טיפים לעיצוב המשרד – מה נכון בשנת 2021?

FREEPIK

טיפים לעיצוב המשרד – מה נכון בשנת 2021?

בכל מה שנוגע לעולם העיצוב, ישנם טרנדים חדשים מדי שנה שמאפיינים את העיצובים של מומחים בתחום. הדבר נכון קודם כל לתחום האופנה, אך גם בתחומים אחרים של עיצוב יש טרנדים חמים. זהו המצב גם בעולם עיצוב הפנים, שכולל תכנון ועיצוב של משרדים וחללים ציבוריים. 

אם החלטתם שהגיע הזמן לחדש את פני המשרד שלכם, או שאתם עוברים למשרד חדש– כדאי לדעת מהם הטרנדים החמים בעולם עיצוב המשרדים בימים אלה. כמובן שלכל מעצב יש את ההעדפות האישיות שלו, שמשפיעות על העיצוב שהוא יתכנן עבורכם, אך בכל תהליך של תכנון ועיצוב יש גם מקום רב להעדפות ולרצון של הלקח שעבורו מעצבים.   

איך מעצבים משרדים ב-2021?

לפני שמחליטים על בחירת הצבעים, על פריטי הריהוט והקישוט ועל סוג התאורה – רצוי לבחור סגנון עיצובי דומיננטי. כאשר מדובר במשרדים, רצוי מאוד שהסגנון יהיה תואם את  צבעי המותג והלוגו של החברה, וכן שיהיה תואם לרוח החברה ולעיסוק בו היא מתמחה. מטבע הדברים, משרד של עורך דין יהיה אלגנטי ומרומז יותר מאשר משרד שבו יש מוקד מכירות דינמי ורועש. גם גיל העובדים במשרד יכול להשפיע על הבחירה הסגנונית. במשרד בו עובדים בעיקר אנשים צעירים בגילאי 20 ו-30 פלוס, בחירת העיצוב תהיה תמיד מעט ססגונית ופרועה יותר מאשר בעיצוב משרד שמיועד לאנשים מבוגרים יותר.. 

באופן כללי, ניתן לומר שהסגנון התעשייתי בהחלט חוזר להיות אופנתי במשרדים רבים, וכן עיצובים שבהם מתבצעת עבודה בחללים גדולים ופתוחים. חללי העבודה המשותפים הם אחד מהטרנדים הבולטים של השנים האחרונות. אם בעבר היה נהוג לסגור את העובדים בעמדות עבדוה (קיוביקלס) קטנות, ולצמצם את המגע ביניהם במהלך יום העבודה, כיום המגמה היא הפוכה לחלוטין. מעסיקים רבים רוצים שהעובדים ירגישו בנוח, יתקשרו במהלך היום זה עם זה בפתיחות וייהנו מאווירה משוחררת יותר במשרד. זאת מתוך הבנה שעובד שמח ומרוצה הוא גם עובד שמחויב יותר לעבודתו ופורה יותר. מתוך הרציונל הזה, במשרדים רבים מעדיפים את החללים הפתוחים. המגמה הזו התחילה בחברות ההייטק בארץ, אך היא מחלחלת כיום גם לענפים ותחומים נוספים.

הקורונה שינתה במידת מה תפיסה זו וההערכה היא שגם לאחר תום תקופת הקורונה עדיין ישארו סימנים שיצביעו על ריחוק חברתי מסויים. אין זה אומר שחללי העבודה המשותפים ייעלמו לחלוטין ואולם עמדות העבודה תהיינה מרוחקות יותר. מרבית הסיכויים שמשרדים יחזרו לעבוד בסוג של עבודה "היברידית" כך העובדים יעבדו חלק מן הזמן בבית וחלק מן המשרד. לשם כך יהיה צורך ב"עמדות חמות" אשר ישרתו יותר מעובד אחד. בעמדות מסוג זה יש לדאוג ללוקרים אישיים לכל אחד מהעובדים המשתמש בעמדה.

בנוסף לכך, אחד מהטרנדים של עיצוב משרדים ב-2021 יהיה מראה מפותח מבחינה טכנולוגית. זה כולל שימוש במסכים גדולים שמוצבים על הקירות, ושימוש בטכנולוגיה שיכולה לייעל את העבודה המשרדית בחברה. השימוש במחשבים ניידים נעשה נפוץ יותר, במקביל למגמת סגנון העבודה ההייטקי. כך, העובד אינו מוגבל אך ורק לעמדה שלו במשרד, אלא יכול לעבור בנוחות גם לחדרי ישיבות או לחדרים אחרים, ולהמשיך את עבודתו בקלות. מכיוון שבעקבות הקורונה חללים משותפים ובמיוחד כאלה הנמצאים באוויר הפתוח או בחדרים גדולים יהיו מקום מפגש למספר עובדים לצורך ישיבות או סיעור מוחות, יש צורך לדאוד שגם בחללים אלה העובדים יוכלו לעבוד בנוחות מקסימלית בכל הנוגע לאמצעים הטכנולוגיים הדרושים להם.

בחרו סגנון שמתכתב עם הנישה שלכם

בנוסף לסגנונות שהוזכרו, גם הסגנון המודרני והמינימליסטי פופולרי מאוד כיום. בסגנון הזה, אין הרבה פריטי קישוט בחלל המשרד, ולכל פריט יש גם שימוש פונקציונלי כלשהו. הצבעים השולטים בסגנון זה הם לבן, שמנת, אפור ושחור. סוג העיצוב הזה לא מתאים לכל סוג של משרד, ולכן חשוב לדעת להתאים את הסגנון העיצובי לאופי החברה או העסק הספציפי שלכם. ככל שסגנון העיצוב של המשרד יהיה מתאים יותר לסוג העבודה שנעשית בו, יהיה לו ערך רב יותר מבחינה פונקציונלית ועסקית. יש לזכור שבתקןפה הקורונה וגם לאחריה, על המשרד להתחרות עם מקום העבודה החילופי – הבית. רבים מן העובדים,במיוחד בחברות ההי-טק התרגלו לעבוד בנוחות מעמדת העבודה שלהם בבית. הבית הוא סביבה בטוחה ולכן על מנת לדרבן את העובדים לחזור לעבוד במשרד, גם אם באופן חלקי. המשרד צריך לשדר אווירה נעימה ובטוחה שתאפשר לעובדים לעבוד בביטחון ובשמחה.

כדאי לדעת גם שכדי להוסיף עוד מימד של מוטיבציה במשרד, נהוג כיום לתלות ברחבי המשרד אמרות וציטוטים מעוררי השראה. את התמונות האלה ניתן להתאים לכל סגנון עיצוב, והן מוסיפות ערך רענן ומשמעותי לאווירה שישנה במשרד. בסופו של דבר, הטיפ הטוב ביותר לעיצוב המשרד שלכם הוא לבחור סגנון שתהיו מחוברים אליו ושייצר את האווירה הטובה והפורייה ביותר עבור כל מי שנמצא בו מדי יום.  

עוד כתבות שיעניינו אותך

Scroll to Top
דילוג לתוכן