסבל בברך שמאל, כתוצאה מכך לא יכול היה להמשיך לדרוך על הרגלו והפסיק את יום עבודתו. (להלן: "התאונה"). היות והתאונה דנא הינה תאונת עבודה הגיש התובע באמצעות עו"ד פוגל – אורן תביעתו למוסד לביטוח לאומי וועדה רפואית קבעה את נכותו הצמיתה בשיעור של 10%.
בכתב התביעה נטען, בין היתר כי הנתבעת לא הדריכה את עובדיה בכלל ואת התובע בפרט הדרכת בטיחות באשר לאופן הבטיחותי בו יש לשאת משאות כבדים ו/או, הנהיגה שיטת עבודה פסולה ו/או לא בטיחותית ו/או מסוכנת לעובדיה בכלל ולתובע בפרט ו/או, לא הכשירה את עובדיה כראוי ו/או לא דאגה להשתלמויות בטיחות לעובדיה ו/או;
עו"ד לידור פוגל – אורן מסרה בתגובה: "החוק והפסיקה קבעו לא אחת כי קיימת חובת הזהירות של מעבידה כלפי עובדיה וכי על המעבידה חלה החובה לנקוט בכל האמצעים הסבירים כדי להבטיח תנאי עבודה וסביבה בטוחה ואופטימלית , ובין היתר, להנהיג שיטת עבודה בטוחה, אשר תשמור על העובד מפני מפגעה כזו או אחרת וכן החובה להעמיד את העובד על קיומן של סכנות אפשריות במהלך ביצוע עבודתו. מעבידה אשר לא נוהגת כאמור מפרה את חובת הזהירות החלה עליה כלפי עובדיה. יחד עם זאת ראוי לציין כי לא אחת נקבע בפסיקה כי חובת המעבידה אינה מוחלטת ויש מקרים בהם ביהמ"ש יקזז אחוז מסוים מסכום הפיצוי וזאת בגין אשם תורם מצד העובד או אף ידחה את תביעתו במקרים בהם לא הצליח העובד להוכיח אשם מצד המעבידה. היות ומדובר בתאונת עבודה הגיש משרדנו תביעה אף כנגד במוסד לביטוח לאומי אשר אף הוא פיצה את התבוע בגין נזקו. "