ד"ר שי לוי, ראש ענף מחקר בכבאות והצלה לישראל, חזר מנסיעתו ללוס אנג'לס, שם היה חלק מהמשלחת הלאומית שנשלחה לסייע לאמריקאים. בראיון לידיעות חיפה הוא אומר: "העיר חיפה נמצאת בסיכון גבוה ביותר לשריפות", והזהיר כי אירוע דומה לאסון הכרמל הוא רק עניין של זמן אם לא ננקוט בצעדים מניעתיים מיידיים.
בארצות הברית, למרות משאבים ענקיים – בין 15,000 כבאים ומשאיות כיבוי – נוכח כי גם עם כוח אדם וטכנולוגיה מתקדמים, לא ניתן לעצור את התפתחות השריפות בעת שהן מתחילות. האירועים שגרמו לפינוי 180,000 תושבים ונזקי מיליארדי דולרים, חשפו את הקושי לנהל מצבי חירום בהם האש משתלטת במהירות על השטח. לדבריו, הכרחי להקדיש מאמצים למניעת השריפה הבאה, ולא רק להתמקד בכיבויה.
בחיפה, ד"ר לוי מציין בראיון לידיעות חיפה כי מתקיימים כבר ניסיונות להיערכות – בין היתר, פרויקט "חייץ" שמטרתו להרחיק את היערות והצמחיה העשירה מהשכונות, הקמת צוותי כיבוי שכונתיים המבוססים על מתנדבים, ורכישת נגררי כיבוי שמסוגלים להגיב במהירות במקרה חירום. בנוסף, הוא קורא לתושבים לקחת חלק פעיל: לטפל בגינות, להסיר פסולת גינון ולוודא שחומרים דליקים אינם בסביבה שמסכנת את הבתים.
לפי ד"ר לוי, הלקח החשוב שעלה מהנסיעה הוא שעל אף שעם המשאבים של אמריקה לא ניתן לעצור את האש, ניתן להפחית את ההרס על ידי ניהול מדויק של הידע והתארגנות מוקדמת. הוא מציין כי חשוב לשלב בין רשויות הממשלה לגורמים פרטיים וקהילתיים ולהעביר מסרים של ערנות והתארגנות בקרב הציבור, שכן "המפתח הוא לא לעצור את השריפה, אלא למנוע את השריפה הבאה".
באמצעות ניסיון עשיר שצבר מניסיונות בינלאומיים – גם בקפריסין, ברזיל ויוון – מדגיש לוי את הצורך במודעות ובפעולה מתואמת. הוא מסיים בקריאה חריפה לכל תושבי חיפה ואומר לידיעות חיפה: "אין להסתמך רק על מערכת העירייה. כל אחד ואחת מאיתנו צריכים להיות חלק מהפתרון, לטפל בסביבת מגורינו ולהרחיק חומרים דליקים. המחיר על כך הוא לא רק נזק לרכוש, אלא עלול להיות אף חיי אדם."