עיריית קרית אתא רוצה להעלות את הארנונה ב-12% למגורים וב-49% לעסקים

עיריית קרית אתא רוצה להעלות את הארנונה ב-12% למגורים וב-49% לעסקים

ראש עיריית קרית אתא, יעקב פרץ

מנגנון אוטומטי מבטיח לרשויות שהארנונה תעלה בהתאם לעליית המדד והשכר הציבורי. אלא שבנוסף לעלייה האוטומטית מתכננות עיריות קרית אתא וחיפה להעלות את הארנונה באופן חריג * עיריית קרית אתא: "מדובר בהעלאה ל-2 רחובות חדשים בלבד"
קריות באינטרנט

עיריית קרית אתא ועיריית חיפה מתכננות להעלות את הארנונה באופן חריג, כך עולה ממסמכים שהוגשו למשרד הפנים והגיעו לידי "כלכליסט": הרשויות המקומיות זכאיות להגיש מדי שנה בקשה להעלאה חריגה בארנונה. השם "חריגה" מטעה, כי בשנה שעברה, למשל, אושרו 67% מהבקשות וב־2012 אושרו 75%. כל העלאה כזו עוברת דרך משרדי הפנים והאוצר בשקט ובלי הרבה מאמץ ומעלה את סכומי הארנונה, ובינתיים השכר מזדחל לו מאחור.

מהמסמכים שהוגשו למשרד הפנים עולה כי עיריית קרית אתא מתכננת להעלות את הארנונה למגורים ב-12.02% ואת הארנונה לעסקים בלא פחות מ-48.7% אך הארנונה לסופרמרקטים תופחת. עיריית חיפה מתכננת להעלות את הארנונה למגורים ולעסקים ב-1.34%.

ראש עיריית קרית אתא, יעקב פרץ
ראש עיריית קרית אתא יעקב פרץ. מבקש העלאה חריגה

רשימת הבקשות החריגות ל־2014 מגלה מידע מטריד על נימוקי הרשויות להעלאות: אחד הנימוקים הנפוצים הוא שהארנונה ביישוב נמוכה מהסביבה הדומה – כך, כל רשות שתעריף כלשהו אצלה נמוך מהאחרות יכולה להשתמש בטיעון זה כדי לבקש להעלותו, מה שכמובן מעלה את הממוצע ומספק פתח להעלאה עתידית של יתר הרשויות.

מעיריית קרית אתא נמסר: "בכל שנה העיריות מעבירות בקשות לעדכון תעריפי הארנונה, בראשית השנה ביקשה העירייה לעדכן תעריף בשתי רחובות שהיו בשלבי בנייה ולהעמידן על תעריף מלא בדומה לרחובות הסמוכים. מדובר ברחוב בשכונת תל-חי וברחוב בשכונת קרית בנימין. התושבים שתעריף הארנונה שלהם עודכן קיבלו הודעה על כך בתחילת השנה. מעבר לכל אין כל כוונה להעלות את תעריף הארנונה כפי שניתן להסיק מהכתבה".

חיפה, עם רשויות נוספות, מבקשת להעלות את הארנונה בעקבות עלייה בעלויות השכר (ב־149 מיליון שקל, לדבריה). אלא שבעירייה שכחו שהשכר של המגזר הציבורי משוקלל כבר בעלייה האוטומטית של הארנונה, כך שעובדי המגזר הציבורי הצליחו להעלות את שכרם, ותושבי חיפה ישלמו על כך פעמיים.

את הבקשות שלהן מפרסמות הרשויות רק לאחר שהוגשו למשרד הפנים, ולא נותנות לתושביהן הזדמנות לערער. נושא השקיפות בהגשת הבקשות כבר עלה בדיונים בוועדת הפנים, אך ירד מהפרק כדי שלא יופעל לחץ גדול מדי על הרשויות מכיוון התושבים. עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר ומי שנאבק והצליח להביא לפרסום הבקשות החריגות השנה, מסביר ל"כלכליסט": "מס הארנונה הוא המס הפרוץ והמסוכן ביותר בישראל. הוא מועלה דרך קבע גם על משקי הבית וגם על המגזר העסקי, ללא שקיפות, ללא בקרה ציבורית, ומבלי שהוא מובא לאישור ועדת הכנסת".

מוזמנים להגיב ברשתות שלנו

או כאן אך שמרו על שיח ענייני ומכבד

0 תגובות
החדשות
הישנות האהובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות

תפריט נגישות

Scroll to Top