טור: איך מגיעים מוכנים לראיון עבודה?

טור: איך מגיעים מוכנים לראיון עבודה?

תמיר פלג, המנכ"ל והמייסד של קבוצת יוזמות מסביר איך להכין את עצמך לראיון עבודה

כל אחד בשלב כזה או אחר בחייו מוצא עצמו בשלב של חיפוש ומציאת עבודה. כל אחד יודע איזו תקופה לא פשוטה זאת, אפילו מורטת עצבים. הביקוש לעבודה גדול בזמן ועל כל תפקיד מתמודדים עשרות ולעיתים מאות של מתמודדים פוטנציאלים.

אנשים שולחים קורות חיים לעשרות תפקידים ומקווים ומתפללים לקבל את הטלפון חזרה שיזומנו לראיון עבודה. כשהם מקבלים עולה השאלה הגדולה – אבל עכשיו מה עושים? איך אני מרשים את המראיין שאני מתאים?

בין שלל הפעילויות של קבוצת יוזמות ישנה גם פעילות של העברת אימון אישי לפרטים ואימון עסקי לעסקים קטנים ובינוניים. אנשים מגיעים לאימונים האלה משלל סיבות, הם לרוב מרגישים שהם תקועים והחיים לא ממש מתקדמים כמו שהם רוצים.

ישנם אנשים שמגיעים לאימונים כאשר הם תקועים בין עבודות ולא יודעים איך לצאת מזה. נושא התעסוקה האישית הוא נושא מאוד חשוב בחייהם של אנשים, זאת התעסוקה בעלת הנתח עם מרבית שעות היום.

תמיר פלג

במהלך התהליך עם המתאמנים בנושא תעסוקה אנחנו עוברים על קורות החיים ואיך הם מציגים את עצמם בראיונות עבודה.

לא כל אחד מבקש אימון אישי או אימון עסקי אבל כמעט שכל אחד הולך לרעיון עבודה. אני מבקש להגיש לכם 5 טיפים לפני שתגשו לראיון:

חזרה גנרלית

כמו לפני כל הצגה טובה, יש לעשות חזרות. חייבים להתאמן בבית, שהרי אין הזדמנות שנייה לרושם ראשוני ואל שטות אחת של תשובה אותה מראיינת או מראיין יכולים לפסול אותך.

אתה יודע שעל כל משרה מתמודדים מאות ועד אלפי אנשים. לכן רצוי להתאמן בבית מול המראה או עם החבר, בן או בת הזוג, מול הילדים וגם מול המראה.

הכה את המומחה

לענות לעצמך על השאלה – מה המטרה שאני רוצה להשיג בראיון?

להכין בנק של שאלות שיכולים לשאול אותי, לקרוא באינטרנט על סוגים של שאלות ולבוא מוכנים לכל שאלה שעלולה להישאל. מדובר בהכנה עצמית מבחינת ההצגה עצמית. לדעת להגיד מי אני ולמה אני מתאים לתפקיד אותו הם מחפשים. לדעת מהם הדברים בהם אתה טוב ואיזה ערך מוסף אני מביא לארגון שהרי בסופו של דבר זה מה שקובע.

בשוק העבודה מחפשים מגוון תכונות וכישורים. זה כמובן תלוי משרה אבל בדרך כלל הם מחפשים את הערך המוסף שאתה מביא לארגון הם מחפשים כישורים חברתיים , אנשים עם יוזמה ומעוף, יצירתיות, יכולת התמודדות עם מצבי לחץ, התמדה נחישות יוזמה, הנעה לפעולה.

רגל בדלת.

לחשוב בטרם הגעתך מהו הדבר שאתה רוצה שיזכרו לאחר שתצא מהדלת. אני קורא לזה רגל בדלת, באיזה תחושה אתה רוצה שהמראיין יצא מהפגישה איתך. שהרי אנשים זוכרים לא רק את מה שאמרת אלא מה שגרמת להם להרגיש.

ללמוד מראש.

יש גם להתכונן וללמוד את הארגון שבו מראיינים אותך. לדוגמא: תרבות ארגונית , האם יש קוד לבוש מסוים, שעות עבודה, האם מדובר בעבודת משמרות או שעות קבועות. קיים שוני בין מקומות אליהם אני הולך להתראיין. אם אני הולך לראיון בסניף בנק אני צריך להתאים את הלבוש שלי , אני צריך ללמוד על מקום העבודה לדוגמא אם בבנק במודעה כתבו שהם מחפשים חברה צעירים לעבודה לטווח רחוק ולעתודה ניהולית אני לא יכול לבוא ולענות לשאלה " האם אתה יכול לחתום על חוזה ובתשובה אתה אומר : האמת בעוד שנה אני מתכנן לטוס לחו"ל לשנה".

יש גם להבין שמדובר במשא ומתן מול המרואיין. דרוש לבוא מוכנים ולדעת את גבולות הגזרה שלי. לצד זה גם לגלות גמישות במידה ואצטרך לדוגמא שכר, שעות עבודה ותנאי העסקה והעבודה.

תהיה אתה! תהיי את!

הכי חשוב זה להיות אתה עצמך, לדבר באוטנטיות, להציג את האמת והאמונה הפנימית שלך ולא לנסות לרצות את המראיין, מראיינים יודעים לעלות על זה. להיות אמיתי וללא מסכות!

שאלות שכדאי לעבוד עליהן –

תכונות פחות טובות אצלך?

אם אני אשאל את המנהל הקודם שלך מה הוא יגיד

למה שניקח אותך לתפקיד

מה הערך המוסף שלך לתפקיד

מדוע עזבת במקום הקודם?

שיהיה בהצלחה!

תמיר פלג, בעל תואר M.B.A במנהל עסקים, התמחות בתהליכי קבלת החלטות, הוא מנכ"ל ומייסד קבוצת יוזמות, משמש מאמן אישי, מאמן עסקי, יועץ, מנחה ומאמן יחידים וקבוצות לשיפור תוצאות אישיות ועסקיות ומנהל ביה"ס יוזמות אקדמי – בית ספר לאימון והכשרת מאמנים. לתמיר פלג, ניסיון רב בשיפור מיומנויות ניהול, שירות ומכירה ומזה שנים עוסק באימון, ייעוץ ופיתוח אסטרטגי לחברות מצליחות ולחברות במשבר.

מוזמנים להגיב ברשתות שלנו

או כאן אך שמרו על שיח ענייני ומכבד

8 תגובות
החדשות
הישנות האהובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות

תפריט נגישות

Scroll to Top